Добър ендокринолог в София - 3

• 88 077
  • 610
  •   1
Отговори
# 120
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Е то големи прегледи ще са били за осем човека за 30 минути, към три минути и половина се отделя на пациент....
Позната ходи при Начев в частния му кабинет, там обръща една идея повече внимание.

# 121
Е то големи прегледи ще са били за осем човека за 30 минути, към три минути и половина се отделя на пациент....
Аз съм писала, че преди обед прави  ехографии-  за каквато бях и аз- т.е прегледа се извършва от друг лекар. Не съм специалист, но за орган с размери 5/5см, мисля че 5мин за ехография са достатъчни ... Доволна  съм от него , при положение че имах толкова проблеми в града където живея от " внимателен" лекар

# 122
Здравейте, момичета, ще съм благодарна за насоки относно координати на добър ендокринолог в София. Накратко имам доста завишен пролактин 1181 mIU/ml при референтни 102-496. Ще повторя изследването, наясно съм че трябва да се насоча и към ендокринолог, който да ми назначи ЯМР. Преди години по време на бременност ендокринологът, който ме следеше беше д-р Начев, тогава следяхме ТСХ и приемах Л-тироксин, много съм доволна от доктора, но ми дават час чак след следата на месец юли. Ще се радвам да ми дадете насоки и как да действам предвид обстоятелствата, малко ми е объркано, а и не съм от София?

# 123
Д р.Юлия Неделчева

# 124
Здравейте мога ли да помоля за отзиви за д-р Влахов и Красимира Димитрова.  Става дума за евентуална ИР и за щитовидна жлеза.

# 125
И аз търся  добър ендокринолог за ИР.
Ако някой има отзиви.

# 126
  • Sofia
Здравейте мога ли да помоля за отзиви за д-р Влахов и Красимира Димитрова.  Става дума за евентуална ИР и за щитовидна жлеза.
Чела съм различни мнения за Димитрова…била съм няколко пъти с платен прием,добро отношение е имало винаги,но  последният път ми препоръча инжекциите.
Тя самата била ги ползвала.Отказах.

# 127
Да и аз четох за Димитрова различни мнения. Освен добро  отношение, прави ли достатъчно изследвания? На предишната страница прочетох, че е пуснала на пациентка само ТСХ и вит  Д, което по принцип е абсолютно недостатъчно за цялостно проследяване. Добра ли е при преглед на щитовидна жлеза на ехограф (видях за Влахов добри отзиви в това отношение). При мен резултатите са гранични и даже в норма ХОМА 1,94, глюкоза 4,8, инсулин 10 и гликиран хемоглобин 5,5 . Но, предполагам,  за точна диагноза ще е необходимо обременяване с глюкоза.

# 128
  • Sofia
Димитрова пуска много за изследване,но си ги плаща пациента.
Каквото съм изследвала все около 200лв е било.Препоръчва Бодимед.

# 129
  • София
каквито и изследвания да пуска, не гледа цялостната картинка. Аз винаги съм си пускала освен ТСХ, и Фт3 и ФТ4, и въпреки че ТСХ упорито не искаше да падне под 3, ми викаше - е, какво толкова, с ТСХ над 3 хората живеят дълго. И аз бях на Саксенда по нейна препоръка (но и по мое желание), но нямах резултата от това, тя само вдигаше ръце и нищо не казваше. Да съм ходеле на диетолог, беше ми препоръчала някакви, но като проверих то едни скъпи излседвания при тях и се отказах. За ехограф не знам какво да кажа. Винаги ми е казвала, че имам изменения, без кисти, сега Недялкова каза, че жлезата ми била доста зле, с някоко псевдокисти, даже се учуди до сега никой ли не ми бил казвал, че е толкова зле... Вече не знам на кой да вярвам. Сега по препоръка на последната пия за кортизола и сякаш наистина усещам ефект на повече енергия. Димитрова ми изписа и много ниска доза вит. Д при явен недостиг, което за година есетествено не доведе до ефект, за желязото не коментираше, въпреки ч ебеше ниско заедно с феритина. За ИР дава една книжка за храненето, тя е за диабетно болни.

# 130
И аз търся  добър ендокринолог за ИР.
Ако някой има отзиви.
,
в  поликлиниката на УСБАЛЕ /аз бях по съвсем друг повод там/чух да говорят за д-р М. Лазарова

# 131
Здравейте, препоръчайте ендокринолог който се занимава с витамини. На кратко- вит.Д, калий и калций са под нормата дори след прием на витамини, отделно витамин Б12 е доста над горна граница, а от 10 години не ям месо.

И моя опит с ИР- имах преди да спра месото. Без месо и с повече заленчуци и бобови влезе в норма без хапчета за само 6 месеца, а с хапчета  изписани от доктори за 5 години нямаше промяна, а инсулина ми беше 4 пъти над горна граница в най-добрите ми резултати

# 132
Здравейте,

Бихте ли препоръчали добър ендокринолог в София с фокус върху диабет?

P.S. От изчетеното до момента съм се спрял на д-р Емил Начев и д-р Явор Асьов

Благодаря предварително

# 133
Здравейте,

Бихте ли препоръчали добър ендокринолог в София с фокус върху диабет?

P.S. От изчетеното до момента съм се спрял на д-р Емил Начев и д-р Явор Асьов

Благодаря предварително
От двамата - Асьов, със сигурност.
Иначе - и Трайковска.

# 134
Здравейте, искам съвет.
Така, аз съм сърдечно болен пациент със хипертрофия на лява камера на сърцето и диагностициран с хипертония преди 3 години. В момента съм с диагноза неинсулинозависим диабет тип 2 на хапчета съм и за двете болести, плюс хапчета антидепресанти за психично състояние.
Преди известно време изследвах АКТХ хормон, по мое собствено подозрение, че имам Кушинг. Защото имам централен тип обезитет, на 34 съм и вече имам сериозни сърдечни проблеми, болки в гърдите, безсъние и промени в настроението. АКТХ теста доказва, че хормона е повишен.
Ходих при доктор Мариана Недева в медицински център Фи хелт и тя ми даде да направя няколко медицински теста, включително ме накара да изследвам сутрешния си кортизол в слюнка.
Теста показва нормално ниво на кортизол, но четох, че в лаборатория Лина, която няма филиал в София, правят теста като събирам пробата късно вечерта, за да се види категорично дали имам проблем с кортизола или не.
Имам нужда от добър ендокринолог. Опитах се да запазя час при доктор Начев във болница Надежда, но по телефона ми казаха, че графика му е запълнен за сериозно дълго време и няма да мога да се вредя скоро.
Доктор Недева е на мнение, че нямам Кушинг, защото кортизола ми е нормален.
Искам да разбера дали имам някаква друга форма на ендокринно заболяване, която да обяснява защо АКТХ е повишен. Аз лично имам съмнения за този специалист, защото на два пъти ми прави впечатление, че тя не обръща внимание на симптомите ми. Обърна внимание само на високия ми гликиран хемоглобин и ми изписа лекарства за диабет. От това, което съм чел онлайн знам, че хората, болни от Кушинг също развиват диабет тип 2. Страх ме е, че вече съм с хиперплазия на надбъбречните жлези, но последния път, когато мерих креатинина си, той е в норма. Така например, предписа ми леваксан, който аз пия от няколко дни като допълнение към Деанксит, който взимам за психиатричната си диагноза, с цел да мога да спя, но аз все още не мога да заспя по 2 часа в леглото и заспивам на 3-тия час след като съм си легнал.
Откровено ме е страх. Искам да разбера какво се случва с организма ми.
Извинявам се за дългия пост и предварително благодаря за всеки съвет, който ще ми дадете.

Общи условия

Активация на акаунт