Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 55 390
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, момичета,
Кои книги за раждане, кърмене и грижа за новороденото бихте препоръчали?
Или залагате повече на лекции?
Всяка препоръка ще ми е изключително ценна, тъй като това ми е първа бременност и съм много гола по темите Simple Smile

# 211
Аз съм в София мед . Бях там за премахване на полип преди време . Харесаха ми хората там , док е супер, надявам се да не съм сгрешила .
При кой доктор се следиш?
Имам опит там с едно раждане. Там повечето са за секцио, не те чакат за нормално.
Д-р Венелин Иванов , не ме натиска за секцио, пък и зависи от много фактори .
Ходя два пъти в месеца . Всеки път мери и бебето и шийката.
Взема много размери на бебенцето не само дължина и грамове .
Супер. Звучи като подобрение, но си имай едно наум.
.   Вие при него ли сте била

# 212
Аз съм в София мед . Бях там за премахване на полип преди време . Харесаха ми хората там , док е супер, надявам се да не съм сгрешила .
При кой доктор се следиш?
Имам опит там с едно раждане. Там повечето са за секцио, не те чакат за нормално.
Д-р Венелин Иванов , не ме натиска за секцио, пък и зависи от много фактори .
Ходя два пъти в месеца . Всеки път мери и бебето и шийката.
Взема много размери на бебенцето не само дължина и грамове .
Супер. Звучи като подобрение, но си имай едно наум.
.   Вие при него ли сте била
Не, при д-р Нецов раждах.

# 213
Момичета, вие колко често ходите на преглед? Питам, защото се следя частно и по здравната каса и реално излиза по два пъти в месеца, и се чудех дали не е прекалено често.

# 214
Момичета, вие колко често ходите на преглед? Питам, защото се следя частно и по здравната каса и реално излиза по два пъти в месеца, и се чудех дали не е прекалено често.

Аз ходя минимум на 2 седмици ,понякога и по-често,но съм с проблемна бременност.

# 215
Аз засега ходя веднъж в месеца и отделно на ендокринолог всеки месец, за да следим Тсх. Всичко е нормално и затова не се записвам по-често.

# 216

На 2 седмици.

# 217
Да. Аз съм по здравна каса и ме викат веднъж в месеца и всеки път ме гледат на ехограф.

[quote author=iwelinagruewa link=topic=1502876.msg45813899#msg45813899 date=1672676201]
Здравейте, тези които сте по здравна каса, всеки месец ли ви гледат на ехограф?
[/quote]

Странно, на мен ми казаха, че имам право на два прегледа с ехограф по ЗК ( както си го и пише ) и сега си плащам.

# 218
Да. Аз съм по здравна каса и ме викат веднъж в месеца и всеки път ме гледат на ехограф.

[quote author=iwelinagruewa link=topic=1502876.msg45813899#msg45813899 date=1672676201]
Здравейте, тези които сте по здравна каса, всеки месец ли ви гледат на ехограф?

Странно, на мен ми казаха, че имам право на два прегледа с ехограф по ЗК ( както си го и пише ) и сега си плащам.
[/quote]

Точно така. 2 прегледа с ехограф са по здравна каса. Всичко друго се заплаща. Може би някой гинеколог гледа за негова сметка, но силно ме съмнява това да е в София.

# 219
Моята АГ ме вика на три седмици да ходя.

А всеки път ме гледа с ехограф, но както по-горе казаха само 2 от прегледите през бременността са безплатни, другите се заплащат. То реално ако няма да те гледа на ехограф, за какво изобщо да ходиш на преглед?!

# 220
На мен АГ -то ми каза , че имам право на 4 ехографа и 4бр кръвни изследвания с направлението .

# 221
Ето информация за програмата по ЗК https://www.namama.bg/article/programa-maychino-zdraveopazvane-na-nzok/

Ако сте над 35 г. ще имате 4 ехографии.

# 222
Аз също имам 4 безплатни прегледа и изследванията също ходя всеки месец на преглед

# 223
Здравейте момичета, искам да попитам на фетална морфология на какъв ехограф ви гледаха - вагинален или коремен ?  😊

# 224
Здравейте момичета, искам да попитам на фетална морфология на какъв ехограф ви гледаха - вагинален или коремен ?  😊

На коремен

Общи условия

Активация на акаунт