Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 55 411
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
По принцип гледат само с коремен, но на мен са ми казвали, че трябва и с вагинален да се измерва шийката на матката.
Здравейте момичета, искам да попитам на фетална морфология на какъв ехограф ви гледаха - вагинален или коремен ?  😊

# 226
Аз искам да ви попитам дали някоя от вас вижда нещо притеснително в тези изследвания който ми казаха да направя преди фаталната в 22г.с.

# 227
Аз искам да ви попитам дали някоя от вас вижда нещо притеснително в тези изследвания който ми казаха да направя преди фаталната в 22г.с.
[/quote

Трябва да вдигнете витамин Д ,защото е доста нисък,витамин б12 също приемайте всеки де.Д димер е доста по-висок от нормата за триместъра,трябва да обсъдите с АГ прием на антикоагулант.

# 228
Витамините са ви в дефицит. Трябва да ги вдигнете.  За най-сигурно Б12 го вземете в мета формата му.
Както са ви посъветвали,  според мен също сте за антикоагулант.

# 229
Само допълвам към казаното от момичетата - хемоглобинът също е нисък, вероятно имате анемия. Може би е заради ниския Б12, но мисля, че и желязото трябва да си видите

# 230
Моят Д-димер също беше висок в средата на декември (2 и нещо). Аз приемам Акард 150 мг всяка вечер. Говорих с АГ каза да пия повече вода и че  бил завишен, защото съм бременна. Въпреки това, съм си записала час за консултация с хематолог (за второ мнение).

# 231
На 3 седмици ходя аз, или по веднъж в месеца.Сега ми се застъпват 2 поредни един след друг , защото съм първо на ФМ на частно, после на ж. консултация при другата.Но мисля и така да си остане до Май, защото на ЖК видеозона е на моите години сигурно и затова предпочитам да си ходя на частно на хубавия. Иначе на мен на ЖК ми каза, че съм имала право на 3 беплатни, а не 4, не знам защо-на 37г съм.

# 232
Моят Д-димер също беше висок в средата на декември (2 и нещо). Аз приемам Акард 150 мг всяка вечер. Говорих с АГ каза да пия повече вода и че  бил завишен, защото съм бременна. Въпреки това, съм си записала час за консултация с хематолог (за второ мнение).

Има си референтни стойности по триместри за д димер,но освен това се гледат и всички резултати в комбинация, също така трябва следене от АГ относно кръвотока към бебето и дали расте и т.н Аз например бях на аспирин до 9гс след което ми го спряха и на клексан до 15 гс след което имах епизоди на кървене и до момента все още не съм го започвала (22 гс).Трябва стриктно следене и би трябвало всичко да е ок.

# 233
Има ли такива от вас, които вече са започнали да пазаруват за бебчетата?
И от кой месец мислите, че е добре да се започва?

И имате ли идея какви размери дрешки се купуват първоначално?

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 10:45 от Snowflake16

# 234
Има ли такива от вас, които вече са започнали да пазаруват за бебчетата?
И от кой месец мислите, че е добре да се започва?
Планирам от 8мия да започна

# 235
Аз също!Мисля че 8-я месец е най-подходящ за пазаруване

# 236
От 7 - ми , по безопасен е за обиколки 😀

# 237
А някоя от вас дали има списък с нужни вещи за купуване..първа бременност ми е и съм изключително боса в материята.

# 238
От средата на март може би. И на мен ще ми е първо дете живот и здраве. Нямам идея какво трябва да се купува 😂

# 239
Аз скоро смятам да започна да проучвам, разглеждам и избирам и вече към края на 7-ми месец или началото на 8-ми да купуваме.

Доколкото знам размер 56 за дрешки е за новородено, като всички казват че много бързо ги израстват, та май е по-добре с по-големи дрешки да се запасим.

Общи условия

Активация на акаунт