Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 55 543
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
Аз плащам 25лв в Майчин дом в София.

Момичета, колко пари плащате за болничен  с ЛКК.Моята неможе да ми издава болничен с ЛКК и ме изпраща при друг гинеколог, таксата е само 50 лв

Простете незнанието ми, но за какво точно плащате? Аз обмислям да пусна болничен два месеца преди термин и исках да Ви попитам също като размер какво се получава? Благодаря!

# 481
Момичета, колко ви е дължината на шийката на матката в 27 гс. Моята днес я мериха с вагинален ехограф 3.2 см. АГ каза, че е нормално, но чета в нета, че май нормално е над 3.5?

# 482

Момичета, колко пари плащате за болничен  с ЛКК.Моята неможе да ми издава болничен с ЛКК и ме изпраща при друг гинеколог, таксата е само 50 лв

Простете незнанието ми, но за какво точно плащате? Аз обмислям да пусна болничен два месеца преди термин и исках да Ви попитам също като размер какво се получава? Благодаря!
Аз не плащам нищо за болничния. Нито един лев не съм дала до сега, а съм от началото на бременността.

# 483
Момичета, колко ви е дължината на шийката на матката в 27 гс. Моята днес я мериха с вагинален ехограф 3.2 см. АГ каза, че е нормално, но чета в нета, че май нормално е над 3.5?
Моята е 2,8см,но се води проблемна  и къса и за това лежа от 4ти месец.

# 484

Аз не плащам нищо за болничния. Нито един лев не съм дала до сега, а съм от началото на бременността.

А като размер колко ти е болничният? 60/70/80 % от брутото?

# 485

А като размер колко ти е болничният? 60/70/80 % от брутото?
80% .
Много зависи на колко пари ви осигуряват. Аз реално по време на дълъг болничен взимам повече пари , отколкото като съм на работа,  защото няма удръжки.

# 486
Аз не ползвам болничен, защото още съм в майчинство от предишното дете, но с нея плащах по 60 лв болничен. Тогава много се учудих, не бях чувала, но явно и затова се плаща.
Моята шийка е 4 см. Над 3 е нормално за седмиците, в които сме.
Някой ходил на преглед приблизително 26-27 седмица да ми каже колко е тежало бебчето?

# 487
Аз не ползвам болничен, защото още съм в майчинство от предишното дете, но с нея плащах по 60 лв болничен. Тогава много се учудих, не бях чувала, но явно и затова се плаща.
Някой ходил на преглед приблизително 26-27 седмица да ми каже колко е тежало бебчето?

Аз днес бях в 27+2,беше 1 кг,лекарката каза,че е нормално.

# 488
И аз днес 26 и 6 дни 1041гр

# 489
# 490
В 28ма беше 1.300кг. Голямо ми се стори, а наддавам още.

# 491
Днес бях на преглед и се оказа че шийката е 15мм и веднага в болница.... Преди 14 дни беше 2.9.... не съм се отпускала само в нас каквото си правих.... 27+5 дни съм сложиха терапия за дробовете , гинипрал, магнезий, папаверин и антибиотик/ги..... Стискайте палци, че още много има, обаче бе о е около 1300гр

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 09:38 от qnita-88

# 492
Днес бях на преглед и се оказа че шийката е 15мм и веднага в болница.... Преди 14 дни беше 2.9.... не съм се отпускала само в нас каквото си правих.... 27+5 дни съм сложиха терапия за дробовете , финиширал, магнезий, папаверин и антибиотик/ги..... Стискайте палци, че още много има, обаче бе о е около 1300гр

Когато я измериха 2.9 предписаха ли ти терапия ..на какво може да се дължи това скъсяване?Успех ти желая,знам,че дори с по-малка шийка в болница може да се закрепят нещата и да изкараш до край!

# 493
Стискам палци всичко да е наред и да успеят да закрепят нещата по-дълго.

# 494
Момичета, знаете ли колко се води за високо кръвно налягане?

Общи условия

Активация на акаунт