Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 55 515
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, знаете ли колко се води за високо кръвно налягане?
Попитайте АГ,защото предполагам за бременни стойностите са по-различни.

# 496
Мисля, че над 130-140 за горната граница. Може би лекарите биха взели предвид колко по принцип е нормално за дадения човек.

# 497
Момичета, знаете ли колко се води за високо кръвно налягане?

Моята АГ ми каза да го меря ежедневно и ако е повече от 130/90 веднага се свържа с нея.

# 498
140/90 , при тази стойност ми казаха да звъня

# 499
А посъветвали ли са ви по кое време на деня да го мерите или няма значение?

# 500
За кръвното е изключително индивидуално, не е "един размер за всички"  Аз съм стандартно с 90/60, последните дни ми се случи да усетя неразположение и беше 110 на 70 (което е перфектно кръвно за повечето хора). Оттогава ми препоръчаха ако вдигна над 120/80 да се обадя за спешен преглед.  Аз меря по 2 пъти на ден.

# 501
Сутрин и вечер

# 502
Днес бях на преглед и се оказа че шийката е 15мм и веднага в болница.... Преди 14 дни беше 2.9.... не съм се отпускала само в нас каквото си правих.... 27+5 дни съм сложиха терапия за дробовете , финиширал, магнезий, папаверин и антибиотик/ги..... Стискайте палци, че още много има, обаче бе о е около 1300гр

Когато я измериха 2.9 предписаха ли ти терапия ..на какво може да се дължи това скъсяване?Успех ти желая,знам,че дори с по-малка шийка в болница може да се закрепят нещата и да изкараш до край!
Да имах, папаверин ,магнезий и вагинално утрогестан без наложен режим легло, но аз бях си наложила не изцяло . Чакам микробиология да нямало инфекция... Но аз имам и конкзация..

# 503
Момичета, има ли някоя от вас със засилващи се болки в срамната кост и въобще всички кости отдолу на таза. Имам такива болки от края на 4 месец, но сега вече стават нетърпими, в края на 26г.с. съм. Когато лежа неподвижно нямам проблем, но ако трябва да се завъртя в леглото или да стана от леглото или пък да си вдигна крака, просто докато се раздвижа ми коства огромни усилия и болките са доста силни. Предния път споделих с АГ, каза че е от разтягането на таза, но сега болката си засилва и се притеснявам да не е някакво усложнение

# 504
Момичета, има ли някоя от вас със засилващи се болки в срамната кост и въобще всички кости отдолу на таза. Имам такива болки от края на 4 месец, но сега вече стават нетърпими, в края на 26г.с. съм. Когато лежа неподвижно нямам проблем, но ако трябва да се завъртя в леглото или да стана от леглото или пък да си вдигна крака, просто докато се раздвижа ми коства огромни усилия и болките са доста силни. Предния път споделих с АГ, каза че е от разтягането на таза, но сега болката си засилва и се притеснявам да не е някакво усложнение
След първата бременност специално ми правиха снимки, изследвания. Таза ме боли така, защото се разширява и е тесен. При тесен таз боли повече.

# 505
И аз имам болки в слабините и срамната кост в легнало положение, при смяна на позата. Също, ако се натоваря пак имам такива болки. Казах на АГ последния път - било нормално.

# 506
Не си сама 😃 в същото положение съм от средата на 4-ти месец .
Едвам се движа на моменти 😶 и се чудя как ще изкарам до 9-ти месец с тези болки .
Моят АГ ми каза същото , че е от разширяването на таза , и че болката ще спре когато родя , дотогава нищо не може да се направи 😐.

# 507
Как сте момичета? Надявам се всичко с бебетата да върви нормално.
Да се отчета и аз. Вчера бях на преглед, бебчо вече е 1150 грама в края на 27 седмица. Сигурно вече сте започнали с покупките.

# 508
Моето в 26г.с беше точно 1150, но казаха че върви със седмица напред. Чак другата седмица съм пак на преглед и май ще ми пуснат тонове, ще е интересно. Коремът расте със всеки ден Grinning
Ние уикенда купихме количка и сега се оглеждаме за другите по-големи покупки, като разглеждам и групите за бебешки неща във фб, има доста изгодни неща.

# 509
Здравейте! Аз мога да се отчета, че ми мина последната морфология - бях в 28+4 и беше 1250 гр - 55 перцентил бебчето. Аз съм на терапия с акард 150 гр и сега за пръв път ми отчетоха влошаване на кръвотока в едната маточна артерия, пише "повишена резистентност". Д-р Михова в Надежда няколко пъти ме успокои, че това на този етап не е нищо притеснително, но препоръчва оттук нататък доплер на всеки 2 седмици. Междувременно пътят до София и обратно (3 часа в посока) ме съсипа и оттогава съм нон стоп с контракции и на тройни дози магнезии и но-шпа. Както си карах волно и активно бремеността досега, така се усещам, че май това ми беше и оттук нататък ще пазя къщата. Какво да се прави ☹️

Общи условия

Активация на акаунт