Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 55 507
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! Аз мога да се отчета, че ми мина последната морфология - бях в 28+4 и беше 1250 гр - 55 перцентил бебчето. Аз съм на терапия с акард 150 гр и сега за пръв път ми отчетоха влошаване на кръвотока в едната маточна артерия, пише "повишена резистентност". Д-р Михова в Надежда няколко пъти ме успокои, че това на този етап не е нищо притеснително, но препоръчва оттук нататък доплер на всеки 2 седмици. Междувременно пътят до София и обратно (3 часа в посока) ме съсипа и оттогава съм нон стоп с контракции и на тройни дози магнезии и но-шпа. Както си карах волно и активно бремеността досега, така се усещам, че май това ми беше и оттук нататък ще пазя къщата. Какво да се прави ☹️

Щом се налага ще останеш вкъщи вече. Още мъничко ни остава, за да гушнем бебетата, после бременността ще ни липсва, донякъде.😃 Иначе и аз мисля скоро да изляза официално в болничен, за да мога да се погрижа за повечето неща. Искам да избера педиатър за бебчо, да купя още нещо и накрая да си почивам повече на финала.

# 511
Днес бях на преглед и съм в 29г.с. + 2 .. измериха бебчо 1.143кг.
Обаче май ми се струва мъничък. Но казват, че предвид моите размери и мерки е добре, понеже и аз съм дребна.. Не знам дали да се притеснявам.

Отделно имам остра гъбична инфекция и лечението , което ми предписаха Гиназол крем , 3 дена и после Клотриназол глобули.. Притеснявам се дали няма да навреди нещо вътрешно и на бебето.. въпреки че то е предпазено , но все пак..

# 512
Обаче май ми се струва мъничък. Но казват, че предвид моите размери и мерки е добре, понеже и аз съм дребна.. Не знам дали да се притеснявам.

Отделно имам остра гъбична инфекция и лечението , което ми предписаха Гиназол крем , 3 дена и после Клотриназол глобули.. Притеснявам се дали няма да навреди нещо вътрешно и на бебето.. въпреки че то е предпазено , но все пак..
Щом АГ го е предписал, не се притеснявайте. Аз имах също с минала бременност и това е едно от единствените неща, за които получих лечение в Германия. АГ ми каза че е мн по-лошо за бебето да не се излекува инфекция

# 513
Не се притеснявайте. Аз съм с постоянна гъбична инфекция от началото още. И Гиназол и Клотримазол и каквото се сетите съм ползвала. Няма опасност за бременността от гъбична инфекция.

# 514

На мен миналия месец ми излезе кандида, лекувахме ги с 2 гиназила, но този месец пак излизат.. Сега съм на полижинакс, ще видим дали ще помогне.

# 515
И аз декември имах гъбична инфекция и ми беше изписан антибиотик, много се бях притеснила за бебето, но всичко си беше наред.

# 516

На 15ти бях на последна фетална и контролен преглед естествено,бях 29+2дни като теб.Измери бебка 1170 и ми каза,че била  с около 70-80гр по-малко от колкото трябва да бъде,а за тях 70-80гр не са много малко,като седмици излезна 28+2(не знам твоето бебче колко е излезнало).Та ми каза да приемам повече протеини-яйца,извара,мляко(тъй като аз от както забременях спрях месото-не нарочно разбира се,а просто не ми се яде) и ме посъветва да си взема протеин за бременни,малко е скъпичък за количеството-500гр,но е лесно приемане на повече протеини!Или пък ако ти ядеш месо,хапвай си месце..Всичко ще се оправи!Лека бременност!❤

# 517
Момичета, искам да ви питам до кога слагахте утрогестан вагинално? Аз съм в 26+4г.с. и на втората фетална лекарката ми каза да го слагам до 32г.с. Преди 23г.с. го пих. Сега обаче чета, че не било хубаво да се приема ако чакаш момченце и много се притесних. Мнението е на д-р Сигридов, че се променяла биохимията тъй като е женски хормон. Какво мислите, едни лекари го отричат, други държат супер много на него. Просто вече не знам кое е правилно...за протокола със серклаж съм и шийка 2,5см
[/quote
И аз го слагам от 16сед ако не се лъжа и ми каза до 34,че ще го слагам. Други ден ще ходя на частно и ще.взема да питам. Направо се шашнах сега...
Ще се радвам да споделите какво казва вашия лекар. Аз също съм решила да питам поне 2 АГ-та и ще пиша.
На прегледа се установи още по скъсена шийка и направо в болницата , та не я питах. Но дори ми го увеличи на 2*2 вагинално. На 2.03 дано не изключа да питам

# 518
Аз искам да попитам, има ли други като мен с изтръпване на ръцете по време на сън? От около месец съм така и е голяма мъка нощното спане. Докторът ме попита онзи ден дали консумирам месо, храня се, но рядко приемам червени меса (свинско, телешко, агнешко и т.н.), повече се храня с пиле и риба. Дали това е от значение?
Вие колко често се храните? И в какви количества?

# 519
Аз искам да попитам, има ли други като мен с изтръпване на ръцете по време на сън?
Аз съм така от няколко дни...леко си усещам и ръцете и краката по-подпухнали. Говорих и с акушерката и с аг, която ме следи...нищо не казаха. С предната бременност се сещам, че имах същите симптоми, но на по-късен етап.

# 520
Аз искам да попитам, има ли други като мен с изтръпване на ръцете по време на сън?
На мен ми изтръпват леко и сякаш са подути и когато искам да ги свия става с усилие докато не се пораздвижа или ако не ги масажирам малко.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 19:33 от LyyLyy

# 521
На мен десния ми крак изтръпва всяка сутрин, ама не му обръщам внимание. Минавв за няколко минути.

# 522
Има ли бебчета, които са разположени странично/напречно.. Доскоро беше с главата надолу, но на последния преглед е така застанало. Какво ви каза вашият лекар?

# 523
Има ли бебчета, които са разположени странично/напречно.. Доскоро беше с главата надолу, но на последния преглед е така застанало. Какво ви каза вашият лекар?

На училището за родители в МД в понеделник, акушерката спомена по друг повод, че това е едно от възможните предлежания и че тогава се налагало верзио (вътрешно или външно) или секцио. Не знам какво значи вътрешно верзио, бях чувала само за външно... Но темата на лекцията беше друга и тя само го спомена междудругото.

Има време до май месец, предполагам, че ще се завърти бебето на другаде.

# 524
Дъщеря ми беше напречно разположена. Обърна се в 37 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт