Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 55 352
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ви много! Утре влизам в 19 г.с пък вагинално не са ме гледали, все е през корема, а на листа пише, че е мерена чак се учудвам.

# 181
На мен също не са я мерили, единствено на втората фетална докторката ми каза,че всичко е наред с матката и е с нормални размери, но не ми каза колко точно. Чудя се на следващия преглед при следващия дали да го попитам за това..
Благодаря ви много! Утре влизам в 19 г.с пък вагинално не са ме гледали, все е през корема, а на листа пише, че е мерена чак се учудвам.

# 182

Здравей. На мен я измериха преди една седмица, не се притеснявай. Бързо става, отнема няколко минутки само. Аз бях малко притеснена, може пожелание да поискаш и цитонамазка, ако не са ти правили скоро.
Аз бях последната седмица на антибиотик, защото ми откри гъбички.
Иначе каза, че шийката е затворена и няма нищо притеснително.

# 183
Шийката се мери най-добре вагинално, през корема също я мерят примерно на феталните, но най-коректно измерване си е вагинално.

# 184
А с ехографа ли ви я мерят или чрез стандартен вагинален преглед със спекулум? Досега са ми я мерили с ехограф на ЖК, но снощи посетих спешен АГ кабинет, там ме прегледаха със спекулум и с коремен ехограф. Попитах за шийката изрично и ми казаха, че е добре. На амб. лист пише, че шийката е запазена, няма записани размери. Някой по-запознат, ако може да сподели.

# 185
Аз не съм особено запозната, но и аз като ходих в спешен кабинет ползваха спекулум и след това коремен ехограф.
На феталната морфология ми измериха шийката с вагинален ехограф.

# 186
Здравейте, тези които сте по здравна каса, всеки месец ли ви гледат на ехограф?

# 187
При мен я мерят на всеки преглед с вагинален ехограф и то винаги след като съм пишкала (важно е мехурът да не е пълен, понеже може да заблуди за размера на шийката). С коремен ехограф не е толкова точно измерването. Има момичета, при които има и мануален преглед, но доколкото знам той е за да се определи дали е "омекнала" шийката - мисля, че ако дължината е ок и ъгълът е запазен, не би следвало да се налага.
А с ехографа ли ви я мерят или чрез стандартен вагинален преглед със спекулум? Досега са ми я мерили с ехограф на ЖК, но снощи посетих спешен АГ кабинет, там ме прегледаха със спекулум и с коремен ехограф. Попитах за шийката изрично и ми казаха, че е добре. На амб. лист пише, че шийката е запазена, няма записани размери. Някой по-запознат, ако може да сподели.

# 188
Момичета, имате ли болки в кръста. 21 гс и тази вечер ми се появи ниско долу болка.. Не съм се претоварвала с нещо. Притеснявам се много

# 189
Да и мен ме боли и кръста и ниско долу, когато се изправям или при други движения.

# 190
Момичета, имате ли болки в кръста. 21 гс и тази вечер ми се появи ниско долу болка.. Не съм се претоварвала с нещо. Притеснявам се много

Имам да и втърдяване на корема. Докторът ми изписа магнезий. Вие пиете ли вече, защото четох че на доста жени го изписват?

# 191
Аз също съм в 21 седмица и с болки в кръста.. като повървя 10 мин и ме заболява. Отделно от това всяка сутрин ме боли гърба, събуждам се сякаш са ме били и изобщо не се чувствам отпочинала Sad Дано да е нещо временно, защото с напредването на бременността и качването на още кг не ми се мисли как ще избутам до май месец.

# 192

Имам да и втърдяване на корема. Докторът ми изписа магнезий. Вие пиете ли вече, защото четох че на доста жени го изписват?

Диаспорал пия по 1 прахче дневно, както и нош па 3по1. Досега нямах болки, но днес ми се появиха в изправено положение и като се движа. Иначе като лежа нямам болка. Утре съм на лекар и ще попитам.

# 193
Аз още от 8-ма седмица имах болки в кръста ниско долу от ляво, която понякога тръгваше и по крака - възпален седалищен нерв. Към 16-17 г.с. отшумяха слава богу, помогна ми много движението. Преди това не можех и обувките да си обуя без да плача от болка. Сега ме заболява кръста, ако се заседя по-дълго време седнала. Иначе от около седмица коремът ми се втвърдява понякога, пия магнезий, който ми беше изписан преди това, заради крампи в краката. Утре ще звънна на АГ да му кажа за втвърдяването и да поискам друга форма на магнезий, понеже магнерот ми дразни много на стомаха. 21г.с. съм сега

# 194
Аз съм редовна с болките ниско в кръста. И при първата ми бременност беше така, особено вече последните 2ва месеца, и 5 минути да стоях правя, после едва се завъртах в леглото от болки. Трябваше да минат няколко месеца след раждането за да ми мине, ама на мен си ми е калпав кръста по принцип.

Аз усещам също че почва пак да ми се втвърдява корема, при миналата бременност бях на Магнерич от 6-ти или 7-ми месец до края, днес съм на доктор и ще видим дали пак ще почвам..

Общи условия

Активация на акаунт