Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 55 473
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Привет и от мен. Преди 2 дни бях на консултация, в 29 г.с.съм. Нищо не ми е мерено, провери тоновете и толкова.За тяхното следене също нищо не ми казаха.Имам направление за кръв и урина. Другата седмица съм на последната ФМ, ще взема и там да питам за следенето на тоновете.

# 556
Моето беше 1530 в 28+3 и АГ каза че е доста голямо. Следващата седмица започваме тонове на всеки 2 седмици.
На работа съм до втората седмица на април, ама гледам по-леко да го карам. Спя много, правя си маски вечер, чета книги, подреждам си. Изобщо всичко, което няма да имам време.

Обмислям началото на май да приготвя и замразя храна във фризера, че и за готвене няма да има време

О, това със замразяването на храна е страхотна идея! Трябва да помисля в тази насока Relaxed

# 557
Момичета, имам въпрос. Следя се при една докторка която изражда в частна болница, аз още не съм решила дали ще е в тази в която тя изражда или държавна, също не съм сигурна искам ли избор на екип. Въпроса ми е ако сменя лекарката, трябва ли да я уведомявам.Чувам че много променят отношението си стават по незаинтересовани към пациента който отказва да е с платен екип.

# 558
Можеш да се следиш при нея (ако говорим по Каса) до момента, в който ти издаде 45 дневния болничен и направление за раждане. С това направление може да отидеш в коя да е болница и да си посещаваш кой да е гинеколог, с който да се разбереш да раждаш, и на частно. Вече ако искаш да смениш следващия гинеколог по каса преди финалната права с 45-те дни, трябва ти ново направление от личния лекар. Новият избран гинеколог те регистрира при него и толкоз. При мен се наложи да отида до "стария" следящ, защото така нареченото ми досие беше при нея. Аз се бях оплаквала по-рано в темата, че не ми даваше никакви копия на амбулаторните листи и на измерванията. Отидох, обясних, че се насочваме към другата болница и си искам досието, сестрата ми извади копия и толкоз 
Момичета, имам въпрос. Следя се при една докторка която изражда в частна болница, аз още не съм решила дали ще е в тази в която тя изражда или държавна, също не съм сигурна искам ли избор на екип. Въпроса ми е ако сменя лекарката, трябва ли да я уведомявам.Чувам че много променят отношението си стават по незаинтересовани към пациента който отказва да е с платен екип.

# 559
Преди няколко дни, в 30г.с.+3 дни беше 1568 гр. Казаха ми, че е съвсем нормално като тегло. Тонове ми следят от 28 г.с. Но във всяка болница е различно. Аз съм в Щерев.

Относно покупките - купихме количка. Приятели ни дадох люлка и кантар. Кумовете ще ни дадат легло. Нищо друго не сме взимали все още.

Ще работя още 1 седмица и спирам. От 29 ми започва 45- дневния болничен, взех си 1 седмица отпуска преди това.

Мъчи ме гастрит някакъв, пия необианацид, имам облекчение, но пак ме боли стомахът. През седмицата ще ходя на гастро да ме види за всеки случай.

# 560
Здравейте, аз да почитам малко гаден въпрос но част от живота.. Дали правят още клизми преди раждането ?

# 561
Момичета, колко ви е кръвната захар и имали ли сте отклонения в различните лаборатории? На мен при рутинни изследвания в 31г.с. ми излезе 5.48, на следващия ден я повторих в още две лаборатории и в едната излезе 4,93, а в другата - 5,63. Знам, че горна граница при бременни е 5,1. Гинекологът ми е супер спокоен, казва, че според него няма никакъв проблем. Аз на своя глава направих консултация с двама ендокринолога и единия заключи, че щом имам стойност на гладно над 5,1 е гестационен диабет, а другия каза, че от две мерения на гладно не може да поставя диагнози. И двамата ми казаха да си взема глюкомер и да следя стойностите една седмица, днес всички стойности са ми в норма и се чудя възможно ли е да е лабораторна грешка. Също така искам да ви питам правили ли сте обременяване с глюкоза? На мен и двете ендокриноложки ми казаха, че няма смисъл да правя, но това е единственото изследване, което поставя категорично диагнозата. Благодаря предварително на всички включили се.

# 562
Правих обременяване с глюкоза в 24с и всичко беше наред, следя захарта всеки месец.
Според мен наистина си вземете глюкомер и я мерете няколко дни като се опитайте да намалите бързите въглехидрати.
По принцип моят ендокринолог ми казва, ако излезе над 5,2 въпреки добрите резултати в 24с отново да направя обременяване, защото има отношение и към раждането, ако има гестационен диабет.
Момичета, колко ви е кръвната захар и имали ли сте отклонения в различните лаборатории? На мен при рутинни изследвания в 31г.с. ми излезе 5.48, на следващия ден я повторих в още две лаборатории и в едната излезе 4,93, а в другата - 5,63. Знам, че горна граница при бременни е 5,1. Гинекологът ми е супер спокоен, казва, че според него няма никакъв проблем. Аз на своя глава направих консултация с двама ендокринолога и единия заключи, че щом имам стойност на гладно над 5,1 е гестационен диабет, а другия каза, че от две мерения на гладно не може да поставя диагнози. И двамата ми казаха да си взема глюкомер и да следя стойностите една седмица, днес всички стойности са ми в норма и се чудя възможно ли е да е лабораторна грешка. Също така искам да ви питам правили ли сте обременяване с глюкоза? На мен и двете ендокриноложки ми казаха, че няма смисъл да правя, но това е единственото изследване, което поставя категорично диагнозата. Благодаря предварително на всички включили се.

# 563
Здравейте, аз също правих обременяване с глюкоза в 24 г.с., резултатът на кръвната захар беше 4.57 и АГ каза,че всичко е нормално.

# 564
А момичета, как се чувствахте след обременяването? Аз се притеснявам да не ми стане лошо от глюкозата. Отделно до колкото разбрах 75гр глюкоза се равняват на около 150гр захар и това ми се струва изключително много да се приеме наведнъж. Четох, че и товари много панкреаса. Как беше при вас и рутинно ли ви го назначиха или при съмнение от резулатати? Освен това вече съм 32г.с. и съм тотално объркана какво да правя.

# 565
А момичета, как се чувствахте след обременяването? Аз се притеснявам да не ми стане лошо от глюкозата. Отделно до колкото разбрах 75гр глюкоза се равняват на около 150гр захар и това ми се струва изключително много да се приеме наведнъж. Четох, че и товари много панкреаса. Как беше при вас и рутинно ли ви го назначиха или при съмнение от резулатати? Освен това вече съм 32г.с. и съм тотално объркана какво да правя.
Аз правя обременяване често и никога не ми е ставало лошо. Определено е хубаво да се знае имате или не, но нали са ви консултирали ендокринолози.
Бебето как върви по размери?
Аз въпреки че ми казаха че нямам този път, помолих да се измери захарта на бебето при раждането, защото при диабет има малък шанс от хипогликимия за него

# 566
Не е толкова гадно, днес го правих . За мен лично един топъл шоколад в някои заведения е по - сладък 😀 на мен ми се гади от сладко … пък се справих. По -гадно ми беше това , че 3 пъти венозно ти взимат кръв  и ако нямаш хубави вени като мен , не е приятно.
Много е важно да седиш в пълен покой между вземанията , сядаш там и не мърдаш

# 567
Здравейте, аз да почитам малко гаден въпрос но част от живота.. Дали правят още клизми преди раждането ?

Мисля че при някои правят, при други не, но не знам на какъв принцип. Например на една приятелка не са и правили в Шейново, а на друга са и правили пак там.

# 568
Не е толкова гадно, днес го правих . За мен лично един топъл шоколад в някои заведения е по - сладък 😀 на мен ми се гади от сладко … пък се справих. По -гадно ми беше това , че 3 пъти венозно ти взимат кръв  и ако нямаш хубави вени като мен , не е приятно.
Много е важно да седиш в пълен покой между вземанията , сядаш там и не мърдаш
А в коя седмица сте? При мен и двамата ендокринолози ми казаха да следя няколко дни с глюкомер и че няма защо да го правя. Аз просто искам да съм сигурна, че всичко е наред. Макар че днес двата ми резултата на гладно са 4,2 и 4,3, както и след хранене са в норма.

# 569
На повечето места правят или дават разхлабващи свещички. Това знам от познати били в различни болници. А иначе изобщо не е толкова гадно, не знам какво пък толкова.

Общи условия

Активация на акаунт