Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 52 706
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, вашите бебета хълцат ли? Аз хващам моя ежедневно и по няколко пъти на ден. 😃 Четох че било нормално, защото в момента гълтат околоплодни води.

# 646
Момичета, вашите бебета хълцат ли? Аз хващам моя ежедневно и по няколко пъти на ден. 😃 Четох че било нормално, защото в момента гълтат околоплодни води.

Да, случва се почти ежедневно, поне за 5 минути

# 647
Е, как точно се разбира това? Какво е усещането?

# 648
Усещаш едно и също ритмично движение, наподобява на лек ритник, но се повтаря на няколко секунди. 😃
Е, как точно се разбира това? Какво е усещането?

# 649
Да, всеки ден по няколко пъти и през нощта дори.

# 650
И аз го усещам от 2 седмици

# 651
Имате ли прорязваща болка в слабините в 8ми месец(34 гс). Когато се движа няма нищо, легна ли да спя бебето започва да се движи много и имам болка в слабините мнгоо неприятна, като прорязваща..

# 652
Аз имам някакво придърпване понякога също в слабините... и мноого болки в кръста/гръбнака. Едва се движа вече, 5 минути разходка и каталясвам. Задъхвам се. И киселини започнах да имам..Трудно се завъртам в леглото, място не мога да си намеря. Общо взето всичко ми е трудно вече и броя дните Simple Smile

# 653
Аз имам болка в таза от дясната страна, много болезнено когато ходя. От една седмица съм така, а в момента тече преместване от квартира в новия дом, страшно много се уморявам. Да издържим още месец, за да пораснат бебчетата достатъчно.
Вие вече излезнахте ли в 45 дневен болничен? Моя започва края на следващата седмица и се чудя веднага ли трябва да се предаде на работодател?

# 654
Аз излязох в 45 дневния на 20 март и до 22 не го бях занесла още на работа и ми звъннаха да ми се скарат, че трябва да го занеса - имат ангажимент явно да го заведат (в НОИ ли или къде сигурно в НОИ). Счетоводителката ми каза "Не си имала път насам, ама пари ще искаш да вземеш, нали?"....
Иначе за болежките - всичко си имам. Резките остри болки в слабините, тазобедрените стави, в ребрата като ме рита .... Изобщо 😵 Добрата новина е, че имам и дата за секцио, дано издържим и двамата още 3 седмици, за да порасне повече и аз да съм "подготвена"

# 655
Аз снощи за пръв път усетих това хълцане на бебето...май..😂😂😂

Иначе относно болничния - четох наредби и закони, защото моят работодател голям тормоз с тоя болничен...какъвто и да е болничния, служителят има задължението до 2 работни дни от издаването да го предаде на работодателя...а работодателя трябва до 10 число на следващия месец да го предаде в НОИ...аз моят го изпратих сканиран, за да си го има фирмата и като имам възможност, ще мина през офиса да им го дам в оригинал.

# 656
Излязоха ми резултатите от теста с глюкоза и днес се видях с дикторката ми, каза че имам 'лека форма на диабет, пред диабет'... Аз си го подозирах заради напълняването (+20кг) и се чувствам като парцал след като ям глутен и сладко. Предстои ми да се видя с ендокринолог.

Някой друг с инсулинова резистентност/ пред диабет? Спазвате ли някаква диета/специфично хранене?

Притеснявам се как ще отслабна после 🙁 Предполагам ще се пробвам с кето диета / намалени въглехидрати

# 657
Излязоха ми резултатите от теста с глюкоза и днес се видях с дикторката ми, каза че имам 'лека форма на диабет, пред диабет'... Аз си го подозирах заради напълняването (+20кг) и се чувствам като парцал след като ям глутен и сладко. Предстои ми да се видя с ендокринолог.

Някой друг с инсулинова резистентност/ пред диабет? Спазвате ли някаква диета/специфично хранене?

Притеснявам се как ще отслабна после 🙁 Предполагам ще се пробвам с кето диета / намалени въглехидрати

А колко ти е първата глюкоза на гладно?

# 658

Здравейте, какви са ви резултатите? На мен в 32г.с. ми излезе кръвна захар на гладно 4.93 и 5.48 и ми казаха, че е късно за обременяване и така и не го направих. Ходих при двама ендокринолози според едната е 100% гестационен диабет, а според другата не е сигурно. Меря с глюкомер вкъщи и стойностите като цяло са ми добре. Но ако ям препечени филийки или нещо по въглехидратно на първия час след храненето скачат до 8.8 - 9, което според мен е супер много. Нямам предразположеност, нямам фамилна обремененост и съм без наднормено тегло. За цялата бременност съм качила 6-7 кг, а след 10 дни влизам в 9 месец. Като цяло съм доста объркана и най-вече се притеснявам как ще са нещата след раждането. Не съм свикнала да спазвам хранителен режим и доста се притеснявам дали хормоните ще си дойдат на мястото. Пък и ако си имал проблеми с кз по време на бременност, риска е по голям да се развие нещо след години.

# 659
Момичета, а какво чувстване след прием на въглехидрати? Аз правих обременяване, нямам ГД, но след ядене особено сутрин на нещо въглехидратна имам сърцебиене и не се чувствам добре.

Общи условия

Активация на акаунт