🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 13 (28.11 - 04.12) 🐄

• 41 659
  • 856
  •   1
Отговори
# 405
  • при късмета
  И съвсем друг е въпроса, че махане на батерии и микрофон
не го прави този застрашаващ живота им безумец, както го изкараха вчера и днес.   
Тези вътре, не са казали, че точно махането на микрофона ги заплашва. А цялостното му държание, още от началото. И с абсолютно чиста съвест щях да гласувам да излезе. И аз да бях вътре и на мен щеше да ми дойде в повече, а нямам основание да се страхувам, че ще ме викне на дуел. Ти наистина ли би живяла нормално с такъв човек? Извинява се за нещо и го прави същото на момента. Крие се да яде от първия ден и после пита какво толкова е станало. Пак се извинява и пак прави същото. Наказват всички заради него, той пак се извинява и пак прави същото, заради което са го наказали. И храната и микрофона и алкохола. Какво още трябва да наруши? На чужд гръб и 100 тояги са малко и е много лесно да се защитава Радо, като не ти в къщата, както се казва. Аз обаче съчувствам на останалите, а не на него. Защото може да не е физически агресор, но емоционалната манипулация, която и днес приложи с майка му, работата му, мнението на близките му и т.н. Е вид насилие. А той го прилага от началото. И никой вътре не е длъжен да го търпи. Крещенето му също е вид агресия. Вчера той заплаши Калин, а днес точно на него твърди обратното, че той бил нападнатия. Лъжите му са като на първокласник, все едно не знае, че ще излъчат всичките му действия и думи. И настоява само и само да излъже тези вътре, защото знае, че ще гледат след 3 месеца. Толкова е тъп, че за него трябва някоя специална дума се измисли, наличните не са достатъчни да го опишат

# 406
Драма винаги ще има. Само го каза, продукцията го замете. Ето там е разковничето.

Не знам къде е разковничето, но ти от друго се интересуваше - защо сега, един вид защо са се мотали досега и какво беше различното. Просто ти посочих фактите - не са се мотали, и сега нямаше да го изгонят за микрофона, различното беше, че им поставиха официално въпроса и те се направиха, че приемали гласуването, защото е много късно (не виждам логика, но преводът е - принудихте ни). Иначе не виждам нужда Радо да бъде очернян целенасочено, той сам си свърши работата много добре. Ако беше мълчал и си кротувал в беседката, и с монтаж нямаше как да му припишат някакви кофти деяния. Но тоя заплашва, наглееше през цялото "наказание", сече като луд пред всички демонстративно някакви цепеници, излъга сто пъти... И ПАК СИ СВАЛИ МИКРОФОНА. Изгониха го тези му действия, не нарушенията с микрофона, които продукцията упорито игнорираше (дефакто това пречи лично на тях, така че - тяхна си работа), защото той генерира интриги, само че той агресира и обедини всички срещу себе си. Останалото е история.

# 407
  • При семейството си

Ех...голяма драма беше да гладуват, но Калин избра приоритетно кафе, цигари и алкохол. Браво.

Пълен фалш са всички.
Разбира се, фермерът, който си призна, че ще се възползва от позицията си, и ратайката са пушачи. Първият беше особено притеснен, че е останало само едно шампанско в кошницата, преди да грабне и реши еднолично да е тази с алкохола. Ратайката най-накрая спокойно си пийна джин-че, така, де, няма го вече Радо с водните чаши. След което всички дружно обилно и спокойно се Наздрависаха.

# 408
  • при късмета
Естествено, че Калин ще вземе кафе и алкохол. Радо доста храна им спести, имат си Joy А и той като не яде е най-голямото спестяване
Mysterious_Former, представяш ли си да беше влязла и да трябваше да съжителстваш с това нещо?

# 409
Накак си се сетих за средновековието, когато е достатъчно един да каже, че си вещица, за да те изгорят на клада.
Не знам, защо някои хора не искат да с хванат, че Радослав е идиот, но и другите са идиоти. По различни начини, ама все пак идиоти. Всичко е фалш и театър.

# 410
Добре направиха, че анулираха дуела и Яни ще иде на дуел. Явно другата седмица ще има два извънредни дуела, мъжки и женски. Яни мисля, че ще дръпне Калин. Никога не би избрал по-слаб противник, като Финци и Чочо например. А кой ще избере Нина грам не ме вълнува. Тя си е пътник, която и от жените да викне на дуел.
Нямам търпение да й видя гърба, неприятна персона.
Как се сдушиха с другата убавица?! Краставите магарици през девет баира се надушиха. Rolling Eyes

# 411
Аз лично щях да си живея нормално с такъв ,като Радо. И сега живея така , имам двама на 9 години и на 16.😁 Ама не съм дала все още предложение да ги гоня.😁 Шегата настрана, имаше няколко други варианти да се справят с детинското поведение на Радо. Той пък толкова лесно се води , ако знаеш как. Който и да е, да се чувства нападнат постоянно ще ескалира. А те не спряха да го нападат още отначалото, особено Камелия. То и Радиче не е китка за мирисане , ама имаше много други варианти да се справят с поведението му. Аксения беше подобен случай ,докато не беше прехвърлена при старите. Нещата ескалириха ,когато Иван и Калин се направиха на възпитатели. Видяха ,че е пийнал и почнаха да му четат морал. Големите нравственици.🤣 А фактът , че Радо отиде да бърка само в куфара на Камелия , а не на някой друг, говори сам за себе си.

# 412
  • при късмета
Не е вярно. Именно Калин и Иван го защитаваха и замазваха всичките му изцепки от начало. Особено Калин. И на него говореше и пред другите го защитаваше. Обаче той е неспасяем. Съвсем нормално е точно те да са най-разочаровани сега

# 413
Шегата настрана, имаше няколко други варианти да се справят с детинското поведение на Радо. Той пък толкова лесно се води , ако знаеш как.

Каква е тая мания по спасяването на редник Радо, каква е идеята все да се справят с поведението му? Другият вариант беше приложен - той обаче сам "избяга" от Алкатраз и даде повод на жените "да се почувстват застрашени", проблемът си е негов. В крайна сметка изобщо не е толкова ценен, че така грижливо да се търси метод за справяне с поведението му, да не кажа, че направо е безполезен, продукцията ги принуди, като им показа, че все ще ги наказва за глупостите му, те пък ги принудиха да го изритат.

# 414
Още гледам, не знам финала на епизода, не знам още накрая какво ще стане с Радо. Но си мисля... животът е толкова дълъг, толкова много неща ни се случват за един живот - колко ли пъти, без да разбираме, сме изпадали в положението на Радо. В положение да не можем да се видим отстрани изобщо, да ни казват всички да се поправим и да не можем да проумеем сами къде бъркаме. Ужасна е мисълта, че това може да ни се е случвало (може би в по-малки мащаби) многократно през живота ни и така и да не сме разбрали собствената си неправда. И колко ли хора сме наранили, без напълно да можем да проумеем какво сме им причинили.

# 415
  • Велико Търново
Не виждам причина Калин да не вземе кошниците, които взе, защото, видите ли, били гладували. Да, гладуваха, но не поради липса на храна. Те храна си имат. Само че заради провиненията Радови им я бяха заключили.

gerido, ако Калин не беше отстранил Радо (в никакъв случай не е било чак изгонване като куче), другите нямаше да могат да си изразят позицията. А и Радо не млъкна, докато беше при тях, не е като да не са му дали думата. Неговата позиция беше да им вмени вина и беше чута неведнъж.

И да, в първите сезони връщаха хора. Но по един участник на сезон, мисля. За осемте сезона “вторите шансове” се броят на едната ръка
По един, де, по колко искаш да са били? В сезона на Яни да не са били трима? Та, общо взето - шестте "втори шансове" няма как да се разположат на пръстите само на една ръка. Но и ти как си представяш - от осем сезона да бъдат много повече? Иначе - само Христина в четвърти сезон втория път напусна по здравословни причини. Другите - да са спечелили, де, ама не са. Просто не са използвали втория си шанс, за разлика от Яни. Така че - не знам какви са тези мераци да се изтъква някакво извънредно отношение към него и по този начин да се омаловажава победата му.

IriS`, ето ресорът на Паулина. Каквото и да значи. Моля някой запознат да разясни, ако има желание.

# 416
ма ко

Задавах си този въпрос няколко пъти и нямам отговор. Само облекчение усещам Grinning

Всъщност днес си мислех, че много отдавна щях да съм се постарала този човек да е напуснал по каналния ред. Има си начини и с акъл да се пребориш за това. Grinning Но сегашните пропуснаха.

# 417
  • София
Радо, че не е на център, не е, но ми направи впечатление, когато каза на Камелия, че никога не е правил нещо, с което да я застраши, въпреки непрекъснатите и провокации.
Вярвам, че такива е имало. Само малко от тях видяхме.
Как си беше скрила лицето при речта на Финци. Басирам се, че е не за да плаче, а да си прикрие лукавата усмивка.

# 418
  • Велико Търново
Тя лукавата си усмивка така или иначе не я крие.

# 419
Не е вярно. Именно Калин и Иван го защитаваха и замазваха всичките му изцепки от начало. Особено Калин. И на него говореше и пред другите го защитаваше. Обаче той е неспасяем. Съвсем нормално е точно те да са най-разочаровани сега
Съгласна ,но това е грешен подход. Не може ,когато някой сгреши да замазваш след него и да живееш с идеята ,че видиш ли,  той повече няма да го направи.  Във взаимоотношенията между хората вината винаги е и от двете страни на казуса. Как той да си научи урока ,когато досега винаги му е прощавано. И накрая на големите възпитатели ,като им писна и си измиха ръцете с мнозинството реши. Не може да третираш някой едновременно и като дете и като възрастен. Объркваш го. Особено пък човек недоразвит морално и психически  като Радо. Той е като малко дете, което не разбира правилата. Защо да не мога да ям ,когато си искам? Защо пък някой ще ми казва, какво да правя.? ...и т.н. Грешката е на продукцията ,че не го наказаха лично още първият път за да може да разбере къде е границата. Общото наказание те прави част от нарушителите ,а не едноличен виновник и размива вината. И човек с по- малък капацитет на емоционална интелигентност като Радко, няма как да го разбере . Точно там е изкривената представа ,че видиш ли ,като един не би го направил и друг няма . Да ,ама не. Радо трябваше да е наказан още в началото от самата продукция с подобно на Валерия наказание и ако след това продължеше в същия дух, дисквалификация. А не да разиграват циркове и драми броени дни преди финал. И да съгласна съм ,че на Калин му писна и че е разочарован, ама той какво очакваше чудо ли. Радо си е такъв от ден 1, ама тогава им беше  полезен, а сега е само заплаха . 😁

Общи условия

Активация на акаунт