На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 510
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
Казват заради запека, а нали със захранването неимоверно ще се сблъскат с това. Мазнините помагат за по лесна проходимост на червата - дали ще е краве масло, кокосово, гхи няма значение.

Още помня като си прибрахме бебето вкъщи от болницата, какви топчета акаше. Рев, рев, рев, напъване по цял ден, отварям памперса, то топчето почва да се търкаля… та тогава разглеждах различните видове АМ, има някои против запек, в които слагат кокосово масло вместо палмово масло, точно за по-лесна проходимост на червата.

Пък как са ни гледали… гледали са ни със сокчета от 2-3 месец Simple Smile биберон натопен в мед/ракия/нещо си за по-добър сън и кво ли още не. А мен и с кисело мляко, щото е било кризата и АМ не е имало по магазините. Ама ей на, и аз порастнах 😂

# 91
Muppa като каза мед ракия за сън, отклонявам темата, но моля ви кажете какво АЗ мога да пия, за да има сън. Успявам някак си с магии, хвърляне на боб и какво ли не да приспя и двете деца едновременно, включително и за следобеден сън, а аз не мога после да заспя. Постоянно ми се причува бебешки рев или че голямата си излиза от стаята. И в момента отдавна спят, а мен съня не ме спохожда, колкото и да се мъча. Покрай черни петъци много бях и на телефона, но гледам преди сън да не съм на него.

Малкото ще става понеделник на 5 месеца и аз ще почвам захранването. Много се надявам да има някакво подобрение със стомаха, защото малкото отново има много газове и много го мъчат. Голям, див рев и като пръдне и ми се хили насреща - ни лук яло ни лук мирисало, а аз не знам на кой свят се намирам.
Може и аз да слагам кокосово масло малко или обикновено, да видим дали няма да помогне за изхождането.

И мен и брат ми, близнак, бързо са ни захранили. Майка ми не е имала кърма, АМ трудно се е намирало, дядо ми с връзки е вземал бананова каша на хумана, която аз съм яла с охота и доволно съм наддавала, както съм се родила 2,5кг после изглеодам все едно съм изяла брат си 😂

# 92
  • Замък сред облаците
И аз не мога да спя напоследък. Ако легна с детето в 21-22ч към 4ч съм се наспала. Обаче после още в ранния следобед почвам да се прозявам. Ако легна в 23ч детето като се размърда след 4ч във фазата на съня пак не мога да спя. И пак се уморявам.
Сега се опитваме да намалим нощните хранения. Понеже не ни се получи да съберем наблизо вечерните, пробвам предложенията на Беббо приложението - с намаляне на нощната доза два по два дни. Реално ММ се занимава с това в 3ч, аз си го храня нормално в 6ч. 
Снощи сефтосах новите биберони на Авент (3+ месеца) бутилките, определено си изпива всичко. Да ме бие някой по главата защо не се сетих да ги сменя по-рано. Ще видим днес през деня как е.

# 93
Деска, ракията не ти ли помага и на теб? Шегувам се! Simple Smile има дни (повечето), в които и аз не мога да спя, някак пренавита се чувствам и не мога да се отпусна. Пия мента, глог, валериана или нещо подобно успокояващо и ми помага. Не помня кърмиш ли и колко от тези са разрешени ако да, но нещо леко успокоително може да помогне

АА, сега като дигнете дозата той може сам да си откаже нощните хранения.

Пак лоша нощ - какво става?! Това бебе дето от ден 1 спи по цял нощ, вече втора нощ не спи?! Уф, къде объркахме нещата е въпроса

# 94
  • Замък сред облаците
Еййй, това мойто диване както седеше полегнал в мен се изправи почти до седеж.
Не се хваля, оплаквам се. Не знам как да не го найарам да бърза, мързи го да се върти настрана ама за нагоре напъва. Вчера гледах видеа случайно как да ги научим правилно да сядат (nikolays.world в инстаграм), които упражнения мислех за края на декември. Май ще трябва по-от рано.

# 95
Доколкото знам и аз, масълцето е за избягване на запек, както и всякакви мазнини.

Ще прегледам профила в Инстаграм, който АА сподели. На мен ми е чуденка как така на 6 месеца детето трябва да стои седнало, не схващам стъпките до там. Хем да не се слага седнало, хем на 6 месеца да е в столче за хранене. Thinking Ние упражняваме само pull to sit, давам ѝ само пръстчета и тя сграбчва, и се набира. Стига до горе, задържа 2-3 секунди и се отпуска напред.

От вчера все едно кърмя малка мечка гризли...Стачкува ли, корем ли я боли?! Докато я кърмя, ръмжи, но не се напъва. Правих масаж за коремче, тя си ака спокойно, но връща по малко мляко доста по-редовно...Да видим до кога ще е така. Като цяло е неспокойна, предвиждам някакъв скок в растежа.

# 96
  • София
Мазнините са жизнено важни за развитието на мозъка при бебетата. За това в Италия от самото начало захранват със зехтин. При нас пък с масло. Не помня кога то вкарах с батко, но беше едно от първите неща мисля,  може би 6-7 месец.

# 97
  • Замък сред облаците
Бъбълз, точно pull to sit се критикуваше вчера във видеото, на което попаднах.
https://www.instagram.com/reel/ClS6v43ILt1/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Дамата е трудов терапевт (мисля че това е терминът), с едно дете със СОП и едно мъничко, което май е в нормата (не ги харесвам тия етикети, ама…). Струват ми се адекватни доста от споделените в профила неща.

# 98
За ръмженето, мечето гризли отдавна е у нас, най -обича да ръмжи на биберона и точно преди да заспи, но от два дни си откри гласа и сега крещи, пищи и врещи по цял ден, не знам как има глас още. Майка ми го чу по телефона и се изплаши,че му има нещо, а той в настроение и крещи като обезумял Grinning

За съня, на мен много ми помага Магнезий и Б6, но в хубави форми. Магнезият да е цитрат/ Например Диаспорал, поне 250- 300 мг/ или бисглицинат. Б6 ползвам течния на Nutrisorb.

За сядането, Йо ми изглежда, че е супер далече от този етап и не му давам зор въобще. Това с набиранията забелязах, че не му  е приятно и не го ръчкам да го прави. Обаче с въртенето има застой- както се врътна преди седмица, сега стига само настрани и явно дупето тежи и си лежи на 1 страна, но се придважва с избутане и се върти обратно на  часовниковата стрелка нон -стоп.

# 99
Задължително ще прегледам. Попадала съм на мнения, че pull to sit не е много окей. И пак ще измрънкам, според ортопедите детето не трябва да се слага принудително да седи, т.е. около 8ми месец по-скоро ще седне. А по правилата на ЗВБ се захранва след като стои стабилно седнало с подпора. Има малко разминаване между препоръките според едните и другите специалисти.

# 100
Бебе не се слага да седи, не се дърпа и не му се дават ръце да се набира. Ако е готово и то само като е на ръце примерно или в кошница за кола започне да се набира е окей без значение дали на 4, 5 или 6 месеца. Важното е без чужда помощ да става и да бъде за кратко. Сядането става или от поза за пълзене или от поза за завъртане. Можем да им помогнем да се научат да сядат като ги държим максимално по корем и им оставим свобода за движение, т.е. да не са на легло, диван или затворени в кошара, а на земята на килимче.
Каката седна сама на 6 месеца и 2 седмици от поза на лазене. Блъсна си дупето назад със засилка, вдигна ръцете и хоп седна. Така се зарадва тогава, че все едно си е сбъднала голяма мечта. От този ден я слагах да седи в стол за хранене.

# 101
На нас Фурлакис ни каза да му подаваме ръце за 4 по 5 серии набирания дневно, за да му се засилва коремната мускулатура 🤔

# 102
Аз съм виждала педиатри да го правят това упражнение, но не с цел сядане, а за проверка на контрол на главата и дали успява да прибере брадичката към гърдите при изправяне.

# 103
Аз не съм почнала със захранването, ама се надъхах и си взех уред за готвене на пара и блендиране за по-лесно, че нали си падам мързел. Събирам вашия опит и вероятно след средата на месеца ще се пусна и аз, тамън да е навършил 5 месеца. От друга страна не ми се ще по празниците, ама пък иначе то ще стане детео на 6 месеца докато се натуткам Grinning

# 104
  • Замък сред облаците
Значи изводът е като при захранването - всеки си следва школата дето му допада 😂😄😄
Аз мисля да оставя детето само да си стигне етапите, само по корем ще го оставям и ще тренираме заеъртане (от корем по гръб и обратно).

Общи условия

Активация на акаунт