На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 509
  • 772
  •   1
Отговори
# 75
Звънях сутринта на личната да се консултирам с нея. Каза ми, че може да си е бръкнал без да иска в носа, макар че аз бях до него и не съм видяла да го прави. Не се случвало така инцидентно при бебе и да го наблюдавам. Да капя физ.разтвор и сребърна вода, за да овлажнявам лигавицата и витамин ц да му давам.

Деси, благодаря за съветите. Дано да е било нещо еднократно, че си изкарах акъла. Баткото изпада в истерия като види кръв. Слава богу не му е текло от носа, но ако се удари или му взимат кръв дори от пръста е голяма драма. Тези мъже са голяма работа. За дифузерите съм чела положителни мнения за овлажняване, за това ги споменах. Иначе ММ се е засилил да купува първия овлажнител, който види в магазина.

Иначе тази нощ нищо не спах и сега ме боли главата. Много се въртя, мрънка. Къде ли не го местих - върху мен, до мен, разнасях го. Иска ми се да спя 1ч без да се събуждам...не един ден, а просто един час малко да ми просветне.

И Марти имаше слуз в памперсите и докторката ми каза, че като не могат да се духат или отхрачат все от някъде трябва да излезе.

За зъбките с баткото давах Дентокинд и Генгигел мисля беше гелчето за мазане.

# 76
Да ви кажа Генгигел и на мен ми помогна преди години като ми никнехе мъдреците, беше ужас, едно подуване, рани и племенникът  тогава го мъчеха зъби и аз взех,че пробвах и ме облекчи.

Исках да ви питам особено мамите с по-големи дечица,  правихте ли нещо по-специално когато сменяхте леглата на децата? Моят юнак щастливо  си живее в Next to me легълцето, но  вече му окъся и максимум до 5-ти месец ще изкара. Ще го местим в нова кошарка, която в момента ползва в  хола и си играе  в нея. Пак ще бъде в нашата спалня, но ще е на различно място от  сегашното и няма да е  до мен. Притеснявам се дали ще успее да спи в нея, защото сега основно я свързва с игра, а съвсем скоро ще трябва да спи в нея.

И последно да ви питам за чувалите за количика, кои са по-удобни с цип отпред на две части или   със страничен цип и цяло покривало отпред?

# 77
  • Замък сред облаците
Жужу, и Йоан има такива моменти вече втора седмица. С ММ въртим теории:
 - увеличи си дозата АМ и се опитва да разреди храненията
- слаб му е вече потокът мляко и ще купуваме следващия размер биберони за шишетата
- някакъв скок в растежа - ту огладнява ка 2,5 часа, ту може да изкара 3,5-4ч без да е гладен 🤷🏻♀
Няма издути венци, иначе и аз мислех в посока зъби 🤦🏻♀

Момичета, дадох 4-5 лъжички пюре от картоф, първите 2 естествено веднагически бяха изплюти 🤣 от другите 3 нещо може и да е останало в устата, но почна да върти езиче да опознае текстурата без да се мръщи накрая. Доста разредено го направих с АМ, ама ще се усъвършенствам 😁

# 78
Да се включа за зъбите - с каката най-доволна бях от Калгел и английските прахчета Teetha. Сега Виктория отново я мажа с Калгел, като стане нетърпимо и я успокоява. Взех прахчета, но тях ги пазя за екстремни ситуации. Те са хомеопатия, но вършеха чудеса. Вече има и гел на същата марка, преди 5 години нямаше 😁 Взех и от него, но не сме го пробвали да дам мнение.

# 79
Мис, явно са слаби капиляри. По повод сухият въздух, влажността вкъщи е 40-50%, но от 2-3 дни се будя с кървави сополки. Много е криво това през зимата!

И аз е време да си набавя някои неща за зъбките, та сондирам мнения от всякъде. Може ли никненето да е на етапи, примерно да се появят симптоми и после да има затишие, и после пак симптоми? Забелязвам дни на безумно слюнкоотделяне и раздразненост, напипвам под венеца леко твърдина, но самият венец не е червен. Когато почне много да се лигави, винаги има повече слуз в памперсите, вечерните винаги, защото през деня се случва все пак (тя още ака 2-4 пъти на ден). Дупето ѝ се подсече скоро ей така без да се е случвало преди, чета из форумите, че може да е свързано с пробиването на зъбче.

Вчера я взех, докато вечеряхме, прояви голям интерес към порцелановата чиния, опита да си начеше венците с нея. Laughing

# 80
Момичета пазете се, пазете и бебоците, има страшни вируси! Мен ме събори за 1 ден направо бронхит с висока температура, баткото кашля, таткото сега и той е на антибиотик и най-лошото- бебо цяла вечер поддържа висока температура, не сме спали, давахме температуропонижаващи и сутритна бяхме на педиатър. Изписа антибиотик и сега го почнахме. Кофти ми е много- едва на 4 месеца а вече на антибиотици, но като знам този вирус нас какво ни направи, не смятам че има място да чакам.
Стискайте ни палци семейството ни да оздравее бързо! благодаря ви!

# 81
Аз се поправям за гелчето. Калгел е било, а не Генгигел. Но като цяло не съм ги използвала често.

АА, ти нетърпеливо петъчно си решила да захраниш. Хайде, да му е сладко и да няма реакции. Ако е било по-гъстичко може и толкова да не е искал да опита. И аз слагах кърма.

Малка прашинка, бързо да се оправите!

# 82
  • Замък сред облаците
Живея рисковано 😂 беше много разредено с АМ, направо за пиене ставаше.
Ние с ММ сме ужасни картофомани, ще е божие наказание детето да реагира. Пък и уж био мио бяха картофите Simple Smile

# 83
Здравейте,
аз също днес петъчно захраних с пюре от морков и малко масло. На 4 месеца и половина е, само на кърма (и от време на време вода), удвоила е рожденото си теглото, проявява интерес към нашата храна и реших, че няма за кога да чакам.
Все едно яла, яла пюре всеки ден. Хареса й, то така и очаквах. Искаше да глътне лъжичката.
Надявам се единствено да не ми намалее кърмата.

# 84
  • Замък сред облаците
Тойшоп, от чисто любопитство защо предложи и масло? Нали го препоръчват от 6 месец някъде?

# 85
Бързам да споделя, че ми препоръча приятелка колиф стик балсам с етерични масла. Мажело се на гърдичките и улеснявало дишането. Утре ще тествам.

Иначе аз някъде четох, че дори и при признаци за интерес към храната е хубаво да се изчака до началото на 7ми месец, поне при добро наддаване и кърмене, но сигурно ако не реагира зле бебчето не е такъв проблем. И аз гледам Йо, че ни заглежда храната и се изкушавам да му дам морковче, ама мисля да потърпя до нова година. За кърмата според мен има значение колко пюре се дава, доколкото четох заместване на хранене не бива да се случва преди да се балансират протеините с въглехидратите, товст трябва да е захранен и с белтъчни храни.

# 86
Да, да, знам, че е рано.
Ами честно казано реших да пробвам. Това е едно от малкото неща, в които се вслушах, дадени като мнение/съвет/опит от по-възрастните около мен, както и от личната й лекарка.
Аз съм захранена така, и много хора, с които съм разговаряла. Не казвам, че е правилно, ще наблюдавам за реакция дали от моркова, дали от маслото. Ако има проблем абсолютно веднага ще спра със захранването.
На два големи моркова сложих масло, колкото нокътя на малкия ми пръст, но все пак си е масло, да.

Вече да ви кажа честно, толкова много четох за сън, за захранване, схеми, таблици, еми да си призная... дойде ми в повече. Както и преди да родя... лекции,  видеа, как се ражда, как се диша, приливи, отливи на контракции и накрая какво. Поне при мен всичко се изпари и се оставих на природата.

Знам, всеки иска най-доброто за детето си и не може да се сравнява една лекция за дишане при раждане и захранване на бебето, но всеки е станал човек без информацията, която има днес.

# 87
В крайна сметка оптимално е захранването да започне между 4 и 6 месец. Четох за ЗВБ тея дни, това което разбрах е, че всичко е разрешено в него. Няма тва месо 6ти месец, пък другото 7. Няма масло в тоя месец, сирене в другия. Има някои изключения, но най-общо всичко е разрешено.

Междудругото, четох и за алергените - доста държави си променят препоръките за вкарване на алергени преди годинка.

Имам нов чийт за укротяване на мрънкащо бебе - ако почна да ям нещо пред него, млъква от раз. Толкова съсредоточено ме гледа, че забравя що е мрънкал. Оня ден пък ме гледа как пия вода и налиташе на чашата да пие и той. Мда, от понеделник се почваме.

# 88
  • Замък сред облаците
Разбирам, благодаря че ми отговори. И аз наистина четох днес за схемите и в крайна сметка се питаш как са ни гледали едно време без схеми. Но пък нали и някои зависимости се доказват с времето. Сигурно след 20 години препоръките ще са съвсем различни отново Simple Smile

# 89
Май всички педиатри казват масло, колкото грахово зърно още при захранването. И моята не беше изключение с баткото, но аз не я послушах. Захранен е на 6м и гледам в тефтера, че съм дала масло за първи път на 9м.
Марти си е удвоил рожденото тегло, гледа ме интересно докато ям нещо, но не съм забелязала да примлясква или да си отваря устата. Ако поднеса към него сигурно няма да го върне, де. Аз упорито ще чакам поне празниците, а пък току виж както АА реша да живея рисково и баш тогава да го захраня. Той и таткото ще даде зор сигурно, все едно веднага сарми ще мога да му дам.

Общи условия

Активация на акаунт