Скъпите козметични продукти, от които сме доволни

• 39 273
  • 222
  •   2
Отговори
# 120
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
А кой ви е любимият серум за суха към нормална кожа? Бих искала да пробвам нещо различно от този на Ел, като имам колебания между Clarins double serum и Guerlain abeille royalle.. Но съм отворена и за други предложения.

Вмомента ползвам Дабъл серума на Кларинс като го купувам за втори път.
Още като излезе на пазара го взех преди няколко години и тогава ми запуши порите и направи пъпки.
Сега - същата история и го измазвам върху шията. Явно с годините нищо не се е променило и маслата в състава не са подходящи за моята чувствителна,суха и лесна за обриване кожа.
Същото ми се получава от 95% от ДФТ,пудри и бб кремове.
Аз лично не мога да го препоръчам.

За кой серум на Герлен става дума? Имат 2 или 3 от серията Abeille Royale (не съм ползвала никой от тях,но съм си набелязала дабъл Р и стои в wish list)

# 121
  • Маями
Здравейте момича. На 33 години съм с мазна кожа, разширени пори, черни точки и от време на време акне. До сега не съм правила кой знае какво за кожата на лицето си, но възнамерявам да започна . Бихте ли ми препоръчали серум, околоочен крем,дневен крем,нощен крем и слънцезащита? Благодаря Ви и с нетърпение ще чакам Вашият отговор. Поздрави.

# 122
За описаните проблеми с кожата на първо време ти препоръчвам да разгледаш продукти с AHA и BHA киселини, след редовна употреба от няколко седмици до месец би трябвало да започнеш да виждаш изчистване на кожата. Според мен е хубаво и преди да започнеш да ползваш - ако решиш - да отидеш веднъж на козметик на почистване на лице.

Отделно като общ съвет не въвеждай много различни продукти заедно. Трябва да е поетапно, така в случай на алергия ще знаеш от какво е.

Слънцезащита чиста конкретно не мога да препоръчам, защото аз ползвам някакви комбинирани продукти с фактор, но задължително всеки ден, дори в облачни дни, ако ползваш ретинол или споменатите от мен продукти.

# 123
  • Маями
Благодаря Ви

# 124
BadKarma, ти е дала добри съвети.

Моята кожа е смесена: склонна към омазняване със сухи участъци. И аз имам на моменти разширени пори. В момента ползвам тази рутина:

1. Почистващо мляко/олио за премахване на грим. Може да тестваш докато откриеш своето!

2. Почистваща пяна и пилинг на Dr. Derm - много е хубава за този тип кожа! Много добре почиства и измива остатъци от грим, почистващ продукт и слънцезащита. Не изсушава, което за мен беше много важно. Напротив остава кожата супер мека! Не оставам без нея!

3. Ползвам след това флорална вода - минала съм много видове: розова (всеки тип)  лавандулова (за мазна кожа), лайкова (чувствителна с питментация), безсмъртниче (зряла) , сега съм с една ментова (мазна кожа).

4. Докато е влажна кожата: серум! Може да е серум с ниацинамид, ако имаш акне или пъпчици и несъвършенства! Може да е серум с витамин С. В момента сутрин и вечер ползвам един Колаген Хидрогел на Dr. Derm със сребро и за мен е уникален! В момента нямам пъпки, акне или други, но от бременността кожата ми изглежда леко вяла и имам чувството, че ми дава страхотно сияние!

5. Слънцезащита: пак на Dr. Derm. Ултра е лека и не оставя бял филм, а същевременно е SPF50. Не оставам без нея!

6. Минерален ББ крем с SPF20 на Bellapierre. Минералните са по-изчистени и не запушват порите. Не оставям без него вече 6-7 години!

1-2 пъти в седмицата използвам Pure Skin ексфолиращия тоник за ексфолиация на кожата. Мисля, че е много подходящ за твоя тип кожа.

След него слагам хидратиращата нощна маска на Dr. Derm

1-2 пъти в седмицата вместо колагеновия гел, сутрин плясвам една шийт маска с витамин С на Age Pro Victoria Beauty.

Има тук таме и други неща, но това е основното при мен!

# 125
  • Маями
Много благодаря. Страхотни сте.

# 126
Александра, не разбрах защо търсите съвет точно в тази тема - държите на скъпи продукти или искате да знаете каква грижа за кожата е подходяща за възрастта или спецификата на кожата ви?

# 127
  • Маями
Но тъй като си нямам никаква идея от козметиката била тя скъпа или не, реших да попитам за съвети и мнения без значение от цената. Ако нещо ми е скъпо и няма да мога да си го позволя, ще търся негов заместител с по-ниска цена естествено. И другото което е, ще се радвам и на мнения и препоръки относно възрастта и спецификата на кожата ми.

# 128
Използвам доста неща от луксозен клас, като от най- скъпите съм супер доволна от Sisley, а от по- нормалните от Clarins и EL.

# 129
Рових из запасите тази сутрин, че е време да обръщам поддръжката в есенен режим и май ще отворя най-скъпият крем, който съм си купувала някога от началото на Октомври. Вече 9-10 мес отлежава и ме чака да се начудя с какво да го комбинирам, защото аз имам изключително вредния навик да се опитвам да ползвам пълните серии от продукти когато мога, но в случая не ми стиска. Имам само още един крем за очи от този бранд, та още го мисля. Но в края на Ноември ще си кажа тежката дума (да се чете като яка самоирония) дали CDP La Creme е бяла или черна магия или поредния маркетингов трик Wink

Скрит текст:

# 130
Аз пък току-що се наплесках като последна стъпка с това, на Шарлът Тилбъри е. Има ли тук фенове на марката? Май само парфюм от нея съм ползвала досега.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 15:27 от Elizabeth_

# 131
Аз имам червилото, моливът за устни фдт-а (airbrush filter), първите две наистина са уникални ( взех си и новото матово течно червило-Pillow talk blur, от което не съм особено впечатлена), оригиналното в гилза наистина е много хубаво и си заслужава, не съм започнала още пудрата, но фдт-ът не е нищо особено.

# 132
На Шарлът имам 5-6 червила и май само това, не са лоши. На списъка ми седи пресовата и пудра за лице.

# 133
Не е съвсем по темата, но … Препоръчайте ми някоя хубава марка за козметика, която предлага подаръчни комплекти. Предпочитам козметиката да е за ТЯЛО или с общ характер, тъй като е за подарък.. докато за лице, не може да се подари всичко… особено ако не знам каква точно е кожата 😁

# 134
Аз искам хем да похваля един продукт, хем да се оплача, че вече в България не ги зареждат 😌
Става на въпрос за Glamglow и маската Brightmud вече около година я използвам веднъж в седмицата, много добре ми се отразява на кожата и става толкова мека. И въпреки че имам запас едно неотваряно шишенце, някой ден като ми свърши не знам от къде ще я намеря като ги няма тук вече🥲

Общи условия

Активация на акаунт