Скъпите козметични продукти, от които сме доволни

• 37 377
  • 222
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Заинтригува ме този Шанел сублимаж, става ли и за не много суха кожа

# 196
  • Велико Търново
Да.Цялата серия е уникална, а аз съм ползавала доста.Кожата ми много суха.

# 197
  • на Мелмак
Имам още три крема за приключване. Обещала съм си да не купувам други, докато не свършат Simple Smile
Но Шанела го сложих в любими, и Диор загледах. Сиска, от къде го взимаш? Сега в Нотино има на някои намаления.

# 198
  • София
О, Сюблемаж е разкошен! Ползвала съм крема и маската - страхотни. Орхидеята на Герлен на мен ми е много любима серия,  мисля най-подновяваната от мен. Тъкмо отворих поредния комплект и взех още един да се запася Simple Smile Най-най любима ми е обаче Черната Орхидея, но предвид цената й, скоро няма да я повторя.

# 199
  • Велико Търново
Имам още три крема за приключване. Обещала съм си да не купувам други, докато не свършат Simple Smile
Но Шанела го сложих в любими, и Диор загледах. Сиска, от къде го взимаш? Сега в Нотино има на някои намаления.

От нашата парфюмерия в мола, аз от Нотино не пазарувам нищо.
Скрит текст:
Доизразходвам тази серия, а за шията и деколтето ще повторя този.
Скрит текст:

# 200
  • Odense
Впечатлена съм от този серум (не знам дали се предлага в България).

Скъп е и си заслужава. След двумесечно ползване кожата ми е по-гладка, озарена, усеща се по-плътна, здрава и plump.
Възраст 46 години, кожа нормална, реактивна.
Ползвам и други продукти на бранда, които обаче не са толкова забележителни поне за мен.

# 201
  • Orihuela Costa,Spain
Впечатлена съм от този серум (не знам дали се предлага в България).

Скъп е и си заслужава. След двумесечно ползване кожата ми е по-гладка, озарена, усеща се по-плътна, здрава и plump.
Възраст 46 години, кожа нормална, реактивна.
Ползвам и други продукти на бранда, които обаче не са толкова забележителни поне за мен.
Здравей.ползвах мостри от същия серум,много ми пресушаваше кожата и ми миришеше на метал.

# 202
И няма абсолютно никаква причина с този състав да е скъп продукт. Откривам го за 182 долара в нета и много се надявам проблемът да е в моето търсене. Flushed Този серум спокойно може да бъде пуснат за 50 лв с отлична печалба и за производител, и за търговец.

+ няколко маркетинг похватчета за заблуда на потребителя, които разпознавам от самолет, са причина лично за мен да не го закупя.

Не знам дали важи като скъпо според възприятията на темата, но от няколко дни пак сериозно си използвам озаряващата база на Диор и си припомням колко много я харесвам Relaxed Озарена - не лъщяща, кожа отвътре, здравословен вид, ефектът си остава до сваляне на грима. Heartpulse

# 203
Здравейте,
Ако някоя дама е използвала Chanel LES BEIGES WATER-FRESH COMPLEXION TOUCH, може ли да изкаже мнение. 😊
Скрит текст:
Скрит текст:

# 204
Да, аз по - новият вариант. Обичам го страстно. Няма покритие само изравняване и свежест.
Ружовете от линията също са ми любимци.

# 205
  • Odense
И няма абсолютно никаква причина с този състав да е скъп продукт. Откривам го за 182 долара в нета и много се надявам проблемът да е в моето търсене. Flushed Този серум спокойно може да бъде пуснат за 50 лв с отлична печалба и за производител, и за търговец.

+ няколко маркетинг похватчета за заблуда на потребителя, които разпознавам от самолет, са причина лично за мен да не го закупя.
На първо място и доколкото разбирам, темата е за лични впечатления относно продукти, от които сме доволни. Аз споделих персоналния си опит. Вашето мнение на база лична преценка след употреба ли е?

И на второ място, мога да разговарям дълго относно състава, клиничните проучвания, които стоят зад продукта, стабилността на формулировката и прочее, но с peer с минимум PhD по биотехнологии или друга релевантна специалност.

Идеята ми беше да съм полезна. Simple Smile

# 206

На първо място и доколкото разбирам, темата е за лични впечатления относно продукти, от които сме доволни. Аз споделих персоналния си опит. Вашето мнение на база лична преценка след употреба ли е?

И на второ място, мога да разговарям дълго относно състава, клиничните проучвания, които стоят зад продукта, стабилността на формулировката и прочее, но с peer с минимум PhD по биотехнологии или друга релевантна специалност.

Идеята ми беше да съм полезна. Simple Smile

Моята също. Simple Smile

Последно за лична преценка ли говорим или за обективност? Защото аз не твърдя, че е неефикасен и никъде не заблуждавам, че съм го използвала; твърдя, че е ненужно скъп и залага на подвеждащ маркетинг (който за човек в сферата е очевиден). Имам поглед и причина да се изказвам по темата и смятам, че желанието да спестя на някоя дама определен бюджет е достатъчен принос. С други думи, по никакъв начин не споря и не омаловажавам Вашето лично впечатление, няма причина да се чувствате атакувана и да отвръщате с buzzwords и неособено релевантна информация за тежест...

Скрит текст:
каквото е назоваването на специалисти, които се занимават с доста по-значими казуси от козметични глупостички. Тук е необходимо мнението на козметичен формулатор. Един "прост" магистър по биотехнологии участва в развитието на онкотерапиии и маркетирането им пред лекари и има капацитета да обследва значимостта на TGF-ß сигнализацията за атеросклерозата. Малко по-височко ниво от правене на преди-след снимки в спонсорирано изследване за туширане на тъмни петна по ръцете; използване на серума в комбинация с лазер върху 18 човека (и достигането на забележителния извод, че третираната страна отчита подобрения в сравнение с нетретираната...); в комбинация с микронидлинг върху 15 човека и т.н. Отново - не ги омаловажавам и не казвам, че серумът е неефективен. Приятно е да има такива проучвания. Просто генерално аргументите на бранда далеч не са този wow factor, за който се представят, а са били отразени в ценообразуването, разбира се.

Ефекта "кожата ми е по-гладка, озарена, усеща се по-плътна, здрава и plump" имах със серума с алфа арбутин на The Ordinary след около 4 седмици употреба, а положителна разлика отчетох още в първите 2. Просто лично мнение, което не е атака към нечие чуждо лично мнение. Читателите на дискусията ни остават свободни да преценят сами според целите, бюджета и всички други фактори, които участват в избора.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 15:19 от Ironfeather

# 207
  • Велико Търново
Здравейте,
Ако някоя дама е използвала Chanel LES BEIGES WATER-FRESH COMPLEXION TOUCH, може ли да изкаже мнение. 😊
Скрит текст:
Скрит текст:
Имали сме го 2-3 пъти, аз само съм го пробвала и установих, че за моето лице не е нищо особено, но 16 годишната ми дъщеря го харесва много.С нея имаме, обаче 30 години разлика.

# 208

Не знам дали важи като скъпо според възприятията на темата, но от няколко дни пак сериозно си използвам озаряващата база на Диор и си припомням колко много я харесвам Relaxed Озарена - не лъщяща, кожа отвътре, здравословен вид, ефектът си остава до сваляне на грима. Heartpulse
Ironfeather, базата на Диор след слънцезащитата ли я слагаш? Чудя й се от много време, но виждам, че е хидратираща, а хидратация след слънцезащита не ми върви някак си 🤔

# 209
Да, след слънцезащитата, която пък е след дневен крем. Blush
А на притеснението... да не забравяме какво са базите поначало. Като махнем целия маркетинг и fluff, те са:
- или хидратиращи (в които глицеринът играе голяма роля за спойка, прилепване на фон дьо тена към останалото отдолу, афтършейвът на Нивеа е брутално добра база в този смисъл Wink Озаряващите са вид хидратиращи, просто имат и шимърче),
- или запълващи (на силиконова основа, за изравняване на релефи, бръчици, фини линии).

С други думи, правим, струваме, но независимо какво пише на опаковката на базата, няма как да избегнем да нанесем "хидратация" върху слънцезащитата - ако използваме база от първия тип, разбира се. Логиката е базата да е директно под фдт, тоест да не се слага под слънцезащитата.
Скрит текст:
Но истината е, че при прясно правене на грим - каквото предпочитам аз в 99% от случаите, тоест сваляне на стария грим и правене на грижа за кожата и грим от нулата, независимо от коя част на деня е, спокойно може да се пропусне хидратираща база и да се ползва "лепкавия" елемент от слънцезащитата или дневния крем (при тези от нас, които са със суха кожа и не търсят матови завършеци). За базата на Диор това не важи, тя не може да бъде заместена така лесно, защото тя е и озаряваща, а и с грижа за кожата, тоест има "добавена стойност". При това безумно елегантно озаряване, няма аналог. Дотолкова, че дори преживявам алкохола на челни позиции.
Никакъв проблем не е да се насложат, днес съм точно така - гримирах се в 11, в момента е 21:08 и единственото, което ми се е изтрило, е червилото. Останалото е тип-топ, а бях плътно четири часа под директно слънце и 2 часа в шубраци на пикник Grinning

За допълнително инфо - със суха кожа съм, слънцезащитата ми е популярната на Skin1004 със синя капачка.

Препоръчвам я базата от сърце, в момента съм на 4-та опаковка. Още на първото й носене на едно вечерно събитие получих комплименти от колежки, че кожата ми изглежда "особено добре днес" (а те все пак ме виждат всеки ден и явно е имало осезаема разлика), а когато повече време не съм я носила и я сложа, дори любимият забелязва. Пък не е от наблюдателните. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт