Термин Август 2023🤰🏻

• 43 048
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Irony при теб образува ли се хематом в следствие на отлепянето? При мен казаха, че това била причината.

Не са споменавали хематом, но то самото отлепяне не се виждаше в деня, в който получих кървене (същия ден бях на преглед тъй или иначе).
Миналата седмица, когато ходих за да видим дали има сърдечен ритъм лекарката ми показа само една сянка, но каза, че изглежда ок и просто да не се натоварвам и да продължавам с но шпа и утрогестан до 12 та. Реално ще съм на преглед едва тогава(12 та седмица) ден след ФМ, но и предпочитам да не вися пред кабинета с тези вируси...
В групата с малко към никакви симптоми съм, но и предишните пъти съм била така,  казват, че при всеки е различно, а и всяка бременност също...ще видим.
Малко се обърквам с разликата в пренаталните тестове, особено предвид цените. Ще пускате ли и пол? Знам, че е по желание ...

# 631
Споделям отново фейсбук групата за наскоро включилите се, тъй като е доста назад в темата Simple Smile
https://www.facebook.com/groups/700127138346588/?ref=share

# 632
За гаденето на мен много ми помогнаха таблетки Antimetil - природни са.

# 633
И аз тъкмо това щях да попитам.. как сте вечер с ходенето до тоалетна по малка нужда.. ставам и ходя минимум по 4 пъти, което не е ок.. защото не мога да се наспа като хората и да си отпочина. След това на работа съм като парцал.. ужасно е.. и аз съм 8 ++ г.с. от толкова рано ли се започва с това често уриниране. Аз мислех, че ще е по-напред във временто.. 🤷🏻♀🤷🏻♀🤷🏻♀
Irony при теб образува ли се хематом в следствие на отлепянето? При мен казаха, че това била причината.

Аз нямам гадене, само по-чувствителни гърди и преди ми се спеше много, сега сякаш по-малко (8+2дни). Будя се често нощем, спя много по-леко от преди и ходя поне два пъти до тоалетна.

# 634
Здравейте, момичета. Пожелавам на всички лека бременност 🍀
Днес си правих пренатален тест в МД Афродита. Направих базовия, тъй като съм под 35г. и нямам придружаващи заболявания , но за успокоение реших да се подсигуря.

# 635
Здравейте, момичета. Пожелавам на всички лека бременност 🍀
Днес си правих пренатален тест в МД Афродита. Направих базовия, тъй като съм под 35г. и нямам придружаващи заболявания , но за успокоение реших да се подсигуря.

Здравей! Аз го правих вчера . Пиши като ти излязат резултатите .

# 636
Аз ще го правя на 30 и не знам как ще си намеря място до тогава. Нещо много съм се притеснила като цяло за развоя. Има ли друг като мен може би по-филмиран от нужното? Още не мога да приема и да се зарадвам напълно.

# 637
Има и друга ФБ група за август 2023, към момента има 170+ членове. Simple Smile
https://www.facebook.com/groups/695651841987667

Споделям отново фейсбук групата за наскоро включилите се, тъй като е доста назад в темата Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 17:21 от YABA

# 638
Аз ходя до тоалетната по няколко пъти докато заспя, после рядко се случва да се събудя специално за това. И си мисля, че е от внушение на този етап. Но моята матка по принцип е обърната, не е наклонена към пикочния мехур и затова мисля, че няма как да го притиска все още.

Мен още ме е шубе да се включа във фейсбук групата Grinning

# 639
Аз ще го правя на 30 и не знам как ще си намеря място до тогава. Нещо много съм се притеснила като цяло за развоя. Има ли друг като мен може би по-филмиран от нужното? Още не мога да приема и да се зарадвам напълно.

О, аз съм толкова филмирана по въпроса, че не мога да ти опиша. Не искам да споменавам какви мисли ми минават и как нощем като се събудя си мисля за развой на нещата при двата варианта. Не се понасям просто. Да излизат тия резултати и да се свършва тая мъка вече. Не , че това е най- важното изследване, но би ми дало много спокойствие от тук на там.

# 640
Здравейте мами, много сте изписали, а аз не смогвам и чак сега навксвам Simple Smile При проф. Паскалева прегледа е 70лв, но тя пуска и няколко изследвания, та всико 190лв. Каза ми, че моята мутация е "умерено рискова" и тя би ми спряла фраксипарина към 14та седмица (което би било супер, при положение, че в момента по аптеките го НЯМА), но АГто трябва да реши след доплер. Та... сега чакам да мина на доплер. Иначе е много мила, изобщо не усетих как ми взимат кръв за проба, единствено чаках повече на касата,че беше само една лелка и като се заговориха с една санитарка... ама, здраве да е.

Xelly7 относно ходенето до тоалетна, мисля че от 6ГС започнах с нощното ставане и с лекото спане, та така и до днес.

Леле, момичета, колко сте изписали 🙂

Неви, радвам се, че си намерила точния лекар. Ще се следиш и всичко ще е наред. Аз съм от доволните от Пълмед. От Пловдив съм, но съм омъжена другаде. В пълмед доктор Патишанов ми прави абразиото преди 3 години. Изключителен професионалист. Много жени го посещават. Там съм ходила при Тачева. Тя е страхотна, обяснява, държи се като приятел с пациентите, още от първия преглед ми знае името. Помни си пациентите, невероятна е. При нея ходих преди две седмици на първи преглед, защото бяхме в Пловдив за празниците. Много имаше и при Карагеоргиев. Еднокриноложката Куманова също е топ! Обръща огромно внимание. При нея часовете са за след 2 месеца напред. А при Радински ходеше братовчедка ми.
Много съм доволна от грижата в Пълмед като цяло.

Irelia, както ти е писала Елиза, не се тревожи. Може да се наложи терапия по някое време. Следене на 2-3 седмици на ехограф и пускане на коагулация е важно при нас с тромбофилиите.

licorne, аз не правя упражнения. Разхождам се като излизаме по площадките с малкия. Като цяло повече ми се почива. И специална козметика не съм си купувала. Ползвам си крема на Юсерин. За мазане на корема ще действам пак с маслото на Икаров и мас. Нямам нито една стрия.

Tinkebell_89, стискам палци всичко да е наред! Много момичета в темата бяхме със зацапване, а моето си беше кървене.. Дай Боже всичко да се развива добре при всяка от нас! ,🍀

HelloBeautiful, може ли да те помоля да споделиш как мина при проф.Паскалева? Какво ти изследва и колко пари е станал прегледът при нея? Аз също съм с термин 12.08 като теб 🙂

NeVeNa_5, Happylove.h, deiza , честити сърчица! 💓

На мен днес ми беше втория преглед. Всичко е наред. Отговаря си на 8+4г.с. Малко над 2см.е човечето. Запазих си час за ФМ в 12+г.с. в Майчин дом при доц. Карагьозова. Тя е специалист по тромбофилия и миналата бременност ходех при нея и в МД, и във Фемина. Сега пак живот и здраве.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 17:50 от HelloBeautiful

# 641
Има и друга ФБ група за август 2023, към момента има 170+ членове. Simple Smile
https://www.facebook.com/groups/695651841987667

Не само тази... Вече има поне 4 групи с тази насоченост и е доста объркано...

# 642

В началото бях голяма паника покрай празниците, но някакси се поуспокоих вече. В 11г.с съм и петък съм на ФМ. Единственото което ме притеснява е че нямам много симптоми и постоянно си ,,следя” гърдите. И като се помисля за храна ми става зле и нищо не ми се яде. Обонянието ми е на макс и съм като някоя хрътка😂 Гледай да се разсейваш с нещо. Иначе във петък след прегледа ако всичко е наред съм и на прена тест.

# 643
Мами, вие правили ли сте изследване за Бета Таласемия? Майка ми ме зарадва, че е лежала заради това по време на бременност, а личната ме изпрати с думите: "ходи в лабораторията, те знаят какво да ти пуснат", а от там ме върнаха с "ние не назначаваме изследвания, а ги изпълняваме". И сега съм в омагьосан кръг Simple Smile

# 644
Мами, вие правили ли сте изследване за Бета Таласемия? Майка ми ме зарадва, че е лежала заради това по време на бременност, а личната ме изпрати с думите: "ходи в лабораторията, те знаят какво да ти пуснат", а от там ме върнаха с "ние не назначаваме изследвания, а ги изпълняваме". И сега съм в омагьосан кръг Simple Smile
[/quo

Моя АГ ми написа на един лист  какви изследвания да направя за първия триместър. Но мисля че ми го беше написал и това.

Общи условия

Активация на акаунт