Термин Август 2023🤰🏻

• 43 143
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Привет и от мен!
Аз имам някакво гадно неразположение сутрин за около 2-3 часа. Гади ми се, върти ми се главата, трябва да лежа или седя. Към 11 часа ми минава. Гърдите преди май повече ме боляха, сега са напрегнати, пак наболяват, но сякаш не така силно. Едва си мия зъбите сутрин и вечер. Гади ми се от пастата.
С наближаването на прегледа все повече се сдухвам... Аз съм в четвъртък.
Вие казахте ли на близките?

幸せ happiness, не е ли рано на 11 за ФМ? Ако ползваш Фея приложението, да знаеш, че то показва седмица напред. При мен около 30.01 се пада 12 г.с., живот и здраве. Смятам да ходя в МД София.

Лидия, успех! Чакаме те с хубави новини! 🍀

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 14:19 от Jupiter sea

# 166
juveragazza, всичко ще е наред, бъди спокойна Purple Heart

Юпитер, и моите симптоми ту ги има, ту ги няма. Не ми се гади, но от вчера нищо не ми се яде и ям само защото трябва. Пробва ли с някаква друга паста за зъби? Без мента? Има разни хомеопатични и плодови и тн.

# 167
licorne, изобщо не съм се замисляла да пробвам...
Ще опитам с пастата на малкия, тя е бебешка някаква. Благодаря за идеята.
Ти слагаш ли утрогестана?

# 168
Здравейте момичета! Аз съм 7+3г.с. след инвитро. Доктора за сега ни е забранил секса, но снощи получих оргазъм на сън🤦🏻♀ Събудих се и сякаш усетих корема си ниско долу някак по-стегнат. Възможно ли е оргазмът да навреди по някакъв начин на ембриончето? Съжалявам за глупавия въпрос

# 169
  • София
Аз съм на преглед за пулс на 04.01. Симптоми освен напрегнати гърди нямам, но така беше и с първата бременност. Поне настинката ми отминава и най-голямото ми притеснение идва от това да не съм направила нещо на бебчо с всичкото това кашляне.

# 170
Привет и от мен!
Аз имам някакво гадно неразположение сутрин за около 2-3 часа. Гади ми се, върти ми се главата, трябва да лежа или седя. Към 11 часа ми минава. Гърдите преди май повече ме боляха, сега са напрегнати, пак наболяват, но сякаш не така силно. Едва си мия зъбите сутрин и вечер. Гади ми се от пастата.
С наближаването на прегледа все повече се сдухвам... Аз съм в четвъртък.
Вие казахте ли на близките?

幸せ happiness, не е ли рано на 11 за ФМ? Ако ползваш Фея приложението, да знаеш, че то показва седмица напред. При мен около 30.01 се пада 12 г.с., живот и здраве. Смятам да ходя в МД София.

Лидия, успех! Чакаме те с хубави новини! 🍀

Ами обадих се в Оскар Клиник и от там ме посъветваха да бъде на 11.01.,а д-р Колева ми е написала за 16.01. Вчера им звъннах пак и им обясних, че при първия разговор те са ми назначили на 11.01., а препоръката на АГ е 16.01. и пак ми отговориха, че няма проблем да се направи на 11.01. щом така са пресметнали. Принципно четох, че ранна ФМ се прави между 11 и 13 г.с.

# 171
Здравейте, момичета! Чета тези теми от месеци с надеждата и аз да се включа в някоя от тях. Ето, че дойде този момент и се включвам плахо в тази тема с очакван термин според онлайн калкулаторите - 19.08. или 20.08.2023 г. Това ми е първа бременност - много чакана и желана. Simple Smile
Тази седмица ще отида на гинеколог и се надявам всичко да е наред.
Около 10 дни преди очаквания цикъл гърдите ми се уголемиха и започнаха да ме болят доста. Това обикновено се случва най-много 1 седмица преди да ми дойде и затова заподозрях, че съм бременна. След това около седмица преди очакваната менструация получих леко кафеникаво зацапване за 2-3 дни. Понякога имам и болки ниско долу като по време на цикъл. Това трябва ли да ме притеснява или е нормално в начална бременност?
От 3 дни ми се гади, като започва да се усилва, но все още не съм повръщала. Бихте ли ми препоръчали нещо за това гадене, защото при мен не е сутрешно, а общо взето целодневно и почти постоянно. Чувствам се зле и искам само да лежа и да спя, но за съжаление трябва да работя, за да не се налага да съобщавам новината толкова рано на работодателя, тъй като се страхувам да не стане нещо..

# 172
Здравейте днес ми беше втория преглед, на който се видя пулсиращото сърчице и засега всичко е наред. Термин от нета 07.08.2023. Сутрин ми се гади, и с другите бременности бях така даже по зле. Но този път гърдите не ми са напрегнати въобще и не ме болят.
Доста от нас са претърпели някакви загуби и притеснения, вкл.  и аз. Затова сега ми е много напрегнато имам чувството, че няма да изкарам една приятна бременност, защото вече знам, че не всичко е розово в този живот.
Дано черните мисли ни напуснат по-скоро.
Записах час за 23.01 за ранен скрининг, изчислиха, че тогава ще съм в 12 седмица.

# 173
Юпитерче реших да изчакам с Утрогестана, днес пуснах нови изследвания, които според АГ са добре -  прогестеронът дори се е вдигнал леко. Утре ме вика на преглед и ще обсъдим и дали има нужда да го слагам занапред. Минаха вълненията за ЧХГ, сега започват тези за прегледа Grinning

Love sea, честито и добре дошла! Hug

Cherry tree едва ли ще се е случило нещо от веднъж. Все пак, за твое успокоение защо не отидеш на преглед, за да не го мислиш постоянно.

# 174
Момичета мина първият ми преглед днес в 6+3г.с. Видя се ембрион със сърдечни пулсации. Много се радвам. По мое желание пуснахме МБ на влагалищен секрет, че имам ужасно течение. Сега ще чакаме резултати. Стискам палци за всички останали, които не чули още сърчицето.
Дано всички стигнем до щастливия край!

# 175
Здравейте, момичета! Чета тези теми от месеци с надеждата и аз да се включа в някоя от тях. Ето, че дойде този момент и се включвам плахо в тази тема с очакван термин според онлайн калкулаторите - 19.08. или 20.08.2023 г. Това ми е първа бременност - много чакана и желана. Simple Smile
Тази седмица ще отида на гинеколог и се надявам всичко да е наред.
Около 10 дни преди очаквания цикъл гърдите ми се уголемиха и започнаха да ме болят доста. Това обикновено се случва най-много 1 седмица преди да ми дойде и затова заподозрях, че съм бременна. След това около седмица преди очакваната менструация получих леко кафеникаво зацапване за 2-3 дни. Понякога имам и болки ниско долу като по време на цикъл. Това трябва ли да ме притеснява или е нормално в начална бременност?
От 3 дни ми се гади, като започва да се усилва, но все още не съм повръщала. Бихте ли ми препоръчали нещо за това гадене, защото при мен не е сутрешно, а общо взето целодневно и почти постоянно. Чувствам се зле и искам само да лежа и да спя, но за съжаление трябва да работя, за да не се налага да съобщавам новината толкова рано на работодателя, тъй като се страхувам да не стане нещо..

Честита бременост 😊

По темата за гаденето, за съжаление, няма кой знае какво да се направи. Обичайно е да не е сутрин "сутрешното" гадене и е мистерия защо се казва така... В интернет е пълно със съвети - обикновени бисквити, джинджифил, лимони - на мен от всичко ми става по-зле. Лекарства са ми изписвали хомеопатия, която също не помага.

Съветвам те да си вземеш болничен. Няма защо да се мъчиш. Тялото си има нужда от почивка и повече сън точно сега. Може да не обявяваш, а да вземеш болничен за грипче от ЛЛ. Не знам каква е, но ако и обясниш, едва ли ще откаже.
Дано скоро да преминат неприятните усещания Simple Smile

# 176
Добро утро. Как сте? Вчера бях на преглед и Засега всичко е добре. Казах на АГ че имам зацапване, но той не видя отлепване на Плоден сак но въпреки това ми изписа дуфастон 2х1. Принципно съм с тромбофолия и слагам вечер фраксипарин 0.4 и се чудя да не е от него. Зацапването е сутрин и вечер след инжекцията.

# 177
Здравейте и от мен. От няколко дни немога да се включа, защото това гадене ме съсипа. Три дена съм лежала и буквално нищо не съм пипнала. Сега от два дни се чувствам малко по-добре. Не ми е отшумяло гаденето, но не е толкова силно. Днес съм на преглед /вторичен/, вече съм 7г.с. + 2 и наистина се надявам да чуем сърчицето. Момичета как сте с килограмите, аз адски наддавам, макар и да не се храня кой знае какво.

# 178
Неви, успех днес!
Дано отшуми гаденето скоро.
Относно килограмите - аз съм с хиперстимулация и имам вода в корема, та съм три кила отгоре, но те не са реални.

# 179
  • София
Здравейте!

Вече мина и вторият ми преглед при доктора - на 14 декември.
Чухме пулс 149 удара, в 7-ма седмица беше плодчето.
Кръвоснабдяването продължава да е лошо, затова докторът включи и фраксипарин в терапията.

Прогестеронът ми е все още нисичък, но поносим, затова и си оставам с 8 утрогестана на ден.

*Да вметна - прогестеронът беше 4 ng/ml в началото. Засега сме го вдигнали на 25 ng/ml.

Сексът ни е забранен от начало.

Вече повече от 10 дена ме тормози запушен нос! Страааашна мъка е това. И нищо не го оправя, освен муконазала, който пръскам вечер, за да мога да спя.

Поздрави на всички бременни!

Общи условия

Активация на акаунт