Термин Август 2023🤰🏻

• 43 085
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Аз имам почти постоянно такива болки, ниско долу , в страни, в таза, докторът каза, че били от яйчниците , които ми се били преместили отзад от лека хиперстимулация и каза, че ще ме боли до 16 седмица от тях. По някога е много мъчително като изляза и да не търпя тъпата болка. А относно гаденето….направо умирам… чувствам се като болна, постоянно ми горчи, особено вечер не съм на себе си😞

# 451
При мен гаденето попремина, вече по-рядко се случва. Аз не съм повръщала, нито сега, нито с предходната бременност. А и в момента нямам никакво обоняние, което доста помага 😅
Нооо сега имам проблем със сутрешната захар и ще трябва да я смъквам някак…

# 452
Момичета, бях ви споменала, че имам кафеникаво зацапване, което продължи няколко дена. Вчера ми изписаха ето това лекарство (на снимката)

Това в БГ Утрогестан ли е?

Ползвала ли го е някоя от вас при зацапване?

ПП: Изписан ми е вагинален прием
Благодаря предварително! 🌸

# 453
Момичета, бях ви споменала, че имам кафеникаво зацапване, което продължи няколко дена. Вчера ми изписаха ето това лекарство (на снимката)

Това в БГ Утрогестан ли е?

Ползвала ли го е някоя от вас при зацапване?

ПП: Изписан ми е вагинален прием

Благодаря предварително!

Да👍

# 454
Здравейте бъдещи мами! И аз да се включа Relaxed С термин 12 август съм, вече минахме и сърчицето чухме Heart С тромбофилия съм - мутация на Протромбин, бия фраксипарин от 0,3 по веднъж на ден и имах кафеникаво зацапване в 6ГС, та съм и на Утрогестан 2*2 Сутрин през устата, а вечер вагинално). Гади ми се от всичко, празниците бяха кошмарни Disappointed, но ми се струва, че вече всичко отшумява, а може и да е от един чай Mama Bear -с мента, джинджифил и още нещо, приятелка ми го препоръча и като че ли за сега да има ефект. Взех си витамини на Допелхерц- Актив Мама, но гинеколожката ми каза да не пия нищопреди да се появи плацентата, та... пазя си ги. Насочила съм се към Фемина за ФМ, а още не съм и решила за раждането къде ще е, но май към Надежда клоня, а ще съм секцио по здравословни причини, та съвсем съм объркана. Гинеколожката ми е др. Джерова, от МЦ Джерови, към момента съм доволна. А утре имам и преглед при проф. Паскалева за проследяване на кръвосъсирването, та... силно се надявам да мина на хапчета и да спра с инжекциите, че целия ми корем стана на бучки Confounded

Аз също съм на инжекции Клексан 0,4 всеки ден. Имам 2 загуби, затов ако ми кажат и "5пъти" ще ги бия, само само да гушна здраво бебето си.
Трудно ни е сега, но после всичко ще си заслужава!

Само това ме крепи, както съм и с чувствителна кожа, всяко боцване ми е ужас, но знам, че всяко боцване си заслужава Heart Пожелавам ти да гушнеш здраво, красиво бебче и безпроблемна бременност да имаш Heart Ти къде следиш кръвосъсирването, че часовете при проф. Паскалева са много голям кът Disappointed
Записах си час при Тончев, утре ще ми е първата консултация. Мои приятелки са доволни от него.

# 455
Здравейте 🌸 Като ви чета коментарите почвам да се притеснявам че изобщо не ми се гади и не повръщам 😂 Има ли други като мен?

Няма за какво да се притесняваш.
С първата бременност изобщо нямах гадене и абсолютно никакви симптоми освен липса на МЦ 😀😀

Дано да ме прескочи гаденето😂 А има ли дами които са от Пловдив? Към кои АГ сте се насочили и към коя болница за израждане?

Аз съм от Пловдив и за сега съм се насочила към Илко Ненев Селена, но не работи пи ЗК

# 456
Ехааа, колко много сте изписали..
Честити сърчица на момичетата от последните страници! 💜 Нека само такива добри и вълнуващи новини да споделяме.
Неви, радвам се, че вече си по-добре. Не мога да си представя какво си преживяла от снощи.

Аз също съм от Пловдив. Следя се при доктор Лазороски в Селена, засега на частно. Много съм доволна от доктора. Обяснява подробно, внимателен е, предразполага, но планирам малко по-нататък да запиша и един час в Торакс, още не съм решила при кого.
Като цяло се двоумя къде да раждам - там или Селена, но и имам доста време да реша.

# 457
Здравейте,бъдещи мами! Желая ви лека и безпроблемна бременност! Аз днес бях за първи път на гинеколог и съм 7г.с.,изписа ми фолиева киселина и магнезий заради това че постояно ми се повръща,общо взето през целия ден ми е зле и не ми се прави нищо,адски много ми се гади особено сутрин 🙂 Но пък си заслужава и не се оплаквам 🙃 В началото не усетих по нищо че съм бременна 😀 Надявам се,всичко да е окей при вас до края на бременността ви момичета. Първа бременност ми е по нормален начин 🫶🏼

# 458
Момичета, днес получих и аз кафяво зацапване, направо капчици тъмна кръв. Притесних се и отидох при дежурният в “Надежда”. Изписа ми Но-шпа, Утрогестан и витамин Ц. Видя плоден сак, според ехографа в 5та г.с. Вика ме след 10 дни, 2 седмици за да види ембриона. Супер много сдухах :/

# 459
На мен ми обясниха, че е нормално поне при моя случай, да не се притеснявам в ранна бременност се е случвало каза, че може да е някаква стара кръв и сега да се пречиства или нещо подобно, няма риск за мен и за ембриона, но все пак ми изписа вагинално Утрогестан. Каза, че има по-голям ефект като е вагинално. Иначе каза, че ще съм по-отпаднала, виене на свят, безсилие, гадене и т.н.
Момичета, днес получих и аз кафяво зацапване, направо капчици тъмна кръв. Притесних се и отидох при дежурният в “Надежда”. Изписа ми Но-шпа, Утрогестан и витамин Ц. Видя плоден сак, според ехографа в 5та г.с. Вика ме след 10 дни, 2 седмици за да види ембриона. Супер много сдухах :/

# 460
Xelly7, аз когато попитах защо се получава получих отговор - “теории много, до 12та седмица трябва да се пие” и ме изпратиха по живо, по здраво… За 100 лева преглед толкоз… Иначе аз прочетох за препарата, който са ни изписали, че може да причинява сънливост и замайване, и не е добре да се шофира. А като бонус споменаха, че няма спре течението веднага, на Вас обясниха ли Ви до колко време се очаква нормализиране на положението?

# 461
Каза ми да го използвам до следващия ми преглед и като ме погледне ще предцени дали да го спра или да продължа. Точно до колко дена, ще спре зацапването не ми каза. Четох тук в др форуми за това лекарство и повечето казват, че се изписва по схема и като ще се прекратява приемът му се смъква постепенно и така се спира, а не изведнъж, но на мен не ми обясниха толкова подробно - АГ каза 1х1 вечер вагинално. Във форумите също четох, че предпазва и от СА.

ПП: тук лекарството 30 бр. таблетки струва 33€, но ги посреща ЗК и си ги взех напълно безплатно. 🥳
Xelly7, аз когато попитах защо се получава получих отговор - “теории много, до 12та седмица трябва да се пие” и ме изпратиха по живо, по здраво… За 100 лева преглед толкоз… Иначе аз прочетох за препарата, който са ни изписали, че може да причинява сънливост и замайване, и не е добре да се шофира. А като бонус споменаха, че няма спре течението веднага, на Вас обясниха ли Ви до колко време се очаква нормализиране на положението?

# 462
Xelly7, поздравления, че се намирате в адекватна държава. Моите са перорален прием 30 таблетки - 33 лева, като ми се връзват 5 опаковки на месец ( 6 таблетки на ден) Но живи и здрави, важното е всичко да е с добър край при всички ни 🤗
[i[/i]
Каза ми да го използвам до следващия ми преглед и като ме погледне ще предцени дали да го спра или да продължа. Точно до колко дена, ще спре зацапването не ми каза. Четох тук в др форуми за това лекарство и повечето казват, че се изписва по схема и като ще се прекратява приемът му се смъква постепенно и така се спира, а не изведнъж, но на мен не ми обясниха толкова подробно - АГ каза 1х1 вечер вагинално. Във форумите също четох, че предпазва и от СА.

ПП: тук лекарството 30 бр. таблетки струва 33€, но ги посреща ЗК и си ги взех напълно безплатно. 🥳

# 463
Здравейте, момичета! Този препарат се изписва, заради веществото, което съдържа, забравих му името, нещо с П беше. За да ложе да се задържи бременността.
Аз бях вчера на преглед. Видяхме сърчице,  в 7г.с.съм. За съжаление, се оказа, че моята доки не изражда, само следи бременност.  А за мен е важно този, при когото се следя да ме изроди. Та сега търся АГ в Пловдив.
Симптомите са същите- гадене😃😃😃 Вече май са по-рядко, но не смея да се зарадвам. Вчера казахме на децата, щастието е огромно. Не ми се искаше толкова рано, но е трудно да се крие.

# 464
Прогестерон е веществото. Това е хормон, поддържащ бременността.

Общи условия

Активация на акаунт