Термин Август 2023🤰🏻

• 43 068
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, има ли сред вас такива, които са в болничен сега заради вирусите или поради някаква друга причина? И ако да, как си осигурявате движение? Аз не съм на работа и осъзнах, че заради сънливостта и отпадналостта само лежа и изобщо не се движа а АГ каза, че трябва движение. От вчера гледам да правя кратки разходки с кучето, но нз дали е достатъчно. Правите ли някакви упражнения? И другият ми въпрос е използвате ли някаква специална козметика? Hug

# 466
Здравейте. Deiza аз след вчерашния преглед мисля да се местя да ме следят в Пловдив при доктор Патишанов. Така или иначе до 16 седмица ще ходя всяка седмица(силни се надявам до 16 да се оправят нещата) да ме следят как протичат нещата с матката и бебето. И сега го обмислих направо да си ме следи той и да си родя там. Все още не съм говорила, другата седмица живот и здраве като отида ще го коментирам, давидим какво ще ми каже. Много ми хареса вниманието и обясненията които получих от самия доктор. Та за сега са ми такива намеренията, стига всичко да е наред 🙏.

# 467
Licorne, аз съм в болничен, именно за да си осигуря движение. Simple Smile
С много висок д-димер съм и заседяването е опасно в момента за бременността ми. Работата ми е много натоварена и по цял ден не мърдам от бюрото, понякога оставам по 10-12 часа, което не е Ок. Също съм с хиперстимулация и болки, силно гадене, повръщане и невъзможност да се храня, сънливост и т.н., та прецених, че болничен е по-добре, отколкото да бера душа на работа.
Движението си го осигурявам с разходки - около два часа на ден обикалям парка. Пробвах йога за бременни, но си прецаках тазобедрената става, а на моята възраст не е шега работа.

Снощи бях на преглед - пораснало е човечето, мърдаше, но имам разрехавяване на лигавицата от двете страни на сакчето, което може да доведе до отлепяне, прокървяване и т.н. Та сега май ще намаля разходките.

Момичета, притеснявам се от вирусите и най-вече от това, че има епидемия от морбили. Аз не съм ваксинирана поради здравословни причини в детството. Морбили е силно заразно - ако попаднеш в контакт с такъв човек и нямаш имунитет, 100% е сигурно, че ще се заразиш. И е фатално за бременността - заразиш ли се, приключва. Това, което най-много ме притеснява е, че в нашата страна всеки гледа себе си и не го интересува, че може да навреди на околните с поведението си. Навсякъде е пълно с болни деца, родителите им ги водят по молове, супермаркети, паркове и не се съобразяват, че могат да заразят някого. И то това са видимо болните (кашлящи, сополиви и т.н.). Като нищо и тези с морбили и скарлатина ги разхождат също. Ще питате, какво правя в мола - там ми е най-удобната лаборатория, в която не се чака, много ми е близо и резултатите излизат веднага + някои мои изследвания се провят в точен час и минута след инжекция, което с опашки няма как да стане. Е, докато стигна от входа на мола до лабораторията поне по десет деца ми кашлят в лицето. Не знам, аз ли нещо не съм в ред или хората съвсем станаха несъобразителни…

Неви, много се радвам, че намери адекватен лекар, който ти обърна внимание. Много специфично състояние е твоето и е хубаво да те следи добър специалист.

# 468
Licorne, аз съм в болничен, именно за да си осигуря движение. Simple Smile
С много висок д-димер съм и заседяването е опасно в момента за бременността ми. Работата ми е много натоварена и по цял ден не мърдам от бюрото, понякога оставам по 10-12 часа, което не е Ок. Също съм с хиперстимулация и болки, силно гадене, повръщане и невъзможност да се храня, сънливост и т.н., та прецених, че болничен е по-добре, отколкото да бера душа на работа.
Движението си го осигурявам с разходки - около два часа на ден обикалям парка. Пробвах йога за бременни, но си прецаках тазобедрената става, а на моята възраст не е шега работа.

Снощи бях на преглед - пораснало е човечето, мърдаше, но имам разрехавяване на лигавицата от двете страни на сакчето, което може да доведе до отлепяне, прокървяване и т.н. Та сега май ще намаля разходките.

Момичета, притеснявам се от вирусите и най-вече от това, че има епидемия от морбили. Аз не съм ваксинирана поради здравословни причини в детството. Морбили е силно заразно - ако попаднеш в контакт с такъв човек и нямаш имунитет, 100% е сигурно, че ще се заразиш. И е фатално за бременността - заразиш ли се, приключва. Това, което най-много ме притеснява е, че в нашата страна всеки гледа себе си и не го интересува, че може да навреди на околните с поведението си. Навсякъде е пълно с болни деца, родителите им ги водят по молове, супермаркети, паркове и не се съобразяват, че могат да заразят някого. И то това са видимо болните (кашлящи, сополиви и т.н.). Като нищо и тези с морбили и скарлатина ги разхождат също. Ще питате, какво правя в мола - там ми е най-удобната лаборатория, в която не се чака, много ми е близо и резултатите излизат веднага + някои мои изследвания се провят в точен час и минута след инжекция, което с опашки няма как да стане. Е, докато стигна от входа на мола до лабораторията поне по десет деца ми кашлят в лицето. Не знам, аз ли нещо не съм в ред или хората съвсем станаха несъобразителни…

Неви, много се радвам, че намери адекватен лекар, който ти обърна внимание. Много специфично състояние е твоето и е хубаво да те следи добър специалист.

Майка ми е карала морбили бременна 😆 Не е имало проблем. Рубеолата е фатална за бремеността, не морбили. Но все пак е по-добре да се избегне.

# 469
Неви, аз засега май се спирам на д-р Радински. Спомням си, че преди време личния ми го препоръча и сега чета хубави мнения.
Само от интерес влязох да видя най-ранния час за доктора ми във Варна-24.06😁😁😁 За миг дори си помислих, че мога там да родя😃

# 470
Darya.000, следящият ме гинеколог ми го каза това: “заразиш ли се, приключва бременността”. Явно има изключения.

# 471
И аз съм в болничен от 03.01 за един месец за сега. Мойта работа е свързана с много шофиране и контакти с хора, които не мога в момента да си позволя, а и с това кървене , което имах по наще пътища с дупки няма как да се друсам по цял ден. Не ми е комфортно да се движа много. Излизам до магазина и вече толкова съм се задъхала, че само искам да легна.

# 472
Момичета, излязоха резултатите ми за тромбофилия. Много съм притеснена. Опитвам се да се свържа с АГ и личната лекарка, за сега неуспешно. 😢

# 473
Irelia, спокойно, всичко ще е наред. Трябва да приемаш метилирана фолиева киселина. Щом имаш PAI, добре е да изследваш и ACE. Вероятно ще си на инжекции клексан или фраксипарин, но не е страшно, спокойно. Много жени сме на инжекции.

# 474
Здравейте, момичета! Аз съм от темата в юни, но се включвам при вас, защото ми остана една неотваряна опаковка Утрогестан вагинални капсули от 300мг. Та ако някоя от вас използва такива, с радост ще и ги изпратя, само да си поеме доставката.
Желая ви на всички лека бременност и пухкав финал накрая 😊

# 475
Леле, момичета, колко сте изписали 🙂

Неви, радвам се, че си намерила точния лекар. Ще се следиш и всичко ще е наред. Аз съм от доволните от Пълмед. От Пловдив съм, но съм омъжена другаде. В пълмед доктор Патишанов ми прави абразиото преди 3 години. Изключителен професионалист. Много жени го посещават. Там съм ходила при Тачева. Тя е страхотна, обяснява, държи се като приятел с пациентите, още от първия преглед ми знае името. Помни си пациентите, невероятна е. При нея ходих преди две седмици на първи преглед, защото бяхме в Пловдив за празниците. Много имаше и при Карагеоргиев. Еднокриноложката Куманова също е топ! Обръща огромно внимание. При нея часовете са за след 2 месеца напред. А при Радински ходеше братовчедка ми.
Много съм доволна от грижата в Пълмед като цяло.

Irelia, както ти е писала Елиза, не се тревожи. Може да се наложи терапия по някое време. Следене на 2-3 седмици на ехограф и пускане на коагулация е важно при нас с тромбофилиите.

licorne, аз не правя упражнения. Разхождам се като излизаме по площадките с малкия. Като цяло повече ми се почива. И специална козметика не съм си купувала. Ползвам си крема на Юсерин. За мазане на корема ще действам пак с маслото на Икаров и мас. Нямам нито една стрия.

Tinkebell_89, стискам палци всичко да е наред! Много момичета в темата бяхме със зацапване, а моето си беше кървене.. Дай Боже всичко да се развива добре при всяка от нас! ,🍀

HelloBeautiful, може ли да те помоля да споделиш как мина при проф.Паскалева? Какво ти изследва и колко пари е станал прегледът при нея? Аз също съм с термин 12.08 като теб 🙂

NeVeNa_5, Happylove.h, deiza , честити сърчица! 💓

На мен днес ми беше втория преглед. Всичко е наред. Отговаря си на 8+4г.с. Малко над 2см.е човечето. Запазих си час за ФМ в 12+г.с. в Майчин дом при доц. Карагьозова. Тя е специалист по тромбофилия и миналата бременност ходех при нея и в МД, и във Фемина. Сега пак живот и здраве.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 15:19 от Jupiter sea

# 476
Irelia, всичко ще е наред, трябва да си спокойна.
Jupiter sea, и аз съм доволна от Пълмед. Там ми е личния. Следя си Хашимотото при д-р Куманова. Надявам се и д-р Радински да ми е на късмет. Нямам кой знае какви проблеми освен Хашимото и нисък хемоглобин😃😃😃
Момичета, на мен ли ми се струва или много често ходите на преглед. Аз бях вчера и вече чак за ФМ началото на февруари.

# 477
И на мен ми се струва, че честичко ходите. Аз бях преди Коледа и сега съм чак края на януари 😅 Вече съм нетърпелива де, но определено ендокринолога ми посещавам по-често 😄

# 478
Мами, мен ме измъчва следният въпрос:
1. Седмиците на бременността се изчисляват от последният редовен цикъл? Тоест от 20ти Ноември аз и приложението ми изчислихме 6 + седмици към 4ти Януари.
Да де, но на прегледа вчера (4ти Януари) ми казаха, че отговаря на седмица 5 😵💫
Не споменаха за това разминаване, но пък аз сега се филмирах.
Имате ли идея защо би могло да се получи ( освен неприятните варианти)?

# 479
Мами, мен ме измъчва следният въпрос:
1. Седмиците на бременността се изчисляват от последният редовен цикъл? Тоест от 20ти Ноември аз и приложението ми изчислихме 6 + седмици към 4ти Януари.
Да де, но на прегледа вчера (4ти Януари) ми казаха, че отговаря на седмица 5 😵💫
Не споменаха за това разминаване, но пък аз сега се филмирах.
Имате ли идея защо би могло да се получи ( освен неприятните варианти)?

При мен беше подобна ситуацията и казаха, че е нормално да има разминаване. В някои седмици ще е по-назад, в други - ще е по-напред. Има явно заложени някакви ориентировъчни норми, освен това има значение овулацията дали е късна или ранна. Не се притеснявай.

При мен винаги е по - назад с няколко милиметра, съответно по изчисления е винаги някой ден назад, не знам дали има значение нашите гени, че ние сме едни смърфове, то на кого да се падне горкото. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт