Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 525
  • 592
  •   1
Отговори
# 270
Ох, честно, направо ме убивате като дадете примери за работещи на 5 места жени в тема за някаква мързелана.

# 271
  • София
Майката е на 33. На тази възраст би трябвало да получава майчинство. Да насочи претенциите си първо към себе си.

# 272
  • Далечният изток
Виж сега, тук пише и пита майката. Могат да се коментират нейните мнения и да се дава акъл на нея.
Ако дойде да пише бабата, ще се обърнем към нея и ще я критикуваме как е могла да изгони невръстния си внук.
Ако дойде да пише бащата, ще се скараме на него.
Но хипотетично да разсъждаваме как е трябвало да постъпят последните двама, в случая няма нужда...

# 273
  • София
С нетърпение ще чакам снаха да дойде да ми търси отговорност за нейната безотговорност Laughing

# 274
  • София
Така се получава, да. Майката не е осигурила нищо за детето си, обаче бабата, и то само едната, й е крива, и й е длъжна.

# 275
Simple Smile Няма пострадала кариера заради гледане на дете, поне не и в тази тема.

# 276
За да пострада нещо, първо трябва да го има.

# 277
Мисля, че мога да взема приза за най-работеща майка, при това имам 4 деца. Но с кой акъл съветвате жена с бебе на 2 месеца (!) да започне да работи? Мъжът й се е скрил и няма да гледа детето. Повечето жени - домакини биха били дори по--безпомощни от нея, ако мъжът им или роднините му й посочат вратата. И аз не знам къде щях да ида, ако беше ми се случило с първото дете. Даже идея си нямам, но ето - съдбата не ми е сервирала тази конкретна изненада. Най-гадното е отношението на бащата и майка му. Всичко друго ще се наред някак.

# 278
  • София
Кой я е съветвал да започне да работи с бебе на 2 месеца?

# 279
Почти всички тук обясняват, че е мързелива и е намерила мъжа заради парите и апартамента. Да се оправяла сама. Кой може да се оправи сам, ако няма доход / работа и кой може да почне работа с бебе на 2 месеца? Дори да взима майчинство, за квартира ли първо, за бебе ли, или за ток и храна?

# 280
  • Най-красивата страна
Жена да роди дете не означава,че се е подсигурила.
Детето не и дава право на претенции към имот и то имот на свекървата.Която даже не и е свекърва в случая...
Ами Мунчо утре може да прибере друга жена там и да направи още едно бебе...
Безотговорност е това,да.И от двете страни.

След като жената има имот,който се дава под наем,да помоли наемателите да напуснат и да поговори с мъжа и майка му ,за да и позволят да остане,докато жилището и се освободи..

# 281
  • София
Ааа, не, хайде да не си измисляш. Никой не е казал, че е мързелива, защото сега не работи, а защото преди това не е работила и не получава майчинство сега.

П.П. И аз да допълня.

Майчинството първата година е 90%. С него, издръжка от бащата и квартира, осигурена от добрата баба, ще се оправи.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 09:41 от milenaka

# 282
flower_to, не съм прочела цялата тема, но за пореден път виждам как вместо да се отговори на въпроса, се използва за да могат хора с много свободно време да си почешат езиците. Такива простотии имаше, че чак аз се изнервих.
Който забременява, трябва да си поема отговорността.
Предполагам, че в този случай, майката няма да може да предяви претенции за ползване на апартамента. Мислех, че до голяма степен правата са се уеднаквили за двойки с брак и без брак, когато има дете, но изглежда, че не е така. Освен това апартаментът не е на бащата.
Предполагам, че бащата не си укрива доходите и ще има прилична издръжка.

# 283
Аз съм работила с бебе от вкъщи, а майчинството ми за онова време беше уаууу.
Не е лесно да се намери такава работа, но с търсене и упоритост става всичко. Има всякакви длъжности, които никой не иска да работи - да звъниш на някакви хора с цел реклама, да правиш анкети и т. н.
С високата заплата на мъжа си ще получава сигурно висока издръжка. Плюс някакво майчинство(все пак не може никакво да не взима), плюс нещо ако припечелва възможно е да се издържа.
Няма как някой да толерира щенията и към свекиния апартамент. Майка и също има такъв - дава го под наем, за да плаща наем. Тоест явно си делят с мъжа за по-голям. Значи авторката може да отиде там. Преди една година не е живяла с него, все някъде е живяла.
И никой не отговори на въпроса - мъжът къде трябва да отиде, ако не иска да живее с майката, пък тя остава в апартамента до 18г възраст на детето?

# 284
Мъжът по-лесно може да се устрои, защото е без бебе. Но в този случай никой не се съмнява, че майката няма да остане там.

Аз съм такъв характер, че и при намек бих се изнесла, не ми трябват нотариални покани. Сега като се замислих, имам една приятелка, която би ме приела и с бебета, и с деца за някакъв период, ако се наложи. Но може авторката да няма такава алтернатива на момента и просто да й трябва време. Зимата да пратиш такава покана за мен значи, че мразиш и в червата тази майка, пък и бебето покрай нея. Не бих контактувала никога занапред с майката на мъжа си, а с него само служебно покрай детето, ако ми спретнат точно този номер.

Общи условия

Активация на акаунт