Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 505
  • 592
  •   1
Отговори
# 255
  • Paris, France
Предложи се бащата да поеме отглеждането, но набързо се отхвърли. Защо? Не знам.

Бащата не може да кърми двумесечно бебе. Освен това авторката писа вече, че:

Скрит текст:
Забременява, разбират се, че ще имат семейство и ще се грижат за детето.
Бебето се ражда, започват скандали и разправии, той иска лично пространство, тя иска грижа и помощ, както и финанси.
Изострят се отношенията, той започва да се храни навън, не купува нищо.
Не спи там от 3 дни, не й вдига, получава се нотариална покана.

Мъж, който не се прибира три дни да види двумесечното си бебе, едва ли приритва да го гледа. Предполагам, че ще предпочете да хвърля издръжка. Писнало му е да си играе на семейство. Може да е направил бебето по настояване на мама, която е искала внуче.

Нарциса, майката на бебето е далече от златотърсачка. Ако беше, щеше да си живее в семейното жилище или на квартира, да си ходи по златодоставчици и да си свирка. Златотърсачка няма да се навие да ходи с корема, да ражда и гледа бебета без да си е подсигурила майчинство и стаж. Златотърсачката не гледа колко печели мъжът, а колко и дава. По ми прилича на неамбициозна стара мома, която е решила да има дете от този, та да не би да не изпусне влака и да не намери друг кандидат-оплодител или на бутана от родители да ражда, че да не останат без внуче и кой ще наследи панелката.

# 256
  • София
Някои играят на дребно, Неве, мислят си са в голямата лига.

# 257
Някои играят на дребно, Неве, мислят си са в голямата лига.

Да се завреш в къщата на свека без една стотинка щото и пульо не ти дава пари не е присъщо за златотърсачките.
Те се снимат сами на Малдивите, докато спонсора държи фотоапарата.

# 258
  • София
Доколкото разбрах, чак като двамата са получили поканите от "свекървата", авторката е разбрала, че жилището не е негово. А и доскоро той я е издържал.

# 259
  • Paris, France
Не мисля, че е играла на дребно, а че се е влюбила и не е премислила и изчислила последствията. Не е играч на дребно, нито е играч. Аз винаги съм внимавала, защото съм дъщеря на разведени и съм отгледана с "всичко се случва, издръжките ниски, дете се гледа трудно, скъпо е, всеки момент родител може да умре, баба и дядо са стари и вече не може да им се хвърли дете, апартамент дете не гледа итн". Ако жената е отгледана в здраво семейство на раздаващи се родители, няма опит с разводи и издръжки, може просто да се е пуснала по течението.

Златотърсачката не готви хапки и шницели срещу подслон и таковане.

Аз като се влюбя, Горджи, губя ума и дума. Само не правя бебета, щото нали скъпо, тежко, трудно, вързва за 18 години, циците висват, стрии, дебелее се, разболяващо е итн. Влюбила се е, жената.

# 260
Не знам какво точно се очаква от държавата. Ако едни родители не могат или не желаят да осигурят покрив и прехрана на детето си, държавата да им вземе детето и да го даде на приемни родители - ето, това може да направи държавата.
Така добре ли е?
Много се дразня някой да не прави нищо за себе си и за детето си, а после ама държавата, ама българите, ама филанкешията... Ето, има начин държавата да се погрижи.

# 261
Е, не всички златотърсачки имат капацитета да намерят мъже, водещи ги на Малдивите. Колкото е могла, толкова е постигнала жената - абе не е без хич, жилище и 5000. Добре е, не е зле.
Но златната кокошка трябва да бъде обгрижвана, не колена (или гонена). Знаете, човек каквото сам си направи, друг не може да му го направи.

# 262
Да проведе мирни преговори с мъжа, майка му - колко време и е нужно да се организира и пренареди. Никъде не е писала, че бащата не иска да дава пари. Вероятно и е длъжен да дава(не съм запозната с документирана по-висока заплата, дали и издръжката ще е голяма). Но ако е така, пре спокойно може да плаща квартира с нея и да поработи.
Трябва да говори и с майка си, тя също може да и предложи вариант.

Крайна съм по този казус, защото имах колежка с подобни щения към чужд апартамент. И знам, че орева орталъка каква жертва е и всички бяха възмутени от поведението на мъжа.
Истината обаче беше, че той се изнесе заради скандали и я чака една година да си търси вариант, през това време даваше и купуваше на детето си.
Тя си купи нейно жилище, но ревеше, че е гарсониера и детето е свикнало на по-широко. Тогава се намеси бабата, чието беше жилището, и което е изплащала цял живот като самотна майка с две деца и изгонен безпаричен мъж алкохолик и насилник.
Та, никой не знае чуждата история. Всички съжаляват майката.

# 263
Аз съм шокирана от повечето и как има такава безпощадност към току що станала майка. Ама юридически имало ли право, ама плащали ли наем на бабата. Ама току що станалата майка била ли селска пръчка от провинцията.
Еми жалко, че в България няма никаква юридическа защита, ако родите дете на някой, който живее в апартамента на майка си и след няма и два месеца му писне да се прави на баща. И колкото и да се философства се вижда такова втвърдяване на сърцата ви, че смятате, че е нормално една току що родила майка не само да бъде изхвърлена на улицата, но и сама да се грижи за дете, което не е направила сама. И в България сме доста сурови към майките, още по-суровите сме към майките, които сами си гледат децата, още повече ако са дръзнали да искат грижа и уважение от тези, които са им направили деца. Още повече от майките на мъжленцата. А най-абсурден ми е сценарият, в който допускате за нормално да се отнеме 2 месечното бебе от майка му. Това вече показва, колко въобще не е наред цялата дискусия. То ако беше така, мъжете щяха да раждат. Направо съм шокирана.
Имам една приятелка, която оцеля след такава ситуация, защото сама работеше и плащаше и сметките на импровизирания баща. Онзи приличаше по типаж на Радослав от Фермата и я беше побъркал. Освен всичко й харчеше парите. Тормози я по време на цялата бременност, а след това още повече като се появи детето. И се намесваха и майка му и цялото му семейство. Една от шокиращите случки е, че като се прибират от родилното, тя след секцио. В апартамента е мръсно и студено и тя след като го пита защо не е изчистил след купоните си и не е стоплил. Онзи започва да крещи и да я блъска, докато е с бебето на ръце. Накрая й взима бебето и се заключва в спалнята. На нея й се наложи да се върне на работа почти веднага след раждането дистанционно, а след 6 м и в офиса. Онзи остана да гледа детето и всеки ден я заплашваше. За щастие след година и половина мъка се оттърва завинаги от този и семейството му. Иначе до преди забременяването беше уж нормален. 
И е крайно време да се промени законодателството в България и тези мъже да носят отговорност повече от 70-100лв., защото тези деца не се правят сами. Защото да ви кажа най-прецакани и зависими са майките в България.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 08:08 от Анонимен

# 264
Апартаментът не е на бащата, а на бабата. Ще стане на бащата едва като му го прехвърлят или го наследи. На какво основание майката да остане да живее там? Ако няма собствено жилище може да излезе на наем и да подаде за общинско или социално такова. Доколкото разбрах нейната майка дава жилище под наем и самата тя си плаща наема с парите, които получава. Тя като баба няма ли задължения да осигури покрива на внучето? Защо само едната баба да има такова задължение? А ако младите са омръзнали на съседите със скандалите си и те са поискали да напуснат? Защото има и такава опция. Или да са затънали в неплатени сметки, които бабата да трябва да погаси и затова да им е пратила нотариалната покана да напуснат? Хипотези има всякакви и реални случаи има.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 13:57 от Mama Ru

# 265
Не се разчувствай толкова де. И аз си гледам сама детето. Не съм посегнала на къщата на родителите на БНД по този случай, нито на апартамента им. Даже две жилища имаха и нито към едното, нито към другото имах апетити.

# 266
  • София
Ама баба - свеки не е виновна за нищо.
Тя не  разделя родителите. Тя ги пъди и двамата от имота си.
Ако се разбират и подкрепят ще си намерят квартира двамата и кротко ще си гледат детето.
Но след като майката е изнервила бащата и не се е държала добре - той не иска да живеят заедно. Няма как да го задължат.  Затова тя да се обърне към съда, да иска издръжка и да се оправя.

# 267
Всъщност най-прецакани са децата, особено в ситуации като на лирическата ни героиня.

# 268
  • Далечният изток
Клариче, авторката пита два пъти как стоят нещата юридически, затова аз лично съм отговаряла на тези въпроси. Не разбрах защо си шокирана от отговорите, при положение че такива са въпросите?!

# 269
@MamaRu, пак питам, къде е отговорността на бащата като е направил дете? Защото майчето е пуснала нотариалната покана по разказите на синчето. И то само 2 месеца от раждането на внука й. Кое му е нормалното в това? Вие знаете ли колко семейства са спасени от здравомислещата реакция на по-възрастните? Е, и колко са разбити, де. Не може ли бабата да се опита да потуши ситуацията, защото е ясно, че след раждането е тежко? И най-вече за жената. Даже смятам за ненормално да пращаш нотариална покана на сина си и майката на детето му, веднага след раждането му. Ма било нейно жилището. То ако така разсъждаваха повечето от бабите и дядовците ви, сигурно нямаше и вас да ви има. И да напомня даже, че повечето възрастни живеят и до днес в наследствени жилища или такива, които са построени върху земя и със сериозна финансова помощ от родителите им. А това с нотариалните покани са крайности и на кой било жилището, които са абсолютно ненормални форми на егоизъм.
@Lorelada не виждам нищо лошо една майка да иска да има сигурност, докато си гледа децата. И глупости от рода на, ама да се покриват нуждите само на детето. Ама тя докато Ви гледа детето и е постоянно в болнични и нейната кариера страда. И не само. Не могат да се обърнат, да вземат и малко време за себе си.
И аз не харесвам жени, които увисват на врата на мъжете си, но и не мисля, че мъжете и родителите им трябва да бъдат толкова щадяни, когато става въпрос за отговорност към семействата и децата им. Ще взимаме бебета от ръцете на майките им и ще ги даваме на бащите им. Айде откачена история!

Общи условия

Активация на акаунт