Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 501
  • 592
  •   1
Отговори
# 240
Добре, но това “ изнервяне на бащата” ми е смешно, честно!
То всеки се изнервя за различни неща, има различен праг на търпимост- просто не са един за друг! Какво значи това, ще мълча, за да не се изнервиш. Има хора -се изнервят от най-дребното!
Да се разделят-това е ясно!
Но той трябва чисто морално, човешки и т.н. да се погрижи поне за детето!

Дорис, аз не прочетох, че майката е с бащата заради 5000 лв!:)
Не казвам да си предостави жилището, а да плаща издръжка, за да може детето му да бъде отгледано ако майката не получава пари! Те ще идат за него, не за майката!

Но дори майката да е златотърсач, това не променя резултата и отношението на бащата към собственото си дете!То пак няма вина за действията на майка си!
Две различни неща са!

# 241
  • София
Да се погрижи за детето значи да плаща квартира, режийни, болнично лечение (липса на осигуровки), джобни и издръжка на бебето ли?

# 242
То по закон трябва да плаща издръжка!
Другото е до желание, финанси, чувство на отговорност, човещина, все ценности, които очевидно не присъстват у тези хора!
Това не е сувенир- собствено дете, плът и кръв!

# 243
  • София
Да, майката да го осъди за издръжка.

Бабата по майчина линия какво е направила за бебето?

# 244
  • София
Не е и длъжна. Иначе - няма място.

# 245
Странно ми стана в тази ситуация как жената явно не е знаела до последно, че апартаментът не е собственост на мъжа, а на майка му. Толкова ли малко познаваш човек, на когото раждаш дете... Що за комуникация?

# 246
  • София
Та, като беше негов какво?
Ще му плаща наем и режийни ли!

All in иска мацката, не разходи.

# 247
Другото е до желание, финанси, чувство на отговорност, човещина, все ценности, които очевидно не присъстват у тези хора!
Никой не е казал, че не дължи издръжка. Колко ще определи Съда е отделен въпрос, но мисля, че не е определен процент от неговите доходи, а е според нуждите на детето, не на майката.
Има и още един вариант, който не знам защо пропускате - отглеждащият да е бащата, а майката да дължи издръжка.
Защо трябва цялата рода на бащата да е длъжна? Къде са роднините на майката, те по какъв начин участват.
И за предното жилище на жената не стана много ясно - първо авторката писа, че там живее тъщата и дава под наем част от жилището, след няколко страници стана гарсониера с няколко човека.
Най-добре е да седнат и да се разберат, детето наистина не е виновно, че не е случило на родители.

# 248
Тя си е получила ол-ин, но от друг тип!

На мен ми е гадно за бебето!

Родата не е длъжна! Но хора, които правят дете и то на разумна възраст, би трябвало да си поемат отговорностите за отглеждането му!

# 249
Добре, но това “ изнервяне на бащата” ми е смешно, честно!
То всеки се изнервя за различни неща, има различен праг на търпимост- просто не са един за друг! Какво значи това, ще мълча, за да не се изнервиш. Има хора -се изнервят от най-дребното!
Ти явно не си прочела, че жената е била изнервена и е вдигала скандали. Това имах предвид под изнервяне на бащата. Мама е нервна, що да не скапе деня на всички.
И да, като е на негова издръжка доста преди да стане майка, е длъжна да си мълчи.

Да, бе, разбрахме, детето. Проблемът е, че в темата детето е гарнитура към мама. И цялата тема реално се върти около майката и кой ù е длъжен - на нея, не на детето.

# 250
  • София
Никои роднини не са длъжни да участват, ако няма летален случай.
Майка и бащата са длъжни по закон и той е съвсем ясен.
Предложи се бащата да поеме отглеждането, но набързо се отхвърли. Защо? Не знам.

# 251
  • София
Не е и длъжна. Иначе - няма място.
Не е, съгласна съм. Но не съм съгласна да се обвинява само едната баба.

Извън бабите:
Ако мъжът ми всяка вечер ми вдига скандали, и аз нямаше да го издържа.
Майката няма жилище, няма доходи. Детето може да бъде отглеждано от бащата.

# 252
Аха, ясно!
Искаш да кажеш, че и на майката не и пука особено за детето й, а дали може да изкопчи нещо от бащата…
Жалко…

# 253
Странно ми стана в тази ситуация как жената явно не е знаела до последно, че апартаментът не е собственост на мъжа, а на майка му. Толкова ли малко познаваш човек, на когото раждаш дете... Що за комуникация?

Жени които нямат абсолютно нищо се хващат като удавник за сламка, като чуят думата "апартамент".
Имах позната, която по сходен начин се ожени и роди веднага, сакън да не изпусне къщата. После се оказа, че къщата е на свекърите и ще трябва да се прескачат там (нищо, че са на различни етажи). На каквото си постелиш на това ще лежиш.

# 254
Аха, ясно!
Искаш да кажеш, че и на майката не и пука особено за детето й, а дали може да изкопчи нещо от бащата…
Жалко…
Така излиза.
Авторката отрича, разбира се. То кой би си признал, че е златотърсач...

Общи условия

Активация на акаунт