Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 542
  • 592
  •   1
Отговори
# 300
Дали и колко ще страда детето, не е в нашата компетенция. Много жени се разделят с бащата, а децата им израстват живи, здрави, успешни и си поемат пътя някой ден. Всъщност децата с разделени родители днес са съвсем обичайна ситуация.
Евтино изсулване.
Не е наша компетенция и да даваме съвети как да продължи цоцането, докато хейтим лошия баща, но някои точно това правите.
Дали децата на разделени родители са обичайна гледка не схванах какво общо има.

# 301
...не виждам нищо лошо една майка да иска да има сигурност, докато си гледа децата.
В България това не е законово написано - като имаш дете държавата да ти осигури издръжка или жилище, ако родителите не са осигурили. Или да задължи родителите да осигурят. Затова човек като тръгне да прави (ражда) деца, априори ги знае тези работи и си "опича работата". Затова и авторката получи такива отговори. Защото въпросът не е Как да се справя при това положение? А не е ли длъжен бащата да осигури жилище?

# 302
Авторката пита за себе си, затова са такива отговорите на единия лагер.
Защитниците на нейната позиция всъщност защитават детето и въобще не забелязват, че много повече от авторката са загрижени за това дете.
Наскоро имаше подобно питане в темата за имотите. И там една - ама децата били свикнали в голямо жилище, не можело в една стая, бащата трябва хем да се махне, хем да плаща издръжка.

# 303
Ако бащата иска той да се маха, той трябва да плаща издръжка да, но не е същото и ако пъди жена си.
Поне от човешка гледна точка да й даде срок да си намери жилище.
Тя, че се е насадила на пачи яйца добре... дай и малко бебе да остане на улицата.

# 304
Иенно защото не е нито първата, нито последната с претенции, че като снесе златното яйце мъж, родители, народ, дъжава, Бог трябва да я обгижват доживот, то държавата е предприела действия подобни търтеи хем да не умрат от глад, хем да не бъдат толерирани да правят това. Помислено е за детето и неговоте основни нужди - подслон, топло и храна.
ЗВеНО МАМА И БЕБЕ
Да, не е приятно да искаш да си в голям апартамент в Софето и да ти се пазарува лежерно, а да си нейде със странна компания по домовете, но този живот е какъвто си го направим и какъвто късмет имаме.
Като няма къде да иде Звено мама и бебе.

Има и още един аспект, който убягва на защитничките на майката - нотариалната покана. В крайна сметка мъжа и родата действат интелигентно. Защото можеше да намери багажа на площадката или да бъде хвърлен на майка и. Но тази "нотариална покана" поне за мен някак намеква, че на едни интелигентни хора толкова много им е писнало, кипнало и дошло до гуша от това момиче, че са готови на крайности.
Всеки пращащ норатиална покана и изнасящ се баща е наясно, че това е края на отношенията с майката и контакта и настройването на бебето ще е ужас на бучки. Замисляте ли се какво трябва да се случи да стигнат и баща и баба 2 месеца след раждането на детето до подобен отказ от бебето? Това не е било просто скандали от преуморена родилка ... било е някакъв кошмар!

# 305
  • София
Тя не му е жена и той не я пъди.

Не знам дали бих издържала мъжа ми, ако ми вдига скандали всяка вечер. Т.е. бих, но за колко време... Не знам.

# 306
  • София
Тази тема малко ми напомня онази, където една потребителка искаше да съди бабата и дядото за издръжка, защото имали пари и имоти.
Бащата си плащаше, ама тя искаше от тях, за внучето, тяхно било, били длъжни.

# 307
  • София
Ако бащата иска той да се маха, той трябва да плаща издръжка да, но не е същото и ако пъди жена си.
Поне от човешка гледна точка да й даде срок да си намери жилище.
...

Темата не е поднесена коректно.
Мъжът не гони майката не бебето.
Той не е собственик на жилището и не може да взема решения за ползването му или да определя срокове кой и колко да остава да живее там.
Той самият вече се е изнесъл. Тя май го е изгонила със скандалите си.
И тя не му е жена, което нищо не променя.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 10:54 от Fever Ray

# 308
Тази тема малко ми напомня онази, където една потребителка искаше да съди бабата и дядото за издръжка, защото имали пари и имоти.
Бащата си плащаше, ама тя искаше от тях, за внучето, тяхно било, били длъжни.
Този хит съм го пропуснала, може ли линк?
На мен темата ми напомня на потребителката, която искаше старите да правят път на младите.

# 309
  • София
Значи, авторката да си грабва детето и бързо да си ходи преди да ги е ядосала много, че ако се запънат да водят дела за родителски права и да викат социални тя както няма стаж и осигуровки, а той работи в стабилна фирма може така да и стъжнят живота,  че сегашната ситуация да и се стори като детска песничка

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 11:24 от Светулчица

# 310
E, то може и тя да им тръшне бебето - "Ето, оправяйте се!" и да поеме към онзи с парфюма ... Реално никъде в постовете и нямаше кой знае каква загриженост за бебето. Отношението бе като разменна монета.
То напълно е възможно да е способна на това и за това бащата да не и вдига и да се е изнесъл.

# 311
Извинявам се на авторката, но искам да задам на останалите участнички един въпрос. Ако жената и мъжът са официално женени, би ли имало разлика за вас?

# 312
  • София
За закона няма разлика.
В конкретния случай пък изобщо няма разлика.
За мен лично би имало.

# 313
  • Далечният изток
Ами в нейния случай делото ще е за родителски права и издръжка на детето, а ако има брак - дело за развод, родителски права и издръжка. Това е разликата.

# 314
  • София
В случая проблемът с апартамента няма да се разреши нито от делата с бащата, нито нещо друго.
Дори да имаха брак, това как щеше да осигури покрив на детето?

Общи условия

Активация на акаунт