Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 518
  • 592
  •   1
Отговори
# 360
Има една практика у нас - мъжът си купува жилище, дори и сам, с негови си пари, но се пише на името на родител, за да няма дял бъдеща жена или настояща съпруга. Може и наистина да е негово жилището, но щом не е на негово име, то уви, детето му няма все още права в това жилище. И щом е на името на някой трети, то този, на чието име е има реалното, законово право да се разпорежда с жилището както намери за добре. Жалко за детенцето, родителите и двамата трябва да го измислят и да се погрижат за него.

Mamaru, това е възможно ако извадиш кеш пари за апартамент и ако си едно дете. Понеже ако се спомине родителят, наследяват го децата и преживелият съпруг.

Ако си теглиш кредит, не знам как ще го пишеш на мама.

# 361
Много ми е интересно колко от списващите тук биха си купили апартамент сами, със свои пари и после след н-години биха го делили с някой и биха били щастливи, а не да се чувстват прецакани, м?

# 362
Не знам за нито 1 подобен случай аз лично Simple Smile В смисъл мъж си купил сам апартамент, а в него 18 години останала жената с детето / децата. Ама наистина нито един.

# 363
  • Paris, France
Невена, какво ще рече, че два месеца след раждането не е работоспособна? Доколкото знам, на запад масово майчинството е 2-3 месеца и после на работа. Значи там са работоспособни, тук - не.

В някои държави отпускът по майчинство е 25 или 40 дена след раждането даже, но много жени си остават известно време в къщи и не се връщат веднага на работа. Те знаят колко отпуск им се полага и си правят сметката, намират детегледачка или ясла. Тук има възможност след 4тия месец да се вземе родителски отпуск, който е за отглеждане на дете до възраст за детска градина, в която детето тръгва на 3г. Детските градини са безплатни, отварят в 7.30 и затварят в 6.30ч. Тук вземат в ясла от три месечна възраст. Ако майката работи през уикенди или пътува, има право на приемно семейство или интернат за детето. В България кой ще гледа детето, та авторката да тръгне на работа?  Заплатата ако не покрива детегледането, има ли право на помощи?

Не знам за нито 1 подобен случай аз лично Simple Smile В смисъл мъж си купил сам апартамент, а в него 18 години останала жената с детето / децата. Ама наистина нито един.

Аз познавам стотици и не до 18г, ами завинаги. И в България има такива.

# 364
Е има ларж мъже явно, щом знаеш такива случаи Simple Smile

# 365
Тоест - ако си купи сам апартамент, държи до край и не пуска жената да живее с детето, ако се разведе?
Аз знам за случай - разведен и пуснал жената и детето да живеят в апартамента, а той с новата жена - под наем. Но може би не си го е купил сам, а баща му му го е купил.
Но хора всякакви. Тук не върви да вадим примери различни и да доказваме нещо си.
В случая авторката няма как да се позове на това, че е с малко дете и нямат право да я изгонят навън.
Като иска - да води дела за издръжка, за семейно жилище и т.н (не съм наясно дали е възможно, при условие, че няма подписан брак), но на първо време трябва да осигури къде да живее с детето и от какво да живее. Пък бащата ще си поеме неговата отговорност според закона, а не според морала.

# 366
Ами то след като така официално се тръгва с нотариална покана всичките им отношения ще са до последната буква на закона!
100% преди тази нотариална покана е чула многократно призиви да се маха. Ама .... дали не и се е щяло, дали не и се е вярвало...

И тъй като познавам изнесени с нотариална покана /дъщеря на 18 изнесе баща си и втората му жена от апартамента, получен като наследство от баба и по майчина биологична линия/ видях, че след получаване на поканата има срок. Получилите поканата решиха, че няма да го спазят и няма да се изнасят и един ден дойде полиция - 3-ма полицаи и ги чакаха да си вземат каквото могат да съберат за минути. Голяма гюрлотия беше, плач, кълнене и валериани, ама ... изнесе ги веднъж завинаги дъщерята.
Срок да си организира нещата има и съвета е да не се мота с питанки "Кажете сега това баща ли е?" и "Може ли мъж със заплата 5000 да дава едиколко си за храна от Кауфланд на принцеса като мен?"
Ама мъже трябвали, ама време, ама едикакво си - кой както си е послал и каквито отношения е създал!  

Мъжът над 3 дни не се е прибирал и не си вдига телефона. Аз да питам тя как знае, че е жив въобще? Защо темата е за апартамента и как да го докопа, а не как да го пусне за издирване? Това е към тия, които защитават майката - не я интересува човека, а апартамента и парите, които може да му изкопчи! Толкова!

Жалко за бебето! Жалко! С такива родители ми е тъжно какво го чака!

# 367
За законно мисля всички са единодушни, че е. Явно въпросът е морален.
Някой спомена не е морално зимните месеци да изгониш майка с бебе. Друг потребител по-назад пък каза година срок поне.
Въпросът е какъв според вас е моралният срок? Защото на мен ми се струва, че за тази майка никога няма да дойде този срок, все няма да има къде да отиде, все мъжът ще е длъжен да й остави жилището и така или иначе щеше да се стигне до нотариална покана.

# 368
Извинявам се на авторката, но искам да задам на останалите участнички един въпрос. Ако жената и мъжът са официално женени, би ли имало разлика за вас?
Интересно защо не питаш дали би имало разлика, ако тя работеше.
Иначе на въпроса ти - да, би имало разлика, ако имат брак. Бракът е деклариране на някаква сериозност и предполага и бебе след това. А тук нещата са силно наопаки. Жената е пибързала да ражда, а не да се омъжва.
И стига си я жалила тази пиявица. Нейната майка две жилища има и от едното смуче наем. Мамината принцеса да ходи там с бебето.

# 369
Mandy Bo, а представяш ли си какви натрупани комунални сметки ще остави след себе си човек оставен да живее в апартамента след така стекли се обстоятелства? Вероятно и погрома ще е на ниво!

# 370
Mandy Bo, според всеки този морален срок е различен, а и според ситуацията, в която е в момента - също. Така че авторката да не се позовава на морала, а да си хваща ангажиментите по детето и да намира решение на въпросите и да си опича акъла за в бъдеще.

# 371
Ако са в брак, съдът щеше да я остави в жилището на свекървата за срок от 6 месеца до една година, и то от влизане на решеншето за развод в сила, дотогава щеше да си живее там и да бави делата.Но и тогава би плащала наем на свекървата, ако е поканена да плаща.
Та има разлика, да, с брак или без.

Чудя се авторката би ли родила това дете, ако с бащата са под наем някъде и той е плащал изцяло наема. И ако пак така абдикира от наетия имот, тя кого ще набеди, че и е крив мъжа, детето, държавата, или хазайката, която ще си иска наема. Само свекърва тогава лошава няма да има на подиума.

# 372
Аз знам такъв. Жилището е собственост на мъжа преди брака. Разведоха се детето като беше на 4, съдът постанови мъжът да се изнася, а майката и детето остават в жилището. След още 4 години тя се омъжи повторно и освободи жилището.

# 373
  • София
Професия "вечната принцеса".
Не става все другите да са ти виновни.

# 374
Radeva-87, да де ама в твоя случай са били женени. Тука Мунчо се е опънал и не е предложил брак. Пък и да беше предложил това нямаше да промени нищо защото апартамента е на свека.

Общи условия

Активация на акаунт