Скандалът с "Баленсиага"

• 27 700
  • 386
  •   1
Отговори
# 75
За да започне сриване на акциите трябва да се изкажат публично и категорично известни личности с влияние върху общественото мнение. Доколкото разбирам, дори популярните лица рекламиращи бранда засега мълчат. Какво от това, че част от хората (повечето без финансов ресурс да купуват или  нехаресващи марката) разменят мнения по мрежата. Дали в държавите от "развития" свят присъстват репортажи в прайм тайма? Има ли дискусии за морала, мярата в изкуството, в какво биват възпитавани децата  или всичко се замита под дебелия килим на политкоректността?
За съжаление мисля, че колекцията ще си остане буря в чаша с вода и тенденцията да се объркват умовете ще си продължи. Човек, който се съмнява от ранна възраст  дори в половата си идентичност няма как да бъде категоричен за нищо по-нататък в живота си. Есенни листа на милостта на вятъра стават т.н. "цивилизовани".
Което пък отваря пространство за категоричните, но първични от "третия свят". Които са като мишките от етап А на "Вселена 25" - току що пуснати в рая.

# 76
Смятам, че "Баленсиага" няма да претърпи никакви загуби. Твърдения, че ще се "обмислят" колаборации с тях не значат нищо друго освен, че ще се изчака да мине това леко брожение, защото, всъщност, Баленсиага плаща добре и парите са по-важни от морала. Супер богатите смятат, че живеят на друга планета и няма значение, какво ще оставят и за собствените си поколения като обществени нагласи и тенденции.
От друга страна, Прозорецът на Овертон ще продължи да си действа и ще докаже, че могат да си позволяват все повече и повече.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 13:43 от Tsugumi_

# 77
За съжаление нищо кой знае какво няма да се случи. На никой не му пука и не го интересува, след като не го касае лично, не го вижда и не са го "казали по новините".  Е, сега вече явно ни го показаха и пак има хора, които отказват да ги занимават с теми нарушаващи комфорта им.
Сега го видяхме по новините. И какво от това!?

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 11:22 от Sysly

# 78
А на мен ми е интересно- дали въпросните стоки от колекцията (като чантите- мечета, например) ще останат в продажба?

# 79
А на мен ми е интересно- дали въпросните стоки от колекцията (като чантите- мечета, например) ще останат в продажба?
Ще ги пуснат на разпродажба и пак ще има идиоти, които ще се бият за тях.

# 80
  • София
След този скандал може и лимитирани да станат и колекционери да ги изкупят дори на по- висока цена.

# 81
Такава погнуса и отвращение изпитвам като чета!
Дано всички си получат заслуженото, да ги съдят до дупка. Марките да не съществуват.
И всички, където мълчат са виновни, защото мълчанието също може да бъде отговор и да лъсне дребната ти душица.
Искам много да напиша, но съм сигурна, че ще ме изтрият. А съм много възмутена.

# 82
След този скандал може и лимитирани да станат и колекционери да ги изкупят дори на по- висока цена.
Точно така ще стане, ако бъдат пуснати. Цените им ще са космически.

# 83
А защо смяташ че никой друг не продава подобни неща? "Скандалът" всъщност не е заради мечетата, а заради децата в рекламата.

# 84
Не е ясно дали тези мечета са за възрастни, защото "Баленсиага" имат и детска колекция, която продават на деца. Самият факт, че деца рекламират чантите говори, че може да имат идея да ги пускат за деца.

Американските медии отразяват случая, но казват, че при покана към "Баленсиага" да дадат коментар, те отказват.
Известните лица, които работят с тях като Бела Хадид, Никол Кидман, Ким Кардашиян също мълчат. Никой не иска да говори за това.

Интересното е, че не само при "Me too", но и при "Black lives matter" известните се надпреварваха коя първа да се изкаже по темата, а като става въпрос за педофилия, за което най-много трябва да се говори- пълно мълчание! Какво говори това? Педофили управляват света или хора, които са в този бизнес и имат интерес тези тенденции да се нормализират.

# 85
Скандалът е заради педофилската символика. Която се оказва, че присъства в кампаниите им отдавна.

Не мисля, че затихва. Всеки ден големи онлайн издания пишат по темата. Но реално нищо не се  е случило, че да влезе в прайм тайм новини. Една марка пробутва педофилска символика, няма обективно престъпление, склоняване и т.н.

И Никол Кидман е подложена на критика, че мълчи. Участвала е в кампанията пролет 2023 - онези снимки в офиса, на които се вижда изданието на онзи другия “творец”в кадър с И.Юпер. Кайли Дженър също е влязла в обяснителен режим. Публикувала е някаква снимка на децата си и са я обвинили, че се опитва да отклони вниманието от Баленсиага. И тя май е участвала в същата кампания.

https://www.fashiongonerogue.com/balenciaga-spring-2023-campaign-nicole-kidman/

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 12:15 от wild poppy

# 86
Една от марките на Ким Кардашиян имаше връзка с общата фирма и Баленсиага. В инстаграм казват, че са я побъркали с въпроси защо мълчи. Колекции на Баленсиага в Амазон и др. били пуснати за продажба на много ниска стойност.

# 87
А защо смяташ че никой друг не продава подобни неща? "Скандалът" всъщност не е заради мечетата, а заради децата в рекламата.

Ако УЖ не е детска колекция, кое налага деца да я рекламират?!

# 88
Наваксах с дискусията от снощи насам.

Изисква се много здрава обработка, за да стане безразлично това, което е тъй недвусмислено противно.
....
Хората, които изразяват позиция против тази и подобни простъпки, не са някакви крехки мимози, нито интернет-дилетанти, нито назидателни лелки с много свободно време между сериалите. Реакцията я има, защото това е единствената здрава реакция - на отвращение и осъждане, на тотално отхвърляне. Ситуацията просто прескача дискусията за ценности и мястото и е директно на ниво здраве, защото е нездраво да съществува тази кампания, и е душевно осакатяващо и да си част от създаването, и от консумацията и.

# 89
Аз не съм против коментирането на тази тема и за мен е дълбоковъзмутително, че това се оказва реалност. Просто ми е гадно да кликаме цял форум и да търсиме акаунта на някаква откачена за да й видим издвратените снимки с деца, както и да генерираме трафик към Кайли и Ким за да разберем дали имат позиция. На кой му пука за Ким, в случая? Дали ще върне милионите, които е взела от колаборацията?

Дано се окаже само теория на конспирацията, но няколко акаунта във ФБ твърдят, че има връзка между откриването на малкия Сашко в гората и разбиването на педофилската мрежа няколко дни преди това.
Тръпки ме побиват.

Общи условия

Активация на акаунт