Скандалът с "Баленсиага"

• 27 726
  • 386
  •   1
Отговори
# 225
Би ли обяснила каква е целта на кампанията и посланието, което се опитва да отправи?
Целта на всяка рекламна кампания е да се популяризира марката, а в една добра рекламна кампания се знае каква ще е реакцията на зрителите и нейния ефект. Иначе в изкуството също участва и интерпретацията на зрителя Wink Ако ти виждаш някакви гадни неща в картинките, то това все пак е твоята интерпретация, въображение и т.н. Дори има тест базиран на това, на Роршах. Самата картинка изобразява човек и вещ, за един значи едно, за друг друго.

С насилие над деца? Сериозно?
Няма изобразено насилие в рекламата на Баленсиага, нито в другите неща показани в темата. Горния отговор важи и за този въпрос.

# 226
Айде сега пък Роршах, няма нищо общо.

# 227
Скрит текст:
Би ли обяснила каква е целта на кампанията и посланието, което се опитва да отправи?
Целта на всяка рекламна кампания е да се популяризира марката, а в една добра рекламна кампания се знае каква ще е реакцията на зрителите и нейния ефект. Иначе в изкуството също участва и интерпретацията на зрителя Wink Ако ти виждаш някакви гадни неща в картинките, то това все пак е твоята интерпретация, въображение и т.н. Дори има тест базиран на това, на Роршах. Самата картинка изобразява човек и вещ, за един значи едно, за друг друго.

Няма изобразено насилие в рекламата на Баленсиага, нито в другите неща показани в темата. Горния отговор важи и за този въпрос.
Не е нужно насилието да е представено като конкретен акт. Насилие може да се тълкува и провокиране или толериране на всяка препратка към него.
Да оставим и Роршах на спокойствие и да не го викаме, където най-малко му е мястото. Напъните да се обяснява, колко индивидуални са личните възприятия, е нещо крайно неуместно в случая, защото някой педофил със сигурност ще оцени високо тези снимки, но това с нищо не го прави нормално.

Дейзи, знам, че не е изтрито, гузно се покриха и искат и евтино да минат. Изкараха подчинените си дебили, но пък с права самоволно да лансират рекламни кампании. Уплаши ги не какво изкараха наяве, а паричните загуби.
Между другото, някой отказа ли се изобщо от договорите с тях?

# 228
То оставаше и съвсем нагледно да покажат и по един мазен чичко, за да е съвсем ясно какво внушават на публиката тези снимки.
Самите те се извиняват, пък вие обяснявате колко неразбрано било изкуството им. Ми нека не е!

# 229
  • София
Първосигналното впечатление от рекламните снимки(поне мислите, които породиха в мен) е за комерсиалното.
Дете сред всички други вещи. Дали са на майка му, на друг възрастен...то просто е цвъкнато между другите неща.
Децата и не позират, просто са поставени там и сякаш им е казано "стой малко", стоят сякаш чакат да им кажат, че са свободни, но с едно неудобство и отсъствие от ситуацията.
Очилца, обувки, кристали, луксозни мебели, космати неща...
Другоро, което ми хрумва е, че олицетворяват купувача, този който има всички тези неща- едно дете, което си задоволява нуждите.
Но покрай всички други изровени неща и съвпадения, сякаш не вярвам да е просто провокираща реклама, наблягаща на консуматорството.

# 230
Понеже стана дума за тълкуването на BAALenciaga, с което съм съгласна, арогантността им е в твърдата очевадност на препратките им (сякаш заявяват, "можем и си го позволяваме"). Но има и такъв момент, че дори не се посвениха пред името на този, благодарение на когото съществува тази марка и с паметта му се подиграха.

Дези, за мен особено фрапираща (не че другите са по-малко тревожни) е снимката с детето по корем, дори позата му може да се тълкува, че е захвърлено там след оргия, след нечия консумация върху него.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 21:53 от Tsugumi_

# 231
"Всичките други вещи" са доста педантично подредени, за да ни изглежда като "дете сред вещи" . Моята асоциация за подредбата е като при подредени вещи от местопрестъпление, така се редят и номерират.

# 232

Докато някои тук ги защитавате, защо те не излизат с официални доводи и защити, ами замитат всичко и се спотайват като бити гъ**ве, изчаквайки накъде вее вятърът?!

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 21:37 от проксима

# 233
Lotta що не си отвори профила и не почне да си пуска разчленените бебета, като и без това това й е любимото занимание, което някои наричат изкуство? Нещо се е покрила Лотичка! Всички са се покрили.

# 234
Някой спомена филма за Максуел тук и преди малко го изгледах.
Не знам защо, бях останала с впечатлението, че и тя вече не е сред живите.

# 235
Demna, креативния директор на Баленсиага пусна персонално извинение на стори.

Той е един от най-виновните според мен. Ама нищо за напускане не се чува?!

# 236
Lotta що не си отвори профила и не почне да си пуска разчленените бебета, като и без това това й е любимото занимание, което някои наричат изкуство? Нещо се е покрила Лотичка! Всички са се покрили.
Оказа се, че имам четири общи връзки с акаунта й. Единият се е отказал (инфлуенсър), двама са по-скоро тагове и рекламни страници, а четвъртият е дизайнерът Olivier Rousteing (на 25 стана директор на Balmain).

Унифицирани, студени декларации с никаква конкретика. След като имат още "да се учат" и правят толкова грешки в "избора на концепции", какво още търсят там?!

# 237
Оказа се, че имам четири общи връзки с акаунта й. Единият се е отказал (инфлуенсър), двама са по-скоро тагове и рекламни страници, а четвъртият е дизайнерът Olivier Rousteing (на 25 стана директор на Balmain).

Унифицирани, студени декларации с никаква конкретика. След като имат още "да се учат" и правят толкова грешки в "избора на концепции", какво още търсят там?!
А де, и аз това се чудя. CЕО-то защо не ги уволни всичките? При такъв огромен гаф това е най-правилното решение да обереш малко от недоволството към компанията. Явно са много ценни кадри. Тоя Demna е приятел на Lotta. И той е качвал такова съдържание в Инстаграм. В Американските медии прогнозираха, че ще има съкращения, но нещо не се случва...

# 238
Щеше да има уволнени, ако беше расистки скандал. Явно за тях п€дофилията не е чак такова престъпление 😐

# 239
"Всичките други вещи" са доста педантично подредени, за да ни изглежда като "дете сред вещи" . Моята асоциация за подредбата е като при подредени вещи от местопрестъпление, така се редят и номерират.

Снимките са в стила, в който снима фотографът. Въпросният фотограф в последните години е обиколил примерно 50 държави, в които снима деца, стъпили на нещо (легло, маса) с играчките им и снимките са в този стил. Снимал е деца с много и скъпи играчки, както и деца, които имат по 1-2. Та всъщност фотосесията е замислена в неговия стил, с който се прочува в последните години. В неговите снимки обаче няма нищо педофилско. Или поне това, което гледах.

Първоначално Б. обвиняват именно фотографа. Разбира се той се дистанцира, че няма нищо общо със замисъла на сесията и категорично няма нищо общо със снимката с документа от делото.

Няма снимки на легнали деца. Неговите са изправени.

Общи условия

Активация на акаунт