Скандалът с "Баленсиага"

• 27 729
  • 386
  •   1
Отговори
# 210
По тази логика трябва да забраним и Оскар Уайлд (продават го на щанда със световна класика).

# 211
Да работиш за модните марки изобщо не е лесно, ужасно експлоатиращо е, защото си парче месо, да юридически оформено, но в месомелачката. Неслучайно е пълно с психически неиздържали работещи в този бизнес, които знаем как приключват, докато други берат позитивите. Не, не правя лични препратки и на никой не го пожелавам.
Бизнес, а не изкуство.
Хубаво е да наричаме нещата с имената им. Генерирането на огромни печалби с методите на сензацията не прави крайния продукт изкуство. Не всичко, което уж не го разбира масовият потребител, е изкуство. Не е и никакъв аргумент "нищо не разбираш, обаче съм твърде над нещата да си губя времето и да ти обяснявам елементарни неща за нас, разбиращите."
Да разчиташ на провокациите означава най-често изчерпани изразни средства и творческо безсилие.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 21:01 от Tsugumi_

# 212
Изкуството на Баленсиага-trash bag.

Голям ценител съм на чантите, но тази и без пари да ми я дават не бих я взела.

# 213
Да провокираш е смелостта да кажеш открито нещо различно, извън общоприетото.

# 214
С насилие над деца? Сериозно?

# 215
Да провокираш е смелостта да кажеш открито нещо различно, извън общоприетото.
Разбира се, серийните убийци обичат да провокират също. Да откраднеш произведение на изкуството също може да е и провокация. Да имаш поведение, опасно за другите, също може да е провокация. Да изброяваме ли още? Не всички антикомформисти са такива с благородна цел. И не всяка провокация е изкуство. Изобщо, твърде грешно е да се смята, че елитарното е непременно "висшо". Често дори провокациите са на една егоистична и ограничена основа.

# 216
Баленсиага се отказва да съди изпълнителната компания North6.

Усетили са се, че няма как ка спечелят, след като те са си поръчали кампанията, одобрили са я и са си платили.

Не знам въобще как смятат, че ще си оправят репутацията.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 19:49 от daizy_g

# 217
Аз го разбирам така - ще си стиснат ръцете двете страни и ще се надяват всичко да утихне.

# 218
Интересно, защо не твърдят, че са създали изкуство, което простите и скучаещи български домакини така и не разбраха?!

Аз го разбирам така - ще си стиснат ръцете двете страни и ще се надяват всичко да утихне.
Да, СЕО-то остава и ще се платят доста тлъсти суми. Изчистиха си дори и ИГ, за да започнат УЖ "на чисто".

# 219
А обяснението за сегашната кампания къде е ? А това кой я е одобрил и какво искат да кажат с нея? А уволнения? Нищо от това.

# 220
А обяснението за сегашната кампания къде е ? А това кой я е одобрил и какво искат да кажат с нея? А уволнения? Нищо от това.
Аз бих нарекла тази декларация по-скоро арогантна предвид причина, която я предизвика и твърде общия отговор, който дават. Подписана от СЕО-то, който трябваше първи да си тръгне.
Дори махнаха цялото съдържание на акаунта си, все едно се отричат от всичко досега. Гузно поведение. А един творец трябва да може да стои зад произведенията си и да ги защитава, не да ги крие.
Уволнения ще има, но ще гърмят "крушки". Наетата агенция ще трябва да замълчи също, знаем какво означава това.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 21:24 от Tsugumi_

# 221
Аз бих нарекла тази декларация по-скоро арогантна предвид причина, която я предизвика и твърде общия отговор, който дават. Подписан от СЕО-то, което трябваше първо да си тръгне.
Дори махнаха цялото съдържание на акаунта си, все едно се отричат от всичко досега. Гузно поведение. А един творец трябва да може да стои зад произведенията си и да ги защитава, не да ги крие.
Уволнения ще има, но ще гърмят "крушки". Наетата агенция ще трябва да замълчи също, знаем какво означава това.
Нищо не са махнали. Архивирали са си съдържанието в Инстаграм. В даден момент ще си го върнат като бурята утихне.

# 222
Накрая ще изкарат, че всичко това е било умишлена провокация – да проверят колко е толерантно обществото към педофилията и злоупотребите с деца. Че може и да ги наградят даже – за гражданска съвест или нещо от този род.

# 223
Като нищо ще стане точно така.
Много се надявам да има дела обаче.

# 224
Е за да хване дикиш веднага трябваше да излязат с този номер, но вече се извиниха и занапред не върви да го изкарват нарочна провокация, според мен. То кой ще се върже?

Общи условия

Активация на акаунт