Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 84

• 45 760
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте. Моля ви за мнение на изследванията ми за НК клетки.

# 196
Здравейте,днес бях на преглед ,уж всичко е добре с фоликулите. Очератават се около 20 ,но казаха ,че вече съм с хиперстимулация имам течност в корема,започнах протеин. В събота ще ми е блокиращата и в понеделник пункция. Притеснявам се за тази течност ,досега не са ми казвали нищо такова и предния път имах около 25 фоликула .

# 197
Моля някой да ми обясни, какво е блокираща инжекция?
Прочетох цялата предходна тема, но не ми се изясни.
Благодаря!

# 198
Най просто казано, това е медикамент който блокира работата на яйчниците, все едно ги приспива. Така те спират да произвеждат естрогени и прогестерон. Прави се при жени с хормонален дисбаланс, когато има опасност да презрее лигавицата за трансфера, или нещо друго да се обърка.
След като блокират яйчниците, се приемат естрогени и прогестерон по схема и така нарастването лигавицата е по добре контролирано и се избягват негативни изненади от страна на яйчниците, включително и образуване на кисти.

ПП : Аз щото не съм кат хората, се оказах с киста, въпреки блокажа. Ама аз съм уникален случай... Cry

# 199
  • София
Да допълня geizer, че някои казват блокираща и на инжекцията, която се слага часове преди пункцията (ilsan_89 пише за нея в последния си пост) и възпрепятства преждевременното отделяне на яйцеклетките. Но това са два различни медикамента с различни цели.

# 200
Момичета пак съм аз. Аз влязох яко във филма. Днес бях на преглед отново. Стимулацията ми е с гонал 250 и цитротайд. Имам около 20 фоликула общо. Вчера на прегледа ми казаха ,че съм с хиперстимулация и имам малко течност в корема. Имам леко подуване на корема ,не ме боли   . От днес ми започнаха и фраксипарина ,а от вчера приемам протеин. Предния път имах пунктирани 22 фоликула ,чувствах се по същия начин ,но никой не беше ми казал ,че имам течност. Започнах да чета и яко ме хвана шубето. Таймиращата ще ми е два декапептила и хориомон 1500 утре вечер. Имало ли е някой с подобни оплаквания и как са се развили нещата

# 201
Здравейте,днес бях на преглед ,уж всичко е добре с фоликулите. Очератават се около 20 ,но казаха ,че вече съм с хиперстимулация имам течност в корема,започнах протеин. В събота ще ми е блокиращата и в понеделник пункция. Притеснявам се за тази течност ,досега не са ми казвали нищо такова и предния път имах около 25 фоликула .

Не мога да помогна нито с опит, нито със съвет, освен един: свържи се с лекаря и изкажи на глас притесненията си и обясни как се чувстваш физически. Не си мълчи и не чакай да видиш какво ще стане. Имаш право на внимание. Дано всичко е наред!

# 202
Здравейте, отново! Другата седмица ми предстои пункция. Днес при прегледа обаче, докторът ми каза, че в матката се виждат сраствания. След първото раждане имах задържана плацента и каза, че е възможно да са се получили от кюретажа, който ми направиха тогава. Посъветва ме да пробваме със свеж трансфер и ако не се получи - да ми направят хистероскопия, за да се изчистят и тогава да продължим със ЗЕТ. Започнах да ровя из нета и съвсем се отчаях. Дали има случаи на забременели и родили с неоперирани сраствания?

# 203
Че има и такива, има.
Лошото е че никой не може да ти гарантира при тебе как ще се получи.

# 204
Аз бих искала да дам следния съвет-направете хистероскопията. Имам неуспешни бременности, след всяка имах манипулация. На ехограф всичко изглеждаше ок. Направих 4 инсета- неуспех. Преди инвитро докторът поиска задължително да ми се направи хистероскопия. Оказах се с “ Y” образна матка. Не беше леко, но пък спокойствието, което ми даде, че съм направила необходимото преди процедурата е безценно.
Недай Боже да имате неуспех, ще се обвинявате.

# 205
Направете задължително хистероскопия и на следващия цикъл ЗЕТ. Ще Ви чакаме след това с хубаво ЧХГ 🍀🍀🍀
Моля за помощ! 🙏 Аз от дете имам проблеми със сливиците, които отключват автоимунно заболяване. Аз съм с много лекарства и не мога да пия антибиотици. Вчера направих тежка гнойна ангина, едната сливица се поду и е твърда, болезнена, вижда се през шията дори. Моля да ми дадете съвет за природни методи, защото аз само с антибиотици и гранофурин съм я лекувала. Този път наистина е много тежка, чак врата ме боли. Аз съм фармацевт и освен химия, не съм се интересувала за природни методи. Чувала съм за мед и сода, но не знам в какви съотношения и дали помага. Утре съм и 11 часа на работа. Благодаря предварително ❤️

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 08:42 от Kactus

# 206
Оле, Кактусче, на първо време си остани в къщи, излишно е да си на работа в това състояние. Температура имаш ли? С лекар и репрото чу ли се?  Не ми е известно меда и содата да помагат за сливици, аз го ползвам за ларингит 1:1 съотношение, при кашлица и болки. Не бих разчитала при толкова сериозно възпаление и  да прибягвам до природни средства, те само била облекчили, но не и да излекуват бактерията, която причинява ангината. Иначе се правят инхалации, чая от ехинацея, мента, куркума, канела или джинджифил с мед също би трябвало да помага ( всичко което е антимикробно и пиперливо на вкус, може да облекчи). Сигурно и компреси със ракия могат да облекчат болките. Витамини- цинк и Ц. Но пак казвам това не лекува възпаление. Трябва покой, и да се погрижиш за себе си, знаеш го

Направете задължително хистероскопия и на следващия цикъл ЗЕТ. Ще Ви чакаме след това с хубаво ЧХГ 🍀🍀🍀
Моля за помощ! 🙏 Аз от дете имам проблеми със сливиците, които отключват автоимунно заболяване. Аз съм с много лекарства и не мога да пия антибиотици. Вчера направих тежка гнойна ангина, едната сливица се поду и е твърда, болезнена, вижда се през шията дори. Моля да ми дадете съвет за природни методи, защото аз само с антибиотици и гранофурин съм я лекувала. Този път наистина е много тежка, чак врата ме боли. Аз съм фармацевт и освен химия, не съм се интересувала за природни методи. Чувала съм за мед и сода, но не знам в какви съотношения и дали помага. Утре съм и 11 часа на работа. Благодаря предварително ❤

# 207
  • София
Слабо място са ми сливиците. Правя “дезинфекция” с парче лимон, без кората. Слагам сода и дъвча. Прави пяна в устата, малко неприятно, но отпуска. Само това не е достатъчно, разбира се.
Момичета, и този път ми се отложи инвитрото, ще се разплача вече, 3 пореден месец. Първо недобра микробиология, назначиха ми изследване за HPV и други, за да видят от къде е възспалението, всичко отрицателно. Изписаха ми през това време Примолют, за да подтисне цикъла и вчера преди прегледа ми казаха, че на 30 започват инжекците, но при прегледа /уж щяхме най после да правим сондиране/ установиха удебелена лигавица 17мм и… пак се отложи. Като спра хапчетата ще правят снимка, за да видят има ли срастване. Някоя от вас, пила ли е хапчета, за отлагане на цикъла? Чудя се възможно ли е да е от тях ? Заради висок пролактин ми изписаха и Достинекс.

# 208
Сетих се че имаме една книга Самолечение с билки на Иван Карамитрев. Не знам колко би помогнало в твоя случай но единственото за сливици което има е това

С вряла вода се попарват листа от мехунка и се слагат върху болните сливици. Сменяват се 3-4 пъти на ден, трябва да са топли

Като си на работа ще е трудно предполагам, но ако решиш в свободно време, сутрин и вечер, почивни дни.. Не знам дали би помогноло, само споделям пък ти си прецени. Дано бързо се оправиш 🤗

Моля за помощ! 🙏 Аз от дете имам проблеми със сливиците, които отключват автоимунно заболяване. Аз съм с много лекарства и не мога да пия антибиотици. Вчера направих тежка гнойна ангина, едната сливица се поду и е твърда, болезнена, вижда се през шията дори. Моля да ми дадете съвет за природни методи, защото аз само с антибиотици и гранофурин съм я лекувала. Този път наистина е много тежка, чак врата ме боли. Аз съм фармацевт и освен химия, не съм се интересувала за природни методи. Чувала съм за мед и сода, но не знам в какви съотношения и дали помага. Утре съм и 11 часа на работа. Благодаря предварително ❤️

# 209
Много благодаря, момичета ❤️ Температура нямам, точно това ме кара да потърся по-народни методи. Иначе вчера ДФ беше 17мм и днес на обяд трябва да сложа таймиращата инжекция и понеделник да ми е ден 0. Обаче днес имам болки и много се притеснявам да не се спука преди понеделник 😔

Общи условия

Активация на акаунт