Електронни четци - 27

• 53 898
  • 738
  •   2
Отговори
# 270
Откъде да си сваля български речник за Киндъл?
Мислех,че си има вграден, ала не било така...

# 271
Откъде да си сваля български речник за Киндъл?
Мислех,че си има вграден, ала не било така...
Вижте на 1 стр.!

# 272
Здравейте момичета,

Бих искала да ви попитам, искам да си купя четец, но такъв, на който да мога да чета и лекции, които са в word формат и да мога да подчертавам и редактирам самия документ.

Таблет имам, но ме убива дисплея, страшно си напрягам очите.

Благодаря ви предварително!

Ремаркъбъл е освен че безумно скъп за нашия стандарт, има и месечен абонамент интегриране с бизнес среда.
Иначе е божествен за работа. Скандинавска работа!
 За вашите нужди търсете таблет със стилус - такива са продуктите на Ейпъл и те имат вградени конверктори за ръкописен текст. Аз ползвам фобричния Nebo  и той съвсем успешно работи с българския. Има и самообучаваща функция , възможност за рисуване на диаграми, математически изчисления- изобщо всичко, което може да послужи на един учащ. Възможност за групиране на записките. Изходните файлове са - директен пдф . Не се интегрира с външни приложения и това е недостатък за мен. Не чете и не импортва word.
Други таблети със стилуси също вършат работа - но никой от тях няма усещането на пейпърлайк дисплей.

# 273
Здравейте момичета,

Бих искала да ви попитам, искам да си купя четец, но такъв, на който да мога да чета и лекции, които са в word формат и да мога да подчертавам и редактирам самия документ.

Ремаркъбъл е освен че безумно скъп за нашия стандарт, има и месечен абонамент интегриране с бизнес среда.
 За вашите нужди търсете таблет със стилус - такива са продуктите на Ейпъл и те имат вградени конверктори за ръкописен текст. Аз ползвам фобричния Nebo  и той съвсем успешно работи с българския. Има и самообучаваща функция , възможност за рисуване на диаграми, математически изчисления- изобщо всичко, което може да послужи на един учащ. Възможност за групиране на записките. Изходните файлове са - директен пдф . Не се интегрира с външни приложения и това е недостатък за мен. Не чете и не импортва word.
Други таблети със стилуси също вършат работа - но никой от тях няма усещането на пейпърлайк дисплей.

А дисплея на таблета на Ейпъл тип телефон ли е или като на четец? Дисплеите ми напрягат очите, понеже по цял ден съм на компютър и телефон по време на работа. Благодаря предварително!

# 274
Здравейте момичета,

А дисплея на таблета на Ейпъл тип телефон ли е или като на четец? Дисплеите ми напрягат очите, понеже по цял ден съм на компютър и телефон по време на работа. Благодаря предварително!

Няма как да е като е-книга. Дисплея си е таблетски, но има reading mode и тъй като много често се ползва и за създаване на съдържание- илюстрации и текст, има много прилични цветови възможности. Истината е, че няма пълно щастие и ако си купите нещо да една важна в момента нужда, то в бъдеще ще можете да ползвате продукта само за това. Ако правя например илюстрация, ми трябва цвят, за това Ремаркъбълът не ми върши работа и сродните му продукти, които по-горе бяха споменати. Когато обаче трябва да създавам само текст, нещата стават други. И за това преминах изцяло на таблет. Като потребители ние имаме повече от едно устройство- но по едно мреме ми станаха твърде много. При всички случаи във аргументите за покупка трябва да натежи нещо и преценката е изцяло ваша. Аз погледах клипчета в нета, преди да направя покупка. Има и клипове , които сравняват и са доста полезни от чисто рекламните такива.

# 275
Дисплеят на всеки таблет,  бил той на Епъл или на който и да е друг производител, е просто дисплей на таблет. Т.е. дисплей, който излъчва светлина, за да може да се вижда текстът, картинките и т.н.  Т.е. излъчващ дисплей както на всеки монитор, лаптоп, телефон или таблет със съответните последствия за очите при продължително взиране в него.
Накратко - дисплеите на таблетите на Епъл нямат абсолютно нищо общо с дисплей на електронен четец по технологията E-Ink, т.е. електронно мастило, който въобще не излъчва и може да се чете като обикновена "книжна" книга при наличие на околна светлина. За удобство на потребителя на практика всички съвременни електронни четци имат и вградени лампички, които, ако се включат, осигуряват равномерно осветяване на екрана (примерно за да се чете нощем в леглото, без да се пречи на партньора (партньорката).
А за рисуване предпочитам Wacom Cintiq 16 FHD с допълнителна стойка и дистанционно Wacom ExpressKey Remote Accessory.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 12:39 от Stilgar

# 276
  • София
Да се похваля, че се справих с моята джаджа, човек ще рече, че съм излетяла в Космоса. Simple Smile
Имам един малко страничен въпрос - конвертирах pdf (намерих 2 книги само така) в aw3 и mobi, с цел намаляване размера на файла. Обаче при конвертирането не се получава добре на вид, остават големи разстояния между редовете (а съм сложила минимално разстояние в настройките), дори в едната книга тирето за пряка реч излиза на отделен ред. Не е болка за умиране, но има ли някакви трикове по въпроса?

# 277
Да се похваля, че се справих с моята джаджа, човек ще рече, че съм излетяла в Космоса. Simple Smile
Имам един малко страничен въпрос - конвертирах pdf (намерих 2 книги само така) в aw3 и mobi, с цел намаляване размера на файла. Обаче при конвертирането не се получава добре на вид, остават големи разстояния между редовете (а съм сложила минимално разстояние в настройките), дори в едната книга тирето за пряка реч излиза на отделен ред. Не е болка за умиране, но има ли някакви трикове по въпроса?

Моят скромен опит показва, че конвертиране от .пдф към.. няма значение или от . епуб към .. пак няма значение , става мазало. Това е заради структурата на форматите- те са вече флатнати и преконвертирането води до промени, които аз като "мис каприз" отказвам да ползвам. Просто не мога да ги виждам заради дислекцията. За това  оригинален епуб го пращам към киндъла от сенд то май киндъл и няма конвертиране, няма дублиране на файлове.
Ако изходния файл е .докс и конвертирте към .пдф или . моби , то тогава структурата на файла се запазва и грешки в стиловете и отстоянията няма. Но при всяко друго конвертиране става манджа с прас.

# 278
Потвърждавам - pdf не е подходящ за конвертиране към друг формат. Възникват много грешки. Дори и ако се конвертира на компютър със специализиран софтуер като Abby Fine Reader. После се налага допълнително форматиране на текста в друга програма - примерно Word (за файлове в изходен формат docx примерно). И пак крайният резултат е съмнителен. Особено ако първоначалният pdf е от сканиран книжен документ. Тогава е мъка отвсякъде.
А ако се върнем на електронните четци - най-добро форматиране на текста (т.е. на страницата за четене) с фино изменение на междуредието, белите полета и т.н. и т.н. може да се постигне само с допълнителна програма за четене, инсталирана в четеца. Моята любима програма в това отношение е Cool Reader.  Обаче използването на Кулридър при четците на Киндъл е мъка, ако изобщо е възможно. Това е възможно само при по-стари версии на фърмуера на четеца (нямам представа дали изобщо е възможно при новите четци). На четеца трябва да му се направи джейлбрейк, т.е. да се хакне, да му се забрани всякакъв достъп до интернет и тогава да се инсталира Кулридър. При всяко следващо включване на интернета четецът сам ще си обнови фърмуера и ще затрие Кулридъра. Нямам представа дали няма опасност четецът да се брикне с това хакване. Т.е. умряла работа. Поне така беше преди години. Сега не знам. Но нямам никаква намерение да рискувам с Кулридър при Киндъл.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 13:33 от Stilgar

# 279
Cuckoo, качи ги в Докс.бг и ми ги пусни на ЛС да ти ги оправя.

# 280
Здравейте!
Имам проблем с изтеглянето на книги в моби формат директно на киндъла от Читанката. Изписва ми съобщение, че има проблем със зареждането на страницата. Линкът е същия, от който съм теглила по-рано.  Устройството ми е Kindle Paperwhite 3. И на киндъла на ММ  не може да зареди, дава същото съобщение.   На компютъра мога да тегля от този линк, там зарежда без проблеми.
Някой има ли идея защо  става така и как мога да реша проблема? Дали е някакъв проблем от сайта им?
Линкът е този:
Скрит текст:

# 281
  • София
Ако изходния файл е .докс и конвертирте към .пдф или . моби , то тогава структурата на файла се запазва и грешки в стиловете и отстоянията няма. Но при всяко друго конвертиране става манджа с прас.
Тогава заслужава ли си труда от pdf да я направя на docx, да й оправя форматирането и тогава да правя mobi

# 282
  • Варна
Аз не съм имала проблеми при конвертиране от epub към mobi. Или айде, в 1 от 100 случая може да е станала манджа. Иначе си се конвертира нормално.

# 283
Тогава заслужава ли си труда от pdf да я направя на docx, да й оправя форматирането и тогава да правя mobi
Тя за съвсем друг процес пише. Пдф без да е минат през ОСR все си е манджа с праз.

# 284
Извинявам се за оффтопа, но най-голям зор беше за мен да цифровизирам чрез OCR в Word или Ексел pdf-и от сканирани копия на  стари документи, писани на пишеща машина върху восъчна хартия и размножени на циклостил...
Тотална мъка.

Общи условия

Активация на акаунт