Електронни четци - 27

• 53 938
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Ха ха , вярно! Laughing Не се замислих и по инерция попитах, не съм пазарувала от чужбинско.

# 511
Аз препоръчвам Кобото. Лесно се борави с него, паметта е предостатъчна, браузърът им е най-бързият от всичките пет четеца, с които имам опит. Малко трудно ми беше с бутоните като идваща от Покетбук, но му свикнах. Подобен него и по-бюджетен вариант е Tolino Vision 6, но не знам дали го има в България и нямам опит с него.

# 512
Здравейте, гледам в OLX 2022 -Kindle 6" - 16GB - 300 ppi. за 220 лв/преди 10 мин беше 200 🙄/ и Kindle Paperwhite - 2021 г. с подсветка, водоустойчив, 6,8 инча 240 лв. За подарък го искам за 70г жена, ако има някакво значение. Ще съм благодарна, ако някой даде съвет.

# 513
За 20 лева разлика няма какво да го мислите. Вземете Kindle Paperwhite - по-голям дисплей и подсветка, важни неща които ще са от полза на по-възрстен човек.

# 514
Аз да ви питам има ли начин да се прелистват страниците, ако държиш книгата само с една ръка, на тъчскрийн?
Опитвам се не ползвам бутоните, но ако държа книгата с лявата ръка мога да сменям само назад с натискане на екрана Rolling Eyes Да няма някоя функция, за която не знам Relaxed

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 12:52 от Джинa

# 515
Като го обърнеш текстът не се ли обръща?

# 516
Аз да ви питам има ли начин да се прелистват страниците, ако държиш книгата само с една ръка на тъчскрийн?
Опитвам се не ползвам бутоните, но ако държа книгата с лявата ръка мога да сменям само назад с натискане на екрана Rolling Eyes Да няма някоя функция, за която не знам Relaxed
Да пипаш, суайпваш, точно както се прелиства нормална книга, аз така чета, в другата ръка питието Smiley

# 517
Аз да ви питам има ли начин да се прелистват страниците, ако държиш книгата само с една ръка на тъчскрийн?
Да пипаш, суайпваш, точно както се прелиства нормална книга, аз така чета, в другата ръка питието Smiley
Да, но става само с дясната ръка, с лявата връщам страниците назад Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 12:53 от Джинa

# 518
Ами суайпвай в другата посока за да вървят напред.

# 519
Виж си настройките на четеца, някои май имаха опция да се променят за хора с водеща лява ръка.

# 520
Ами суайпвай в другата посока за да вървят напред.
Ох, какви са тези термини Simple Smile Разбрах, става така, но не най-удобно с една ръка това суапване Simple Smile - плъзгане, ако правилно съм разбрала. Иска ми се само с докосване да става Simple Smile
Ще погледна в настройките, знам че имаше за бутоните, но за тъча не съм търсила - мне, не става, само за бутоните има настройка. Ами ще си ползвам бутоните, какво да се прави Simple Smile

# 521
Да, плъзгаш. Опиши как държиш, ще го измислим. С палец много лесно се плъзга и в двете посоки, независимо в коя ръка държиш. Просто не мога да си го представя да е трудно.

# 522
По-добре си потърси схема на тъч скрийна. Предполагам, че за Покетбук се пита, само те са с половин екран за назад.

# 523
Повечето модели четци позволяват от настройките да настройваш отделните зони на екрана за различни действия. Обикновено екранът е разделен.по вертикал  на девет зони - три вляво, три вдясно и три в центъра.
Вече не помня за конкретни модели - твърде много четци ми се събраха. По принцип го пише в ръководството.
Давам пример за държане с лява ръка. Настройваш примерно долу вляво за напред, а над него - за назад.

# 524
На Пейпъруайта няма настройки и промени на зони, най-много да изключиш пипането и да остане само плъзгането, ако от това се бърка някой и му бягат страници, или да свикне да ползва и двете ръце като чете, с едната държиш с другата прелистваш. Винаги може да минеш на хартиени книги ако четецът не ти е удобен.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 01:05 от Eфибуш

Общи условия

Активация на акаунт