Отговори
# 495
# 496
Здравейте!

Честит имен ден на именниците!

Най- накрая преминах вече на 4 епизод на Барбароса Хайредин. Интересни са ми тези политически капани и интриги. Борби за власт и престиж не стихват и както се видя Испанския крал не се посвени да отвлече детето на Френския. Тайни шпиони се внедряват навсякъде, дори в семейството на Хайредин. Ухажорът на сестрата на Хайредин е шпионина, който внедри Андреа Дориа. Не, че и Барбароса остава по- назад, но поне не си играе с чувствата на невинни. Стана ми някак мъчно за Валерия, която на пристанището в опита си за бягство, за да се върне при баща си разбра, че всъщност са убили баща й. Той е бил обвинен в измяна и шпионаж и както самата тя каза на този свят й е останал единствено той - Яхя (племенникът на Хайредин), при когото да се върне. Яхя и семейството му поеха отговорността да я пазят и защитават. Страхотна е и снахата на Хайредин, облича се като мъж, ходи запасана с ками, дръзка и красива.
Трети епизод завърши с проваления дуел между кралете на Франция и Испания, който се проведе на о. Санторини и отвличането на Френския престолонаследник.

# 497
    Страхотна Мелиса!
     Софи, благодаря ти, че ни подсети за днешния празник. Честито и от мен на всички именици!
     Не намерих нищо ново за нашите любимци, но попаднах на следната статия и снимка. Не можа да преглътне албанката появата на Толга по тв и интервюто му с Hülya Koçyiğit. Веднага е побързала да се появи пред репортерите и да се фотне с децата. Загрижена и любяща майка, еййй.

СЕМЕЕН ШОПИНГ ТУР

Magazin Salı, 17 януари 2023 г. 04:57
Алмеда Сайъшман, която се омъжи за Толгахан Сайъшман през 2017 г. и е щастливо омъжена, наскоро беше видяна в Метропол, Истанбул с децата си.
Алмеда Сайъшман, регистрирана красавица и актриса, позира с децата си пред журналистите, които я забелязаха по време на шопинг обиколката, с която дойдоха като семейство. Оценявайки приятното време, Алмеда каза: „Толгахан имаше среща днес, когато видях прекрасното време, дойдох да се разходя с децата и да се позабавляваме“.

Най- накрая преминах вече на 4 епизод на Барбароса Хайредин. Интересни са ми тези политически капани и интриги. Борби за власт и престиж не стихват и както се видя Испанския крал не се посвени да отвлече детето на Френския. Тайни шпиони се внедряват навсякъде, дори в семейството на Хайредин. Ухажорът на сестрата на Хайредин е шпионина, който внедри Андреа Дориа. Не, че и Барбароса остава по- назад, но поне не си играе с чувствата на невинни. Стана ми някак мъчно за Валерия, която на пристанището в опита си за бягство, за да се върне при баща си разбра, че всъщност са убили баща й. Той е бил обвинен в измяна и шпионаж и както самата тя каза на този свят й е останал единствено той - Яхя (племенникът на Хайредин), при когото да се върне. Яхя и семейството му поеха отговорността да я пазят и защитават. Страхотна е и снахата на Хайредин, облича се като мъж, ходи запасана с ками, дръзка и красива.
Трети епизод завърши с проваления дуел между кралете на Франция и Испания, който се проведе на о. Санторини и отвличането на Френския престолонаследник.

Цеце, едва сега видях поста ти. Благодаря ти за подробния анализ на "Барбарос Хайредин". Ще се включа и аз в следващия си пост.

# 498
Честит празник на всички празнуващи!

Джан Яман стори ИГ, репост пост на @/canyamanmediaofficial
Официална публикация на CanYaman
 „Благодарим ти Marlù и благодаря на всички хора, които ни помогнаха да достигнем до хоспитализираните малки воини, надявайки се, че скоро ще могат да играят отново и да споделят щастливи моменти със семействата си“
  Джан Яман

# 499
Не знам колко ви е интересно, но аз да си допиша това, което забравих за епизод 3 на Хайредин

Забравих да спомена за тайната среща на Хайредин със Султана, по повод дуела на кралете. Шпионина на Андреа Дориа разбра и докладва за тази среща. Андреа устрои капан, с който искаше да убие Хайредин и Султана, но Барбароса усети, че го следят... И Дориа бе принуден да пусне наемниците си в нападение по- рано и то само за Хайредин. Не дадоха Султана как е разбрал за това, но изпрати на помощ войниците си.

Внушително се появиха един по един

Срещата на Сюлейман Султан и Хайредин се състоя. Сюлейман даде задачата на Хайредин да предотврати този дуел на всяка цена. Много интересен бе момента след като си тръгна Хайредин. Султана прочете молитва за Барбароса, а Хайредин го чу, и беше трогнат до сълзи.

Шпионина на Хайредин, внедрен в испанския двор, като венецианеца Батиста и неговия придружител също. Направи в началото няколко гафа, като каза вместо "Бог" "Аллах", но успя да излезе от ситуацията.

Шпионина на Андреа Дориа, който в началото само бе "ухо", но в последствие започна да ухажва сестрата на Хайредин, за да успее да се внедри в семейството. Момичето бе истински изненадано, че той не умее да чете и пише (което не беше вярно), и предложи да го научи.

Майката на Хайредин, поредната борбена жена в семейството. В Алжир, откъдето идват, тя е била бижутер и е държала магазин. И тук тя отиде да си извади разрешително за тази си дейност, но срещна отпора на монопола на пазара за бижута. Жена с три магазина, която променя и измисля правилата, а чиновника, не смее да й се опълчи. Прави впечатление, че всяка една от жените в семейство Барбароса умее да се справя в непредвидени ситуации и то без помощта на името Хайредин.

Снахата и дъщеря й, която е записана в новото училище. Децата и жените в семейството са образовани, владеещи някакъв занаят, нещо, което се среща рядко в онези времена.

Спирам до тук, че май много се олях.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 17:59 от cvetansk

# 500

Цецеее, не спирай до тук! Толкова увлекателно и подробно разказваш историческите събития в сериала. Чета те с удоволствие, въпреки че съм гледала епизодите.
    Аз не умея в такава последователност да разкривам действието в сериала, вниманието ми е насочено преди всичко към преживяванията на героите, пречупено през историческите факти.
    Ще чакам да изгледаш и 4-ти епизод, за да ни направиш такъв обстоен анализ.

Джаки, благодаря ти за всички новини, свързани с Джано. Добре, че си ти и Злати (от другата тема), за да ни информирате за този невероятен талант, с огромно сърце и благотворителна дейност, която дарява живот на хиляди болни деца.

# 501
Момичета, само не припадайте!
Няма такава красота!

Емка, нали знаеш, че за мен Джано си е номер 1.

# 502

Непочтено е да си неутрален там, където има преследване!.. Barbaros Hayreddin Sultan's Edict е по TRT 1 в петък от 20.00 с новия си епизод. @trt1⚔️

# 503
Еми, много хубав фрагмент, дори моментите с Миа де Луна и Хайредин са красиви, с някак друго излъчване.
Ето го и Доан Байрактар в ролята на Кристофър, но кой е точно Кристофър и откъде го познава Хайредин ще разберем в петък. Изненадата да го срещне беше изписана на лицето му.

# 504
Добро утро, момичета!

Днес е Атанасовден
За всички, които имат празник днес най-сърдечни пожелания!

Джан с мама

И един красив Толгахан

# 505
# 506
4 епизод на Барбароса с руска озвучка

номер на епизода е 36, но става въпрос за 4 епизод

https://turkru.tv/barbarossy-mech-sredizemnomorya-36-seriya.html

# 507
Здравейте, момичета!

"Проблемите идват, за да ви дадат безценно съкровище, опит.
Решете проблемите си, натрупайте мъдрост и се насладете на вашата сряда."

Позитивен и усмихнат ден!

Честит празник на имениците!

# 508
Здравейте!
Честит имен ден на именниците!

На 18 януари се празнува и международният ден на снежния човек.

И така, изгледах и 4 епизод. В него се разглеждат събития и машинации, с които кралете се опитват да се доберат до така желаната власт, а именно трона на Римската империя. Естествено не можах да запомня всички, но ще нахвърлям тези моменти, които успях да запомня.

Писах, че финала на 3 еп. е с отвличането на сина на Крал Франсоа, но реално това е било заблуждаващо за зрителите, защото малкия Принц Хенри в действителност е бил заложник на Крал Карл. Франсоа разказва историята на Хайредин. Как преди време е бил пленник  и е щял да умре, но баща му го откупва с част от територията на Франция. В това време също е бил създаден съюз, в който участват Франция, Флоренция, Венеция и Милано. И Крал Карл е поискал в залог и Принц Хенри, за да си осигури не намесата на Франция при евентуални бойни действия. Сега Крал Франсоа отново е притиснат от Крал Карл, не само да излезе от съюза на петте, но и да прекрати съюза си със Султан Сюлейман и Турската империя.

След като Хайредин докладва за ситуацията на Султана, Сюлейман дава разрешение Хайредин да отвлече и освободи момчето. Миа де Луна успява да се добере до чертежите на двореца на Карл и ги предава на Хайредин. А Дервиш с невероятното си изобретение успява да доведе плана до реално изпълнение. Малкия Принц Хенри е освободен и върнат на Франсоа и сътрудничеството между Франция и Турция не е прекратено.

Шпионите на Хайредин в двореца на Карл си имат своите проблеми. Без малко щяха да бъдат разкрити от гълабаря, който се усети, че е бил упоен и каза на началника на стражата. В това време писаря на Батиста ги чу и се наложи да ги убие, като инсценира, че взаимно са се убили заради пари. Но както се казва, всяко зло за добро, по този начин успяха да внедрят още един шпионин помощник, т.к. мерките в двореца и най- вече при гълъбите бяха засилени, заради съмнения за предателство и шпионаж.

Всъщност Крал Карл не е толкова лош, показаха ни и другата му страна, когато отиде в стаята на Хенри и му разказа, мислейки го за заспал, как всъщност баща му е предпочитал да умре сам в тъмницата, но да не му го дава. Преди да каже истината, той обаче свали короната от главата си с думите, че да си Крал е дар от Бога, но и проклятие. След цялата нежност към момчето, която прояви той сложи отново короната на главата си.

Момичета, засега до тук, че като си помисля има още много. И изобщо не си мислете, че е сериал само с исторически факти, в него има и много забавни моменти, които няма как да предам. Има няколко любовни нишки, които са представени от забавната им страна.

# 509
Ново от сторито на Толга:

Цеце, бързам да те редувам! Ти толкова подробно и увлекателно разказваш, че ми се иска още веднъж да изгледам епизодите.
     Продължавай да ни осветляваш за съдържанието, а аз ще се опитам да преведа няколко от диалозите между Хайредин и Луна и да направя гифки.

Общи условия

Активация на акаунт