Кралски работи и клюки - декември 2022

• 97 533
  • 1 125
  •   1
Отговори
# 570
https://twitter.com/DailyMailUK/status/1450100564151386116?ref_s … o-semejstvo-11926

От последните две десетилетия коледните картички на Кралица Елизабет са все с нея и Филип. Горната е от 2015, не съм ровила за по-нови.
Беничка вероятно се бърка с Коледното обръщение, на което Кралицата е заобиколена от снимки на семейството.

# 571
Благодаря Flowers Hibiscus
Значи, само кралицата и Филип. И никакви деца...

# 572
  • Някъде там
Точно така. Момиченце ще имат. Много хубава Мари Дюкре.
Още една красива бременна. Имам чувството, че на София и в девети месец, почти няма да ѝ  личи.❤️
Преди две седмици в Толедо

Мари за интервю в датско списание.

Интервюто :
Скрит текст:
Въпреки че принцеса Мари живее със семейството си във Франция ежедневно, тя цени високо своето датско покровителство. Принцесата има общо 15 ангажимента, вариращи от борба с хранителните отпадъци до активно усилие за разбиване на предразсъдъците за ХИВ.
Ако мога да използвам платформата и позицията си, за да променя нещата - което е най-малкото, което мога да направя - тогава, разбира се, ще го направя, обяснява 46-годишната принцеса Мари.
Тя заявява, че фактът, че може да помага на другите, е един от най-добрите аспекти в живота и работата й като принцеса.
Договорът на принц Йоахим като аташе по отбраната в Париж изтича това лято. И въпреки че се носят слухове, че семейството се мести във Вашингтон в САЩ, където принцът ще заеме ръководна позиция, принцесата смята, че е рано да се коментира бъдещето. Вместо това тя подчертава, че те и техните деца, принц Хенрик, на 13, и принцеса Атина, на 10, са имали почти три добри години в родината й.
Това е огромен подарък за тях. Преди не можеха наистина да говорят френски, а сега могат. Наистина оценявам това. Така могат да говорят и с майка ми и баща ми, казва тя и продължава:
Запознаха се и с френската култура. Те имат и двете култури в себе си и това е важно за тях, въпреки че няма съмнение, че са много датчани. Прекрасно е, казва принцеса Мари с широка усмивка.

Независимо къде се премества семейството, е много ясно, че принцесата ще продължи работата си с покровителствата си с гордост и усърдие.
- Продължавам работата си с удоволствие. Всичко това са неща, които означават много за мен. Това са важни въпроси, които се нуждаят от подкрепа и бих искала да продължа да им давам такава, казва принцеса Мари.

# 573
София е прекрасна! В кой месец трябва да е вече?
Има ли обеците отблизо, изглеждат интересни.
На втората снимка как се е намръщила, ще убие някога с поглед, май не и е приятно, че я снимат.

# 574
  • Някъде там
Хубава им е картичката на Чарлс и Камила. Самир е професионалист в улавяне на моменти.
Тирамису не знам.Но, май вече е към края. Сега погледнах. Писали сме юли, че е бременна, тогава беше в 3-ти мисля. Или сега или януари трябва да роди.🙂

Вилем Александър възлага на експерти, независимо разследване за ролята на семейството си в колониалното минало на Холандия.
Трима историци и експерт по правата на човека ще извършат разследването в рамките на 3 години.
Изявлението :
Скрит текст:
„Задълбоченото познаване на миналото е от съществено значение, за да можете да разберете историческите факти и развития и да се изправите срещу тяхното въздействие върху хората и общностите възможно най-ясно и честно“, казва крал Вилем - Александър относно изследването на семейната си история.
„Мисля, че е важно това знание да стане достъпно и по отношение на ролята на Дома на Ориндж-Насау в колониалната история. Това трябва да стане на базата на задълбочени, критични и независими изследвания, които поръчах.“
Статия
https://nos.nl/l/2455350

# 575
Еее, София, браво! Много добре изглежда Heart Eyes

Също и едно голямо "да" от мен за Вилем и разпознаването на ралята на монархията им в тези проблеми и готовността му да се образова и съдейства за промяната на тези пропагандни стериотипи.

# 576
  • Разпиляна във въображението
И като разбере истината какво - ще върнат всичко заграбено?

# 577
  • София
Много е хубава кралската коледна картичка, напълно  в стила им.

София Паласуело е много хубава, наистина, но снимките са стари, не са от сега. А бебето- момиченце, според Hola, се очаква в края на годината, т.е. всеки момент.

Ето по-скорошна снимка, от 30.11.

# 578
  • Някъде там
Така пишеше под снимките в иг фен профил.
Но и на новата пак толкова не личи да е в девети месец.
Като изписана е, както винаги.
Шведките вчера като модели рокли повече ми харесват. Цветовете не.

Красива зала

# 579
  • Разпиляна във въображението
На мен тази зала ми прилича на коридор.

# 580
  • София
Много красиво смарагдово колие и обеци на Виктория

Както и тиарата и обеците на Силвия

# 581
На мен тази зала ми прилича на коридор.

Големите трапезарии обикновено са като коридор дълги и може би тесни. Да поберат дълги  маси за 100+ човека. То и Огледалната зала във Врсай изглежда като голям коридор, защото е по-дълга, отколкото широка.

# 582
Викито в зелено много ми хареса на мен. София и Силвия не. София защо така напоследък един добър избор няма.

София на по-новата снимка даже изобщо не й личи Simple Smile

Никой не може да промени миналото си, което не е причина да го отрича или да се прави, че нещо не е станало. Иска се кураж и интегритет (тази нова модерна дума Simple Smile) да се изправиш пред него и да се опиташ да поправиш каквото можеш. Понякога дори и само да признаеш нещо е от изключително значение.

# 583
Огледалната зала във Версай първоначално е била тераса, свързвала двете крила на новия дворец - кухнята и господарската част. После се покрива, става място за разходки на придворните, накрая затваря и превръща в така познатата Огледална зала. Всъщност огледалата са замислени за оптическо разширение на залата и вкарването на повече светлина в нея. Архитект е Мансар, създателят на мансардите 🙂
И да, този тип зали не са толкова тесни, но при дължина над 50 м е нормално да ни изглеждат такива.

# 584
  • Някъде там
Птичка интересна информация за Версай,благодаря !
Харесаха ми орнаментите  по стените на шведската зала.
Тази снимка от залата в която се връчваха наградите и после имаше прием, също много ми харесва.

А това е  любимата ми зала на двореца в Брюксел. Голяма красота са таваните.

Общи условия

Активация на акаунт