Отговори
# 2 205
  • Euskal Herria
При мен в рецептите най-голямото количество брашно е 500 грама. Повече дали ще мога да сложа?
Хлебопекарната е с една бъркалка. Според описанието максималното тегло е 1 кг.

# 2 206
Яна, моята рецепта е за 1кг. хляб.

# 2 207
  • Euskal Herria
И при мен е дадено 1 кг хляб (бруто), но според рецепите количествата брашно са тези:

Максималното е 500 грама.

# 2 208
Уми, на патерица, честит рожден ден! ❤️
Снощи малко неадекватно пропуснах да ти честитя, но още страдах от преяждане, днес чак съм отвратена от храна и целия ден карам на кисело мляко, дано се детоксикирам малко.
Използвай по предназначение тигана, явно и ТМ има нужда от наместване на чакрите.

Тъй като Вай не се включва, ще ви дам нейната рецепта, като изрично уточнявам, че изревах на умряло и тя я пусна в темата за хлебопекарните. Хляб правех без проблем на Гореня, но в новите на Лидъл (Силвър Крест, 1000-1200-1500 гр.), които са с по-голямо казанче, не ставаше и туй то.

Машината я пускам на основната програма (1), светла коричка и 1200 гр. хляб.

440 мл айрян
60 мл олио
1 малка мерителна лъжица захар и 2 сол
685 гр брашно
1 цяло пакетче мая от 7 гр.

Старата ми рецепта за Гореня (там размерите на хляба са 900-1200 гр) е следната, пак светла коричка, 900 гр хляб и основната (1) програма.
350 мл хладка вода
1 голяма мерителна лъжица сол
1/2 захар
25 гр краве масло
525 гр брашно
1 голяма мерителна лъжица сухо мляко
1 малка мерителна лъжица сухо мая(точно 1/2 пакетче от 7 гр)

Та за лудостта на недовършените тиквеници, голямата ни е била още бебе в количка, когато наш близък, вече на сериозна възраст, с първите прояви на хронични заболявания и не в цветущо здраве, я направи тази глупост, да се влюби и да зареже деца и жена, като девойчето, с което се захласна беше абитуриентка, заедно с дъщеря му.
Никоя от нас не е застрахована, само това ще кажа, защото до този момент и за двамата с МТ, точно тяхното семейство, ни беше едва ли не еталон за стабилен брак. Ама нà.

# 2 209
Ей,спряха ми тока днес,щом и батерията на телефона е почти на макс 🙄
Аз хляба с яйца не го харесах.
Съгласна съм с Кло,никой не е застрахован 🤐

# 2 210
  • Euskal Herria
Айрянът е вместо вода ли? А с каква гъстота?
Яйцата кога се слагат? А маслото?

# 2 211
Оф, аз изпуснах откъде тръгна за 18-годишните и чичковците, които се захласват по тях, но е така, гаранция няма.

Кло, аз като я гледам тази рецепта е същатата като на Сирос, но без яйцата.

Втасва сега, маята ми малко старичка се оказа, та нея ще набедя ако не стане Simple Smile

Яна, аз бухнах всичко наведнъж, сега ще имам повече неща да обвинявам ако не стане освен маята Simple Smile

# 2 212
  • София
Аз правя 350 Мл вода, около 500 брашно, лъжица сол и мая. Това е само. И оформя на две чебати, ще ви ги покажа после.

# 2 213
Кло, застраховани сме тези , чийто недовършени нямат кинти. Че защо иначе една 18 годишна кифла да ходи с чичко?!

# 2 214
Сис, не лежи на тая кълка...

Янче, гъстотата на айряна е както го пиеш, както дойде. Просто като замеси тестото, го погледни, да е хубава, мека топка. Да не се къса или маже под бъркалките. Продуктите съм написала в реда, в който се слагат. Първо течните, после сухите.

# 2 215
Янче, айряна го правя гъст като за пиене. Изсипвам в купата първо него, после разбитите яйца и стопеното масло.

Според мен парите не са единствения критерий. Вярно никой не е застрахован. Имам познат, вече 60+. Не бих казала, че има кой знае колко пари, средно положение по-скоро. Но е галантен, сипе комплименти, държи се като кавалер. Щедър във всяко отношение. Явно подобно поведение се харесва, защото не страда от липса на женско внимание, при това от доста по-млади, да не кажа направо малки момичета.

# 2 216
Ооо, не, погрешно се изразих, Сири! Не съм застрахована ,че МН ще залитне по друга . Просто харча повече отколкото ММ може да си позволи и така не оставям възможност за любовници 😂

# 2 217
Сис Joy
Сетих се за този виц:

# 2 218
Сис, ти си много мъдра жена.

Винаги кинтите са определящи. Все пак, преди 16-17 години, пък и сега, ако не скочи на мотор с голяма мощност, скача на младо. Когато се чуди къде да ги дяне пусти кинти. Опазил Господ от мъжово умопомрачение. Не, че аз съм приятна компания в момента, с моите изблици. Ама се надявам, че до но някоя година ще ми се намесят хормоните и ще се укротя и аз. Усещам се, обаче избухванията понякога са толкова внезапни, че не успявам да ги контролирам. Набори сме все пак с него.

Айрянът го правя 1:1. Така и обичаме да го пием в къщи.

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 17:30 от 🧡 Clo 🧡

# 2 219
  • Пловдив
Ох, седнАх си у дОма на диваня Simple Smile По обяд пихме дъъълго кафе с приятелка от ученическите години. Отбихме се у тях и...нямаме наприкаване всички Grinning
Сварих едно дом.пиле, наготвих зелце със свинско, щот наистина скоро не сме яли и тряя суша кОсата Confounded  Снощи и тая сутрин препечени филии ядох. На нашите супа направих, та облизаха купичките.

Кармелота, ам оти тъй действаш? За де бързаш начи Head Band Питай за резервна вратичка...надали, ама...инак дърводелец.

И ние май ще сме у дома, а хииич не искам. По принцип ми се празнува Grinning ама и на домашно да е с компания и ахо-ихи ми е най, обаче все не  става...на заведение ми се ходи, ама няма тоалети, та само мин.година се прежалих. Мисля от сега и аз за Белград или Солун пак за бягство и тържества Blush

Общи условия

Активация на акаунт