Отговори
# 2 190
Бъръльо, сядай си на трибуквието и стига си чистила. И днес не се работи!

Сиросче, вкъщи ще сме, не, че имаме покана за някъде, ама не ми се и ходи.
Давай догодина да се организираме и да ходим в Гърция заедно Simple Smile

Оф, работа колкото ще човек...

# 2 191
Те гърците в България идват за Нова година, вие за Гърция. Ако ще се организирате то поне да е по на юг, че и аз да дойда 😁

# 2 192
Ето, планът в готов Simple Smile ще се съберем.

Някой има ли рецепта за хляб в хлебопекарна, да направя последен опит дали ще се яде вкъщи...

# 2 193
  • Euskal Herria
Ули, нямаш ли книжка с рецепти към хлебопекарната? Каква марка е?
Рецептите в книжката за моята се различават от тези в книжката на дъщеря ми. Различни марки са машините, а и явно за различните държави има промени в рецептите.

# 2 194
Нямам, тя е стара, дадоха ми я и бях пекла някакъв базов, ама не се изяждаше, та спрях. Сега искам да пробвам пак, че нещо се отвориха на хляб пак и ако не се разберем да я връщам или подарявам

# 2 195
Ули,
Хляб с айрян

500 гр. брашно
2 яйца
260 мл. айрян
1,5 с.л захар
0,7 с. л. сол
60 гр масло
1 суха мая (7гр.)
В зависимост от брашното, големината на яйцата, може да се наложи, да досипеш брашно.
Програма основен хляб, 750 гр, светла кора.

Значи кво? Среща на Пирея и после.... където решим. Бива.

# 2 196
  • Euskal Herria
Ако ви се ходи на запад... ей къде съм Wink.

Ули, а мерителна лъжичка към машината имаш ли? Че рецептите са все с нея.
Пиша ти рецептата, която ползва дъщеря ми:
230 мл вода
3/4 лъжичка сол
3/4 лъжичка захар
330 грама брашно
половин пакетче суха мая
Бърза програма за хляб (около час и 40 минути е), средно изпечен.

Аз все още експериментирам с моята машина, търся подходящото брашно и съотношения на продуктите, за да стане хляб, който ни харесва. Тукашните рецепти правят хляба много сладък, все едно някакъв сладкиш ядем. Ама съм упорита и не се отказвам. Simple Smile

# 2 197
Тъкмо този хляб с айрян правих вчера за сбирката. Нямам фалове с него, правя го за по-специални случаи и всички много го харесват.

Иначе правя съвсем обикновен:
670 гр. брашно
420 мл вода
1 1/2 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
Олио малко на око, около 1-2 супени лъжици
6-7 гр. суха мая
Използвам мерителната лъжица на хлебопекрната.

Още не сме избистрили плана за Нова година, но е сигурно, че ще е на домашно. В заведение не сме стъпвали от не помня колко години.

# 2 198
Нямам и мерителна лъжица.

Имам кефир в момента дали че стане да сложа от него, иначе ще бъркам нещо като айрян с цедено кисело мляко, де Simple Smile
Ще я вадя докато ме държи меракът, че после кой знае кога ще е Simple Smile

# 2 199
Аз постен хляб в хлебопекарната, не мога да докарам. В старата всичко ставаше, в новата йок.
Ули, не го знам това, но съм правила хляб с цвик от пресечено мляко и стана.

# 2 200
  • Euskal Herria
Аз даже се чудех дали да не питам в темата за хлебопекарните. Че там май има момичета с такива машини, като моята. Да дадат някои съвети.

# 2 201
Хайде сложих го.
Стискайте палци да се одобри, че ще го пиша, че и протеин ядат с него покрай яйцата Simple Smile

# 2 202
Ули, на мен кефира и айряна са ми почти еднакви на вкус, ама хляб никога не съм правила с тях, та не знам.

# 2 203
Хляб по селски правя аз (със същата рецепта меся само тесто за питка-слънце):

570гр. брашно (на мен ми лепне по бъркалките с толкова и слагам 600)
2 яйца
300мл. прясно мляко
20гр. масло
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 суха мая

# 2 204
Муцка си прекарвах новогодишната нощ по кръчмите! Жалко, че компанията се разпиля по чужбините, а само с Недовършен на кръчма - тц! Нощта предполага шумна група. Сега ме е яд, че казах да, за Елада... Твърде далеч е, а аз съм уморена на куче. Тиквеникът рече, утре да дам окончателен отговор. На 5 акъла съм...
Хора, аз съм най-клетият карък во светот! Утре ще сглобяваме столовете и един комод. Той е в два обемни кашона. Разпердушаних ги, за да мога сама да ги пренеса до кочинката и... вратичката със стъклото е на сол. Стъкло може да се поръча, обаче върху него има залепени някакви летви и те нямат отлепване, братче. Порязах се жестоко! Аман!

Ей за това става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт