Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви теми се обсъждат във форума за пазара на недвижими имоти в България?
Какви са мненията относно разстоянието до центъра на София и възможностите за транспорт?
Каква е обичайната практика за закупуване на жилище за деца, които учат в града?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви теми се обсъждат във форума за пазара на недвижими имоти в България?
-
Какви са мненията относно разстоянието до центъра на София и възможностите за транспорт?
Мненията относно разстоянието до центъра на София и възможностите за транспорт варират. Някои участници смятат, че определени местоположения са лесно достъпни пеша от центъра, докато други изразяват опасения по този въпрос. Освен това се обсъжда значението на различните видове транспорт и тяхното въздействие върху цените и търсенето на имоти.
-
Каква е обичайната практика за закупуване на жилище за деца, които учат в града?
-
Какви са мненията за пазара на недвижими имоти и инвестирането в недвижими имоти в България?
-
Какви са мненията на форума относно предимствата на ходенето пеша и живота без кола?

По принцип търсех в София, но въпреки уж голямото предлагане, офертите които отговарят на представите ми, са много малко и рядко излизат. И така докато времето минава и цените растат, един ден през лятната почивка седейки в заведение видях билборд с реклама на въпросния комплекс. В първия момент го подминах като всяка друга реклама, после си викам, и без това обикалям всякакви безумни строежи, що да не си направя майтапа да чекна и това (беше в близост до заведението). И така от ден на ден почнах да се зарибявам по идеята. Оказа се по-добро отколкото очаквах, и като качество на изпълнение, и като мисъл вложена в комплекса. (Което после се потвърди и от интериорната дизайнерка, която го обзавежда.) Като локация може да се сравни с ул. Незабравка в така любимия тук кв. Изток, дотолкова че граничи непосредствено с огромен градски парк, в който има езеро тип Ариана и скейт парк. С тази разлика, че от кв. Изток Борисовата градина се пада на запад, а при мен парка е на юг, съответно от цялата южна фасада на блока (общо около 25-30м) с прозорци до земята, единственото, което виждаш е гора и между дърветата езерото. Затова са и големите тераси. Улицата е тупик и свършва в комплекса, съответно нулев транзитен трафик. Има и още детайли, но да не отегчавам, всеки случай в сравнение с нещата, с които човек се сблъсква в София това има в буквален смисъл уникални характеристики. Поне аз не се сещам за място в София, което да отговаря на тази комбинация от критерии, и ако има сигурно гони 5к на квадрат (ако действително в Изток вървят по 4к - не съм гледал). Аз го взех (на зелено и по цени от средата на 2021г) за под 800. В момента доколкото чувам са останали няколко кофти апартамента, и ги продават на около 1000/кв.м.