Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 68

• 38 871
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Пожелавам ви страхотна нова година! И, може би, да не спамим чак толкова много в темичката ни Wink)
Аз съм от централна България Wink

# 436
Добре де,човек,където и да е живял,цял живот работил,събирал пари или изплащал дом и накрая,според региона,всичко отива по дяволите.Така регионите един по един,може да се скапват.Много тъжно.Колко да си оптимист за бъдещето в Б-я?По-оправните или късметлии,тичат в София,която вече се задъхва.Всеки независимо в коя част на града живее и плюе центъра,кой знае защо през почивните дни отива в мръсният център.Защо?Днес се разходихме да се подвижим и пием по едно добро кафе.Ами няма начин.Народа се прескача.Ндк и Витошка,кошмар+клошари по пейките.Нямам идея защо според повечето тази улица е провъзгласена като сборище на чужденци и проспериращи нашенци?За мен е улицата на провинциалистите,защото масово се чуват диалекти и чат,пат чужда реч.Гръцка,много важно.На 2-3 места в  Starbucks и Costa въздълги опашки.По стара фандъковска традиция,столицата е най-малко и най-смотано украсена.Най-смотаният новогодишен концерт на площада в ''най-доброто място за живеене в България''.

# 437
Интересно имаше ли проблеми с паркирането тези дни в София,когато беше безплатно? Нека позная – нямало е?

Всичко важно в България е в столицата София. И о,изненада! – така е и в Англия,Франция,Румъния,Гърция... Ако питате някой румънец от улицата кой е вторият по значение град след Букурещ,ще има да се чуди и мае какво да ви отговори...

# 438
Нямам идея имало ли е места за паркиране.На нашата улица под Дондуков,няма места и в момента.Така е от петък.По принцип за живеещите не стигат местата.

# 439
Аз софия я харесвам, направо я обожавам от края на юни до края на август.

# 440
Здравейте,от къде е възможно да се информирам за нови сгради в проект или със започнало строителство с възможност за покупка на зелено от рано.Благодаря предварително.

# 441
  • Sofia
Имаше по-горе съвет с някакви регистри, надявам се някой да припомни как става, иначе аз предлагам два допълнителни варианта:
1. Търсите в гугъл нови сгради, също търсите и влизате по сайтовете на разни строители, примерно Тобо груп, Ваклин, Артекс..Също във фейсбук ако ви излезе подобна реклама, задължително кликате на нея. След това във фейсбук ще започнат да ви преследват всякакви реклами на нови сгради. Аз така открих супер много оферти.
2. Обикаляте райони, които харесвате и виждате оградени за строеж места, имат табели с инвеститор.

# 442
  • София
https://novitesgradi.bg/
Не знам доколко са актуални обаче. На мен ми свърши работа.

# 443
Много комплексарско ми звучи това постоянно намилане на "коренни софианци"за диалекти и намека за провинциалност, и усещането,че си роден със сребърна лъжичка в устата,щом си от София.
Порастнвте,Светът е мобилен и всеки,коже да е навсякъде.
Живея в страна,в която са събрани от "кол и въже" и е толкова дружелюбна, отворена и емпатична.Въпрос на интелект е,може би.😊
И,да-щастлива Нова година и успешни сделки,желая!

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 23:06 от red soul

# 444
Не знам кой пише за "коренни софианци" и е роден със сребърна лъжичка в устата,всеки си отговаря за себе си.
Аз за диалектите в София и конкретно за ''баровската'' улица,а по-точно бул.''Витоша'' мога да се подпиша многократно.Все става дума ''колко много чужденци'' са дошли да живеят в София и още ще идват.Ще напълнят апартаментите ни,купени с инвестиционна цел.И единственото доказателство за работещи тук чужденци,са няколко бройки засечени на Витошка.Ама вечер какво било.Нищо особено.Чужденците,които аз познавам работещи тук,след работа като повечето нормални хора се прибираха да почиват вкъщи.Не посещаваха редовно нито Витошка,нито някакво заведение конкретно.Вече си и заминаха.Да на Витошка се изсипват предимно провинциалистите.Факт и не знам защо,и какво комплексарско има да се каже тази истина.Така е в София.Сега вече ако някой се засяга на провинция и диалект,проблемът си е негов.
Цитат
Живея в страна,в която са събрани от "кол и въже" и е толкова дружелюбна отворена и емпатична.
Сащ,Австралия,или коя?

# 445
  • София
Здравейте,от къде е възможно да се информирам за нови сгради в проект или със започнало строителство с възможност за покупка на зелено от рано.Благодаря предварително.
В сайта на столична община се публикуват разрешителните за строеж , може да се търси и по райони.

# 446
Здравейте, искам да попитам, Ок ли е брокерска агенция да очаква продавача да не може сам да търси купувачи, и че ако намери, пак дължи комисионна? Става въпрос за ексклузивен договор.

# 447
Да.Познат продаде сам апартамента си и въпреки това плати комисионна.Прочети си договора,който сте подписали.
Относно засягането на диалект и провинция😊,аз не се засягам,смешно ми е.Обикновено комплексарите ползват това разделение.Пловдив си е достатъчно културен град.
В Нидерландия съм.Свръх населена,пукаща по шевовете страна,въпреки това,гостоприемна😊Ама те явно нямат синя кръв,както кореняк софианците.

# 448
ХА ха те нямат синя кръв - ама не искат българите в Шенген, що ли ?! от липсата ни на синя кръв ще да е Wink

# 449
 И защото са гостоприемни.

Общи условия

Активация на акаунт