Парфюмни размисли и страсти - 279 декември 2022 г.

• 72 972
  • 670
  •   1
Отговори
# 495
  • Враца
За да не усеща човек силни парфюми, по-скоро проблема е при него - може след преболедуване, може да е синузит, покрай цигарите, може от възрастта.... причини разни.

Има силни парфюми, които върху мен "изчезват", а върху друг човек ги усещам осезаемо. Явно "изяждам" някои съставки.

# 496
За да не усеща човек силни парфюми, по-скоро проблема е при него - може след преболедуване, може да е синузит, покрай цигарите, може от възрастта.... причини разни.
Силните парфюми с повече от 2-3 пръсвания се увиват като боа и душат ли душат.....

За роклите на Герлен се коментираше по-назад и да кажа, чи харесвам духа им, заявявят по небрежен начин "тук съм".

И преди малко усетих на една дама смокинята Созопол и толкова ми хареса как ухае в студа, суперски е парфюма
Пак да кажа злато си, получих си Black Perfecto, и неочаквана изненада, мъжът ми каза, че ни е чуден за споделяне, преди не му давало сърце, като ми бил на изпроводяк, на него вишната потъва някъде и е само отъркан в кожа мускус с цианидна костилка....та..двама доволни. Не съм отворила новичкото, пускам още 1на 30тичка, не се сдържах..толкова да се зарадвах, че още мъничко ще си го ползваМе Simple Smile Само да имаше кой да погледа дребусите и да се метнем на мотора, но още малко ще почакаме, дотогава колело върши работа, то си е сървайвъл в града.

# 497
Аз днес наминах да подуша няколко аромат. Olympea ми се стори вече не толкова любим, но пък се влюбих в Santal Royal 😍

Montale определено са доста силни и трайни. Споделям мнението за Dark purple. Наистина много тежка роза.
Имала съм и Aoud night, силен, траен, но си го харесвах.

# 498
Траен при мен - Libre intense, на всичкото отгоре така се бях поляла една вечер, че се отвратих от иначе чудесния аромат и го подарих.

# 499
Аз не мисля, че имам проблем с обонянието, някои парфюми си ги усещам отчетливо, усещам и като се разминавам с хората и техни парфюми, не на всички, но предполагам, че има и такива, които не ползват парфюми, ММ е от тях, та си мисля, че проблемът е в някои парфюми, но може и да не съм права.

# 500
Когато дойде време да си купувам нов парфюм усещам на много хора парфюмите, явно обонянието ми се засилва несъзнателни Simple Smile. Когато не търся масово не усещам на колежките си парфюмите, а знам, че се парфюмират с хубави, оригинални и скъпи.
При мен най силния и траен е Yves Saint Laurent Elle. Heart

# 501
Всички на Монтал са ми много трайни, да не говоря за Arabians Tonka - той е вечен и вече моя любов 🥰 Не смея обаче да го нося често, точно по гореспоменатата причина - да не взема да задуша някой, а бих го носила ВСЕКИ ден. Та, да, както казах и преди, отдавна не бях се влюбвала така в аромат.
Днес съм с един дубайски (произведен там и донесен ми оттам) никому неизвестен арабски парфюм. Ами цял ден го усещам. Приятен, излъчващ и плътен аромат.

# 502
Оо, дами, споменахте две мои огромни любови dark purple и roses musk. Това са двата парфюма на montale, които мога да пръскам цял живот. Да ви кажа си ги усещам и са ми много любими.

Повечето ми парфюми са доста трайни и си ги усещам, не мисля, че човек трябва да се завре в мен, за да усети mon edp, santal royal или adults by kilian. Последният го бях взела преди да затворят Скарлет, беше сляпа покупка. Лятото ми се стори даже отровен и го затворих в чекмеджето. Сега е прекрасен!

Имам повече зимни и вечерни парфюми, но ги нося и денем.

Бях поръчала няколко мостри на Монтал, които ми дойдоха твърде популярни - intense cafe и ristretto. Говорих си с братовчедка ми да й ги дам, защото не искам да ги ползвам. А те са едва 2 мл. И тя каза “е то с два мл Монтал можеш да караш страшно много време”. И е права. Не си представям да се къпя в Монтал, защото няма нужда.

# 503
Аз и двете мостри ги оползотворих наведнъж, но нямаше припаднали.😁

# 504

Има силни парфюми, които върху мен "изчезват", а върху друг човек ги усещам осезаемо. Явно "изяждам" някои съставки.
О, и аз така. Напръсках се себе си - нищо. Но дъщеря ми настоя да пръсна и в нейната коса. След малко пристига, гушка ме - разкошно ухание се носи от нея. От себе си не усещам парфюма. Anguished

# 505
Големи шлеифове не са ми важни толкова, колкото държа аз да го усещам един нормален работен ден и, то без да ме дразни аромата. При мен повечето парфюми са трайни макар, че пръскам от двете страни на вратлето само и не подновявам.Обонянието ми е много развито и долавям и съвсем леки аромати и миризми от раз, които понякога веднага ме удрят чак в мозъка.
 Любими, които за мен са си силни са - Angel Muse ЕДП- от сутрин до вечер си го усещам и колегите около мен също.Толкова добре пипнат парфюм. Trussardi The Black Rose EDP - лесно може да се прекали с него, а понеже влиза остро и за мен е безкрайно траен и доста излъчващ. Един Shalimar купуван преди повече от 15 год. - безумно силен,нахакан, првземащ парфюм, който нося изключително рядко с 1-2 фъс защото е ретро за мен и няколко пъти се опита да ме убие.
Тези, които никак не регистриеам по някаква причина са Narciso Rodriguez .Съдържат една и съща нотка, която в началото ми мирише на блато, 5 мин. и нищо.Отказах се от тях.
Азсъм май със хладна кожа - при мен топлите парфюми звучат като приказка и много женствено, а тези с бели цветя - остро ,студено и дистанцирано.Стоят ми някак недодялано.Такива нося при температура над 24 градуса.Т.е. топло им трябва за да разцъфтят при мен.

# 506
Търся мнение за един олд скул - Carol - Yatagan.
По това, което чета и слушам, би трябвало да ми хареса и то доста, но нещата не винаги са такива каквито изглеждат или звучат. Друго си е ръка да пипне, нос да помирише. Та, затова питам вас.
Харесвам най-различен тип аромати, но определено едни от тях са типично мъжките, НЕсладникави, алфа аромати. Имам предвид неща като GUCCI GUILTY ABSOLUTE, DIOR FAHRENHEIT,  HERMES TERRE DHERMES, CDNIM (клонинга на авентус, но след като отмине острото, силно начало) и т.н.
Интересува ме дали мирише като неостаряваща класика или по-скоро, като "дядо ти", но по неприятен и буквално остарял начин. Или пък на нещо друго, което не ми идва на ум в момента ?

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 09:50 от The Dreamer

# 507
BrightT, ама много ми е драго. Сега като прочетох за моторите и поръчах една 30 мл красота за подарък на близка. Ще чака в шкафа рождения и ден Simple Smile Дано я уцели в сърцето така както теб и твоя човек Simple Smile

Вчера носих La Route d'Emeraude на Isabey - ей голяма красота е този парфюм, много комплименти получих за него, а и самата аз се чувствах някак по-красива и бляскава. И сутринта се парфюмирах и сега от време на време подвигам китка към носа си, за да се насладя на аромата

Did-ko, белите цветя искат топлина и при мен Simple Smile Имам една Datura Blanche за която чакам температури 30+ че сега е никаква, направо химична

Хубав ден момичета!

# 508
Има ли тема само за Килиан? Търсих, но не намерих. Напоследък съм пощръкляла да го изучавам, че ще ми е интересно ако има да чета. За сега най най най любим си ми остава love, don't be shy - блестящ и наркотичен. Пролетта си взех moonlight in heaven, тогава не ме впечатли особено, но сегаааа - ех, сега в студа ми е като балсам, топло мляко с ориз и заскрежен резен манго.Blue Heart  Дообре че не се поддадох на мисълта да го разменя.

# 509
Търся мнение за един олд скул - Carol - Yatagan.
По това, което чета и слушам, би трябвало да ми хареса и то доста, но нещата не винаги са такива каквито изглеждат или звучат. Друго си е ръка да пипне, нос да помирише. Та, затова питам вас.
Харесвам най-различен тип аромати, но определено едни от тях са типично мъжките, НЕсладникави, алфа аромати. Имам предвид неща като GUCCI GUILTY ABSOLUTE, DIOR FAHRENHEIT,  HERMES TERRE DHERMES, CDNIM (клонинга на авентус, но след като отмине острото, силно начало) и т.н.
Интересува ме дали мирише като неостаряваща класика или по-скоро, като "дядо ти", но по неприятен и буквално остарял начин. Или пък на нещо друго, което не ми идва на ум в момента ?
Ятаган на Карон е много мъжки аромат, но не се харесва от всеки, пишете, ако искате проба

Общи условия

Активация на акаунт