С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 33 905
  • 743
  •   1
Отговори
# 735
Здравей, аз имам една загуба в късни седмици и едно преждевременно родено дете точно заради тази пуста кандида албиконс, то не бяха вагинални кремове не бяха антибиотични лечения изчезне за малко и после пак. Не знам как се получава и въобще от къде идва. Аз също ще следя темата с интерес.

Здравейте и от мен! Имаме си едно сладко човече на 1.5г., но с татко му много си мечтаем за още едно. И ето, след 8 месеца безуспешни опити, реших да се присъединя към вас.
Видимо след предишното секцио всичко е наред, имам си и овулация, но на микробиологията днес ми излезе бактерия - pseudomona aeruginosa, както и Candida albicans. Предишната бременност приключи преждевременно заради пукнат около плоден мехур и отново кандида в първия ден на 8 месец. Слава Богу всичко е наред.
Докторът предписа антибиотично лечение за мен и мъжът ми и днес почваме.
Има ли други сблъсквали се с тази бактерия? Аз лично я чувам за първи път. И дали това би могло да е причина да не се получава?

# 736
Кандидата е много упорита. .. Когато имате кандида намалете млечните продукти и захарта. Аз сега съм с прояви за цистит, не знам какво се случва тоя месец... 🙁Стандартното лечение е антибиотици и вагинални глобули, трябва ви добър лекар. Псевдомоната също е много упорита при мен се появи преди време имах курс с 2 антибиотика и опашка.

# 737
  • София
Момичета,кандидата не предизвиква преждевременно раждане,друга е причината.
. callum   пускала ли си уреоплазма,микоплазма,хламидия?
Ако да,да не е проблема в шийката?
 Аз от няколко дни вдигам кръвно,такова чудо не е било,направо не знам какво ми стана и на кардиолог ходих ... сега ще го следя и след 10 дни на контрола да видим какво ще правя.

# 738
И аз се мъча с Кандида от много време, но без успех с различни лечения. Притеснява ме, че може да е проблем при естествено раждане. Затова сега реших да пробвам отново на своя глава и съм на хранителен режим без глутен, без млечни, без захар и зърнени храни, общо взето предимно зеленчуци и месо ям. Междувременно пия чайчета с канела, куркума, ям кокосово масло, пия пробиотици и уж пръскам едно спрейче с озонирани мазнини. Та ще видим накрая има ли полза.

Минзухар, за цистита на мен ми помага прием на витамин Ц и нещо с червена боровинка. Да отбележа все пак, че не съм лекар, но по-честичкия прием на витамин Ц по време на острата фаза на мен ми помага с това да намалеят бактериите и да не стигам до антибиотик. Иначе витамин ц е водоразтворим и се изхвърля бързо от тялото чрез урината, затова съветите на лекарите са ми били да приемам по-ниска доза, но по-често, разбира се аз съм си следила да не надвиша общата дневна доза от 1.5г., т. е. 3 по 500 мг.
Редактирам се да кажа, че и пиенето на много течности както licorne е казала също е много важно и на мен ми помага. Дано мине бързо и леко!

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 15:05 от S.G.C.

# 739
Минзухар, аз последния цистит го излекувах с червена боровинка таблетки, сок от червена боровинка (но истински, кисел е и не е много приятен на вкус на помога) и много, много течности. Бързо възстановяване!

# 740
Момичета, и според моя гинеколог не Кандидата е предизвикала раждането. Едва ли ще разбера някога какво е било точно. По-скоро сега ме притеснява тази бактерия. Възможно ли е да представлява проблем за забременяване наличието ѝ или проблемът е другаде?

# 741
При мен разликата в цистита от първото ощипване или дращене така да се каже до кръв и сериозно дране е около 24 часа. Досега два пъти ми се е случвало и ме поваля за един ден.  Безобразно е направо. Само ципрофлоксацин ме оправя. Засега включих леки упражнения, витамини и разнообразно хранене като мярка да си подсиля имунната система, че всичко ме поваля доста бързо. Чревен вирус за 24 часа съм 3 кила надолу и се е случвало да не мога да задържа никакви хапчета, които пия и да стигна до вливания. Няма да лъжа, че са ме притеснявали тези неща, ако се случи да забременея и недай си Боже пипна нещо...

# 742
Благодаря ти, днес се изтрелях към аптеката за уринал на прахчета, пия чайове, взех си розалгин за миене на прахчета и имам глобули. Пък дано го стопирам.. Тоя месец на настинки ми върви😒
Минзухар, аз последния цистит го излекувах с червена боровинка таблетки, сок от червена боровинка (но истински, кисел е и не е много приятен на вкус на помога) и много, много течности. Бързо възстановяване!

# 743

Общи условия

Активация на акаунт