С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 604
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • София
No name честито! Пий но шпа както е казала Шантал, това са контракции, трябва да се държи спокойна матката.

За останалите, уважавам чувствата ви, но не залитайте да гледате кой какво има и вие какво нямате. Благодарете всеки ден за това което имате. Партньор до себе си , здраве, близки хора. Аз всеки път като залитна в крайности си припомням и благодаря за всичко което имам. Обратното на вас, аз за празниците бях заобиколена от хора без половинка на 35+ мъже и жени, така че и това не е лесно

# 601
Минзухарче , успех … аз съм наричала няколко години подред вода и съм вярвала .

Менструалните болки около дните на очакваната М са нормални . Също мисля , че Но шпа може да помогне , на мен лично не помагаше . Ако не отшумят и продължат са знак за леки контракции и се взимат мерки с още медикаменти . Но точно в дните близки до датата , не са притеснителни .

# 602
Днес е деня на М. Цял ден на работа ми се спеше, заспивам на стола. Прибрах се току що легнах и все едно нищо не е било.

# 603
Миналата година на 5 януари си нарекох вода, а тази година на 5 януари съм на преглед за пулс! Вярвайте, понякога хубавите неща изискват време.

# 604
  • София
Разкажи за наричането - какво значи чиста вода? и трябвали точно в 12 да излизам на балкона да я наричам?

Миналата година на 5 януари си нарекох вода, а тази година на 5 януари съм на преглед за пулс! Вярвайте, понякога хубавите неща изискват време.

# 605
Като се заговори за наричане, аз да ви попитам някоя от вас ходи ли на ясновидец. Аз по принцип не вярвам особено в тях, но наскоро една бременна приятелка, която редовно си ходи, каза, че ясновидката ѝ е казала кога ще забременее, пола (не че не е 50/50) на бебето и т.н. И покрай моите незабременявания, започнах да се бъгвам и се зачудих да пробвам ли...

За наричането и на мен ми е интересно да разбера повече.

# 606
Ето тук подробно за наричането, аз следвах стъпките буквално:
https://chetilishte.com/%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0% … BC%D0%B5%D0%BE-2/

# 607
Момичета, знам че е извън темата, но тук така и така си говорим много за интимни неща, исках да разбера, някоя от вас пробвала ли е алтернатива на превръзки и тампони. Говоря за менструални чашки и гащи. Смятам да мина на подобен тип грижа. Предполагам след като така и така съм в цикъл, докато ги ползвам, няма как да навреди на бебеправенето, но все пак някоя от вас може да има опит или лекар нещо да ви е казал. Иначе смятам да се насоча и към релевантна тема. Просто ако не сме направили нищо този месец очаквам М около 15-20 и вече смятах да пробвам нещо различно.

# 608
  • София
Момичета, знам че е извън темата, но тук така и така си говорим много за интимни неща, исках да разбера, някоя от вас пробвала ли е алтернатива на превръзки и тампони. Говоря за менструални чашки и гащи.
Аз като правих Фертилити тест и по съвет на моя лекар взех пробата с менструална чашка (и се отказах завинаги от чашките).
Голямо премеждие беше,първо едвам я вкарах,после едвам я изкарах,разлях я.Все едно съм клала някои в банята.Все пак успях да взема пробата 😂.
Иииии повече никога,за никакви чашки не искам да чувам!

# 609
  • София
Lygia аз даже за първи път тази година ползвах тампони. Нооо за чашките напоследък излезна информация ( в чуждестранните платформи) че има случаи на свлечена матка. Получава се от вакума, който не всеки път се освобождава правилно. Бях попаднала на едно видео за една мацка, нераждала, лекарката и казала че матката и толкова свлечена надолу, все едно пет деца е родила. Проверих и в Гугъл, наистина има такива случаи. Та лично аз не бих я ползвала. От гащите не виждам смисъл, освен ако целта не е по-малко замърсяване.

За наричането, нали знаете че това си е измислица на Розмарито? Не че и аз съм някоя да съдя, всяка година си правя годишен хороскоп 😁. Но там изрично се подчертава че това не е врачка.

# 610
Rayy, пиши след прегледа утре. 💕 И аз миналата година си наричах вода през януари и юли забременях.

# 611
Аз съм го чела още преди години като поверие , не знаех , че сега е свързано с Розмари .
Иначе не твърдя , че помага , но пък дава някакво вътрешно спокойствие 🙂

# 612
Ама ако ви харесва наричайте си вода, просто няма нужда да е на тая дата Simple Smile Може цяла година.

# 613
Лично мое мнение, че е по-добре да се помолиш, а не да наричаш вода(езически ритуал). Иначе и аз веднъж съм го правила, но не бих повторила.
Нека хубавите новини да продължат с пълна сила! 🍀🍀🍀

# 614
Маце, благодаря за инфото за чашката. Имам близка, която се кълне в нея. Тампони почти никога не ползвам освен ако не ми се наложи. Изпитвам ужас от тях. Исках да пробвам алтернативен метод, защото пише кофти неща за повечето превръзки и химикалите, с които ги третират и това че може да имат връзка с проблемите свързани с фертилитета и вагиналната сухота.

Лично мое мнение, че е по-добре да се помолиш, а не да наричаш вода(езически ритуал). Иначе и аз веднъж съм го правила, но не бих повторила.
Нека хубавите новини да продължат с пълна сила! 🍀🍀🍀

Подкрепям! Аз даже отидох и малко по-далеч, но напоследък повечко започнах да чета Библията - директно с търсачка и по ключови думи - има много истории за бездетни двойки и жени, на които Бог чува молитвите на правилното време, за да се роди човек с точна и ясна цел. Вярвам, че тези неща са се случили наистина, за да имаме и ние днес прецедент върху който да положим вярата си, та да продължават да се случват чудеса на дръзналите да повярват в тях.

За лека нощ споделям любим откъс от един псалм в скрит текст да не досаждам на незаинтересованите по темата:

Скрит текст:
„Господи, Ти ме изпита и ме познаваш. Ти знаеш кога сядам и кога ставам, Ти разбираш отдалече моите мисли. Ти определяш кога да странствам и кога да почивам и всички мои пътища са Ти известни. Защото няма още дума на езика ми, а Ти, Господи, я знаеш цялата. Обграждаш ме от всички страни и поставяш върху мене Своята ръка. Чудно знание – недостижимо е за мене, не мога да го достигна. Къде да се скрия от Твоя Дух и къде да избягам от Твоето присъствие? Ако възляза на небето – Ти си там; ако легна в преизподнята – Ти си също там! Ако взема крилете на зората, ако живея на запад край отдалеченото море, и там Твоята ръка ще ме води и Твоята десница ще ме обгърне[…] Защото Ти си ме създал, оформил си ме в утробата на моята майка. Славя Те, защото страшно и чудно съм създаден. Чудни са Твоите дела и душата ми превъзходно знае това. Моите кости не са били скрити от Тебе, когато съм бил създаден тайно, бил съм образуван в дълбините на земята. Твоите очи видяха как произлязох и в Твоята книга са записани всичките определени за мене дни, докато още ни един от тях не беше.“
Псалми 139:1-16 НП
https://bible.com/bible/901/psa.139.1-16.НП

Вярвам, че на всяка една от нас децата й са вече познати от Бога, определени и записани - радените, “изгубените” и тези, които скоро всички ще гушнем. Това ми вдъхва много вяра и надежда.

Общи условия

Активация на акаунт