С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 608
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Като ви чета виждам, че не съм сама. Трудно ми е, особено когато от среща хората са неразбрани. Много кофти ми беше, че сами не може да се справим вече почти година а 1 опит стана толкова лесно. Вече и моята надежда се губи.
На мен ми дойде на 24ти декември и ми беше супер гадно...

Минатала Коледа и на мен ми дойде така.. на Коледа.. после Март бях бременна. Неуспешно, но пък.. а тогава на Коледа колко плаках. Нормално е..

Има ли тук други кандидат мами с тромбофилия... аз се надявам с редовната си доза хепарин.. Този път да мога да задържа бебето. То.. Едно ли е... Забременяване, та задържане, та да е здраво, да се роди... Ух...

Радост Тодорова има прекрасно видео. Минала е през толкова неща, има си син. Вчера го гледах и плаках, плаках... Красива история, истинска.. за това, че можеш да си мама, а можеш и да си мама герой. Хубаво ми стана, че аз ще съм мама герой. И вие ще сте!

# 586
Като ви чета виждам, че не съм сама. Трудно ми е, особено когато от среща хората са неразбрани. Много кофти ми беше, че сами не може да се справим вече почти година а 1 опит стана толкова лесно. Вече и моята надежда се губи.
На мен ми дойде на 24ти декември и ми беше супер гадно...

Минатала Коледа и на мен ми дойде така.. на Коледа.. после Март бях бременна. Неуспешно, но пък.. а тогава на Коледа колко плаках. Нормално е..

Има ли тук други кандидат мами с тромбофилия... аз се надявам с редовната си доза хепарин.. Този път да мога да задържа бебето. То.. Едно ли е... Забременяване, та задържане, та да е здраво, да се роди... Ух...

Радост Тодорова има прекрасно видео. Минала е през толкова неща, има си син. Вчера го гледах и плаках, плаках... Красива история, истинска.. за това, че можеш да си мама, а можеш и да си мама герой. Хубаво ми стана, че аз ще съм мама герой. И вие ще сте!
Аз съм с тромбофилия, и докито каза,това е било причината, да не може да се задържи, а сега изобщо не мога да забременея от миналия Ноември, и преди това чакахме доста за да забременея🥹 и сега пак не става...

# 587
Момичета, как се чувствате, когато всички около вас забременяват, а вие не? Направо вече ме е страх да се обърна, всеки се хвали, че чака бебе, а на мен ми се реве вече. Една позната е бременна с трето на 28 г... Нещо напоследък съвсем ми изчезна вярата че нещо хубаво ще се случи, дано е временно състояние.

В абсолютно същата ситуация съм. Всички около мен са бременни, да не говорим, че в деня на аборта ми, приятелка ми каза че очаква дете. Поплаквам си, дишам дълбоко и в един момент просто започнах да се фокусирам върху това да правя неща, които ако имам дете няма да мога. Например да пътувам, да ходя на театър, ресторант, концерти, палатки и т.н. И така хем чувствам живота си смислен, хем някой като почне да ми говори за бебета, аз почвам да му говоря къде съм ходила, какво съм видяла и доста бързо пресичам намеци и усещам една "справедливост", те имат деца, аз свободно време. Освен това, както shantall каза ми помага да си вярвам, че тези неща се случват, защото сме по-силни от всички други.

# 588
Когато за пръв път писах в темата преди да забременея споделих същото нещо - всички около мен бяха бременни, даже някои непланирано. Тежко е, на моменти се усещах, че завиждам, после ми ставаше гадно от този факт, все пак чуждото щастие не е взело от моето...какво са ми виновни те, че аз не мога да забременея.
Скрит текст:
След раждането при мен тези емоции се измениха. Сега ми е най-трудно да научавам, че някой има или очаква близнаци. Искам всички дечица да са добре и им се радвам, а същевременно толкова боли, че на мен живота ми отне възможността да гледам как децата ми растат заедно.
Освен това откакто имам цикъл слушам как след като родя може да си стане редовен, и това ми даваше надежда, че въпреки МФ може пък да сме от чудесата и да забременея нормално. Явно и това няма да се случи.
Дълъг и трънлив е пътя към детето понякога, както не малко от вас знаят. Но сме силни и се подкрепяме, и вярвам, че всяка от нас ще сбъдне мечтата си!

# 589
no name, честито! И аз имах някакво предчувствие за теб и лисичка! Много се радвам за вас момичета и съм много щастлива, че споделяте. Много позитивно ме зареждат положителните тестове!

Аз не мога да се оплача - засега имам съобразителни близки. Майка ми много често ми казва, че ще стане на правилното време, само веднъж се изцепи като ѝ се оплаках малко повечко: "Амии, чакахте, чакахте, сега..." После каза, "Ще дойде". Аз лично бих страняла от хора, които ме наричат с обидни имена и ме дразнят, бъзикат, злонамерено. Нямам нужда от това и със сигурност нямам нужда от такива хора около себе си. Радвам се, че засега няма такива.

За момента и приятелките ми, които са раждали и които не, на които съм споделяла ми помагат със съвети и подкрепа, изслушват ме. Няма мрънкане от свекърви, баби и тн. Повечето си имат други техни внуци и пра-внуци, така че няма напрежение, въпроси, подмятания. Дори наскоро срещнахме двойка, с която не бяхме се събирали от дълго време и се пошегувахме, че трябва пак да излезем след като нямаме ангажименти с деца и те сами си казаха, че се опитват вече да се "ангажират" от около година. Ние, казахме, че сме по-пресни в опитите после се пошегувахме малко с тези неща и така. Имам нужда от хора, с които да сме по на една вълна и се радвам, че ви открих и колкото повече са ми отворени очите за проблемите, толкова повече виждам други като нас.   

Новините за бременеещи приятелки и познати ме радват сега, дори повече от преди, защото може би го оценявам повече, когато се случи независимо, че се случва на някой друг. Обичам близките си и им желая най-доброто - не искам да се мъчат или да останат без.

Ще ми се само повече да се говореше за трудностите, които се срещат в процеса. Някои хора наистина го правят да изглежда супер лесно отстрани, а в повечето случаи не е чак толкова лесно и никой не говори за това.

П.С. По темата, в момента съм в седмицата с най-големи шансове, пием си добавките, ползваме prefert-а гледаме да не го мислим, планираме почивка и се разписваме през ден.

# 590
Момичета, Честита Нова година на патерички!
Нека ви донесе много любов, щастие и сбъднати мечти! Nature Star2

Рей, видях, че при теб коледното чудо вече се е случило, честито!
Пожелавам ти лека бременност, много спокойствие и пухкав финал! People Baby

Лисичке, толкова ярък тест няма как да е фалшив, честито!
Не знам как успя да удържиш до новата година, да го направиш..
Лека бременност и на теб и те чакаме след прегледа да се похвалиш! Heartbeat

no_name, честито и на теб, ЧХГ-то ти е страхотно!
Нека да се удвоява правилно и да ни се похвалиш след първия преглед! Heartbeat

Bubble, аз както през годината бях свалила 8 кг., така през празниците си качих 2 от тях.
Две седмици не спортувах и прекалявах с хапването. От вчера пак почнах да ходя във фитнеса, та се надявам пак да ги сваля и да продължа с повече постоянство.

Искрено се радвам на всички момичета в темата, които се похвалят с положителен тест.
Сега по празниците също разбрах, че едни познати ще имат детенце, но те пробват от близо 8-9 години, та страшно много им се зарадвах и на тях.
Имаме обаче друга двойка приятели, които от няколко месеца пробват за второ. Първото им се случи от раз малко преди ние да почнем опитите с ММ и си признавам, че колкото и лошо да звучи, ще ми е много болно, ако при нас и един положителен тест не сме видели за 2 години, преди те да ни се похвалят с второто.

# 591
  • София

Аз съм с високорискова тромбофилия при това.
Имам Фактор 2 и още три по-нискирискови.Износих сина ми с Фраксипарин от положителен тест и пиех Аспирин Протект от овулация до положителния тест за бременност.Наред ще е всичко при теб този път.Стискам палци скоро да се случат нещата.

По отношение на темата с бременните познати,според мен просто се фиксираме повече и забелязваме.
А за съжаление при все повече хора има проблеми или при забременяване,или после при износване ... жалко,но факт 😔 Не ми се мисли за децата ни като пораснат ,ако се задържи тази тенденция,я то няма изгледи да става по-добре.Добре че медицината напредва.

Извън темата,аз смятам да пускам витамините в лабораторията на Малинов,някой пускал ли е скоро там изследвания,чака ли се много ?

# 592
Най- скъпите изследвания, които сме правили са били в Малинов. Доста са им завишени цените.

# 593
  • София
Най- скъпите изследвания, които сме правили са били в Малинов. Доста са им завишени цените.
Аз един ваучер си взех за Вит Б12,Д и Фолиева за 50 лв,иначе са повече ...
https://www.omed.bg/paket-vitamini-folieva-kiselina-vitamin-v12- … alinov-p6502.html

# 594
Момичета нормално ли е да ме боли корема.. направо ще откача, особено вечер, събуждам се няколко часа след като съм заспала и болката е нещо като предменструална и стомашно-чревно разстройство. Като се изпишкам или хапна отшумява и после пак. Вярно е че прага ми на болка е много нисък и от най малкото ме боли, ама успокойте ме малко. Почват в главата ми сценарии, които не искам изобщо да си мисля.

# 595
Нормално е … и с трите си Б имах чувство , че всеки момент ще ми дойде и то с доста силни болки . Важното е да не са прекалени и да няма зацапване .

# 596
  • София
ако имаш силни спазми можеш да пиеш но-шпа 3х2, нормални са болките.

# 597
No_name, АГ ми каза, че предменструални болки са контракции и изписа лечение. Ако искаш иди на преглед да не стане беля.

# 598
Момичета предстои много хубав празник оставям линк https://m.dama.bg/article/utre-zapochvat-trite-naj-magicheski-dn … a-zhelaniia/38078
Наречете си вода, и нека ви се сбъднат всички мечти.
Аз бях изключила, изкочи ми във фейсбук вижте какво съвпадение на 7ми съм при доц Михайлова, дано това да е знак, че тя ще ни помогне. 💗

# 599
  • София
ооо, супер, че подсети Минзухар, всяка година го забравяам...

Общи условия

Активация на акаунт