С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 225
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Бел, и аз така се бях навила, нали спазвахме всичко по график, пък и бяха два фоликулите, пък и гелчето пробвахме... хем видях отрицателният тест и все пак си виках може и да не ми дойде Grinning
Ама нещо не драматизирах много този месец. Докторката продължава да ми повтаря, че вярва, че лявата тръба ще си дръпне и от дясно яйцеклетка.

# 691
  • София
Това с психоложката го бяхме обсъждали, за ранното тестване и лъжливата надежда, която всява води до по-голямо разочарование когато дойде цикъла.

# 692
Момичета, знам че сте големи спецове и ме гложди мисълта, че според едно АГ имам висок риск да развия тромбофилия. Нямам загуби и не бих искала са се психясвам, но все пак се замислих дали да пусна такива изследвания и попаднах на основен пакет https://www.omed.bg/osnoven-paket-trombofilii-f5-f2-pai-1-mthfr- … clinic-p6827.html
Той дали е достатъчен като за начало? 60 лв не са нищо и бих го пуснала,макар че малко ме е страх от резултатите.

Нямам високо кръвно, но имам роднини със сърдечни проблеми, вкл.починали от тях.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 14:14 от HappyHeartbeat

# 693
HappyHeartbea, ти си сега може да си имаш тромбофилия, но да не знаеш. Аз например цял живот бях с ниско кръвно и ми прималяваше, но пък баба ми и майка ми вдигаха кръвно, баба ми е имала много аборти и като почнахме да пробваме за бебе, ми казаха да се изследвам за тромбофилия. И се оказа, че съм хомозихотен носител на 4G/4G PAI или нещо такова, плюс, че не усвоявам добре фолиева киселина и започнах да пия метилирана. Обаче моят пакет е от Геника, включва повече неща и беше 160 лв.
Струва ми се, че този, който си избрала, е много малък, не изследва моите неща....
И да имаш тромбофилия, не е такава драма, кофти е, че трябва по време на бременност да се прилага лечение и да се следи на 3 седмици как ти е съсирването, редовно си пускам ПКК + други изследвания и веднъж ми смениха инжекциите, които си бия в корема. Повярвай ми, това става рутина, важно е ти да си добре и бебето, за което се бориш.

Белийв, много ме зарадва! Да сте здрави ти и бебенцата, много се пази и си почивай! Отдавна исках да прочета добра новина и за теб. Ще бъдете едно прекрасно голямо семейство! Ще правиш ли пренатален тест? Може да разбереш пола много скоро Simple Smile

Минзухарче,харесва ми как си е надъхала и как последоватлено действаш вече. Вярвам, че скоро ще имаш успешна и хубава бременност с прекрасен финал.

# 694
  • София
Абсолютно го осъзнавам! Не се сдържах, защото вместо на 5ти ми дойде на 6ти Grinning

Това с психоложката го бяхме обсъждали, за ранното тестване и лъжливата надежда, която всява води до по-голямо разочарование когато дойде цикъла.

# 695
HappyHeartbea, ти си сега може да си имаш тромбофилия, но да не знаеш. Аз например цял живот бях с ниско кръвно и ми прималяваше, но пък баба ми и майка ми вдигаха кръвно, баба ми е имала много аборти и като почнахме да пробваме за бебе, ми казаха да се изследвам за тромбофилия. И се оказа, че съм хомозихотен носител на 4G/4G PAI или нещо такова, плюс, че не усвоявам добре фолиева киселина и започнах да пия метилирана. Обаче моят пакет е от Геника, включва повече неща и беше 160 лв.
Струва ми се, че този, който си избрала, е много малък, не изследва моите неща....
И да имаш тромбофилия, не е такава драма, кофти е, че трябва по време на бременност да се прилага лечение и да се следи на 3 седмици как ти е съсирването, редовно си пускам ПКК + други изследвания и веднъж ми смениха инжекциите, които си бия в корема. Повярвай ми, това става рутина, важно е ти да си добре и бебето, за което се бориш.

Белийв, много ме зарадва! Да сте здрави ти и бебенцата, много се пази и си почивай! Отдавна исках да прочета добра новина и за теб. Ще бъдете едно прекрасно голямо семейство! Ще правиш ли пренатален тест? Може да разбереш пола много скоро Simple Smile

Минзухарче,харесва ми как си е надъхала и как последоватлено действаш вече. Вярвам, че скоро ще имаш успешна и хубава бременност с прекрасен финал.
So close, и аз изследвах тромбофилия, бях на хематолог, нищо не ми разказа освен, че при забременяване няма да пречи, само след напреднала седмица, коя мутация не усвоява добре фолиева киселина? Няколко пъти чета вече това и се притеснявам от моите мутации,  моля за повече информация ако някой разбира🥹
MTHFR хеторозиготен А/С
MTRR66 - хомозиготен G/G
ITGB3 хомозиготен С/С
PAI-1 хомозиготен 4G/4G

# 696
Здравейте, записвам и аз да следя темите с интерес, ние ще правим опити за второ човече,,първият път стана след 2 години борба и сега като гледам пак ще е трудничко.
Успех и честито на бременните мамита😇😊

# 697
So close много ти благодаря, просто следвам стъпките на др Калчев и др Михайлова. Вярвам, че те заедно са страхотни, при нас няма сериозен проблем щом тръбите пропускат, мм е с нормална спермограма. Ще следим овулация и вече трябва да стане. 🙂
При опитите ще включим и гелчето. 🙂
Някак ми е спокойно при тях, всички са страхотни, вярно че не е за всеки в предвид цените. Но всичко си заслужава. 🙂🤗

# 698
Ох, момичета... днес пак разбрах, че член на семейството ще има бебе. Пак си изплаках очите. Хем се чувствам лош човек, че реагирам така на хорските бебете, хем знам че и аз съм човек и аз имам емоции. Трудно ми е... сещам се как забременях преди всички и досега щях да имам бебе на година и нещо.. Но моите бебета си отидоха, а техните ще се родят... Чувствам го толкова нечестно към мен. Сякаш на мен ми е отнето   щастието .. трудно ми е.

# 699
Believe*, много се радвам! Прекрасна новина! Да стоят на топло в мама и да си дочакат максимално термина! Лека бременност 🍀

Минзухарче, крачка по крачка се приближавате към мечтата! Ще стане! Пожелавам ти в най-скоро време и този път да е до финал! 🍀

Светлозара, и вашето бебче ще дойде! 🍀

Азалия, радвам се да те прочета отново тук! Пожелавам ти бързо да стане и всичко да е наред! 🍀

Успех, момичета! Нека лавината от плюсчета заповяда 🌷

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 19:05 от Jupiter sea

# 700
  • Казанлък(Бургас)
Белийв, много се радвам за теб! Това е прекрасна новина! Ти заслужаваш тази двойна радост. Нека бременността ти бъде лека и бебчетата да растат здрави! Кога ти е термина? Ще се радвам да споделиш и пола им скоро (ако искаш). Ех, че хубаво! Прегръщам те!

yanac ❤️❤️❤️ Много ти благодаря, прекрасна! 😍 Дай Боже! 🙏
Надявам аз, Манди и ти да бременеем заедно 😊

Кактусче, ❤️😘! За мен ще бъде удоволствие да бременеем заедно. Ти си една от любимките ми , на които се възхищавам за борбеността и смелостта. ❤️

yanac, радвам се да те прочета тук! Малкия Божидар ще става батко - пожелавам ви лесно да се случи и всичко да е наред до края! 🍀
Юпитер, благодаря за пожеланията! Да бъде! ☺️

Азалия, радвам се да те срещна отново тук! Hug Смятам, че и в 2023-та също може да се получи един хубав бейбибум. 😃
Хайде , Алисън , не го мисли дълго! 😉 Ще се заформи весела група.

Леле ... Яна (теб не те очаквах хич Simple Smile) и Азалия, ох колко приятно!!

Одри, с глас се смях, когато те прочетох. И аз не се очаквах, но
Скрит текст:
аз моите деца съм ги разделила на първа и втора партида. Първите двама сина са на 16 г. и на почти 17г. По-високи са от мен с цяла глава. Нито ги будя сутрин за училище, на обяд сами си готвят, мият чинии, пускат перални, сушилни...Вече не искат да идват с нас на пътешествия и почивки....Затова с ММ сме си младо семейство (нали се женихме 2020-та) с две деца - девойка на 4г. и половина , и младеж на 1г.и 3 месеца. Така погледнато - ще работим за трето. 😂 Почти звучим нормални. 😂 За протокола - октомври навърших 43, затова този път просто ще се наслаждавам на живота и ласките на любимия, а ако бебето се появи ще е прекрасно, а ако е и момиче - великолепно!

Прегръдки за Bellflower и svetlozara98. Имайте вяра в сърцата!

# 701
Благодаря ви мили момичета за пожеланията! Страхотни сте ❤️! Дай Боже всичко да бъде наред до термин!
Аз съм в болницата понеже петък следобяда получих кървене и веднага тръгнахме за София. Прегледаха ме всичко беше наред и бебетата са си добре, не се вижда от къде е и защо. Не беше обилно нещо средно. За щастие премина в кафяво от вчера, днес няма нищо. Надявам се, всичко да се нормализира!
So close За пренатален тест не съм мислила все още, а и не сме обсъждали с др Чапанова. Живи и здрави края на месеца съм на фетална + БХС при др Чачева и ще решавам след това.
YanacРазбира се че ще споделя пола им 🥰! Чакам с нетърпение този момент!

# 702
Believe, стискам силно палци всичко да е наред и да гушкаш здрави бебчета на термин. Бъди най-вече спокойна, с теб сме. Heart

На мен ми дойде муза и споделям няколко идеи за заглавие на по-следващата тема.

Свежестта на пролетта ни зарадва с новина за ново бебе у дома.
Румени, засмени, таз година мартенички връзващи, догодина бебчета прегръщащи.
Пролетта отново е дошла и орисва със безброй пухкави деца.

# 703
Believe*, и аз записах час за ФМ в края на месеца. Simple Smile Живи и здрави дано всичко да е наред!

Днес няколко пъти влизам, за да видя плюсче. Някак имах предчувствие, че днес (на Бабинден) някоя ще се похвали. Хубав празник е днешния ден 💓 Нека има само добри новини!

# 704
Believe*, и аз записах час за ФМ в края на месеца. Simple Smile Живи и здрави дано всичко да е наред!

Днес няколко пъти влизам, за да видя плюсче. Някак имах предчувствие, че днес (на Бабинден) някоя ще се похвали. Хубав празник е днешния ден 💓 Нека има само добри новини!

Май и аз се нареждам 😄 ще видим утре ЧХГ.. Не бързам да се радвам, имам 5 дни до М, та.. Та, нищо не се знае. Имам и леки болки ниско долу, болки в гърдите..

Желая плюсчета на всички ❤️❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт