WIZZAIR - 43

• 41 882
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
И колко ви глобиха когато куфарът не влезе в клетката? Глобата на място в брой ли се плаща или може по-късно по банков път?
Не ме глобиха, минах, ама повече не посмях да рискувам. Този път пътувах с малка раница. Предишния път тъй-като предварително пробвах куфарчето дали ще се побере вертикално и хоризонтално, на чекин гишето го пъхнах само вертикално пред служителката. Направи ми забележка, че било голямо за ръчен багаж, ама ме пусна. Явно въобще не трябва да се минава през чекин гишето, ами направо към контролата. И една ортопедична възглавница носех на рамо и за нея ми се заяде служителката на чекин гишето. Simple Smile

# 331
Позволено ли е да се носят шоколадови бонбони и други сладки неща в ръчния багаж 🤔
Да, но не и бурканчета с течен шоколад, лешников крем, фъстъчено масло, сладко, мармалад, мед, конфитюр, дулсе де лече и от сорта. Водят се "кремообразни".

# 332
На един от полетите не пускаха ръчен багаж с колелца ако няма закупено Priority.

# 333
Да, за колелцата си трябва прайорити, иначе безплатният ръчен си е с чанта/раница, която да си е в рамките на допустимите размери. При раница може да е в по-големи размери, но аз гледам да не я препълвам никога, да има опция да се свие, ако се "заядат" (тоест, ако спазват правилата). За кратки пътувания, това ме урежда.

# 334
Ми аз за това искам да могат да се махат колелцата. Иначе без тях куфарчето ми е точно като размер 40*30*20

# 335
  • София
И като  ги махнеш/развиеш/колелцата преди отвеждане пак трябва да мъкнеш куфарчето до салона. А и самата конструкция колела - дръжка утежнява куфара.
Да, ясно ми е, че не на всеки е разрешено да вдига тежко.
Аз в момента съм с болно коляно и пътувам само с дамска чанта на рамо. Вземам си ММ да мъкне.

# 336
Ами, не. Всъщност вдигаш куфарчето само за преместване - от гейта до автобусчето и по стълбите в самолета. И на контролата, да мине през лентата. Такова малко като раница куфарче не побира много багаж и кг. Идеята е вместо да мъкна по цялото летище на гръб или на ръка раница, да си плъзгам ръчния багаж. Дори не го бутам, като е с 4 колелца. Много е практично да имаш мини куфарче с 4 колелца. И за децата е практично.

# 337
Асолютно не е вярно, че само с priority багажа може да има колелца, това че на картинката е нарисувана раница не значи, че можете да пътувате само с такава. Понякога наземния персонал е крив, но отстъпват, когато видят, че си знаете правата.
Куфарчета с колелца сме си взели от Илиенци, мерили са ги в клетката със свалени колелца не е имало проблем.
За куфар надвишаващ размерите септември месец на летището приятел плати 70 евро. Не знам дали е фиксирана цена или има значение дестинацията, сезона и т.н.

# 338
Асолютно не е вярно, че само с priority багажа може да има колелца, това че на картинката е нарисувана раница не значи, че можете да пътувате само с такава. Понякога наземния персонал е крив, но отстъпват, когато видят, че си знаете правата.
Куфарчета с колелца сме си взели от Илиенци, мерили са ги в клетката със свалени колелца не е имало проблем.
За куфар надвишаващ размерите септември месец на летището приятел плати 70 евро. Не знам дали е фиксирана цена или има значение дестинацията, сезона и т.н.
Вашите куфарчета са със сваляеми колелца ли? Какви са им размерите?

# 339
не е ли по-просто да си купиш малко по-малко куфарче

сравнено със сваляне на колелцата, носене до клетката, отдалечаване от персонала на уиз и после пак поставяне на колелцата?

# 340
Ами не е, защото следващия размер е доста по малък. Всеки преценява с какво му е удобно да пътува, виждала съм хора с пликове 🤷
Довечера ще измеря куфара и ще пусна размерите.

# 341
Не е точно така, а доста по-изгодно. Годишната такса е 49.80 лв., а груповото членство е 69.99 евро или почти 140 лв.
Да разбирам ли, че няма месечна такса за поддръжка на картата, а веднъж годишно си я приспадат?

# 342
  • София
Бухтичка, аз утре ще си взема картата, но това пише в Тарифата. И другата ми кредитна карта на ДСК е с 48 лв. годишна такса и даже се удържа за първи път в края на първата година. При нея имам 1% годишен бонус върху всички покупки, който ми е около 100 лв. и фактически нямам никакъв минус, а само плюс около 50 лв. годишно. Но я ползвам само в гратисния период и не плащам и лихви.

# 343
Да, веднъж годишно е, те си я удържат. Вместо 70 евро само за Уиз дискаунт, даваш 24 евро и за груповия Уиз дискаунт, и за поддръжката на картата. Най-голямата далавера е с точките. Последните поне 20 пътувания са ми били абсолютно безплатни, с точки, никакво въвеждане на данните от картата, само кликваш да ти приспадне от натрупаната сума и вече имаш билет Wink

# 344
Да, веднъж годишно е, те си я удържат. Вместо 70 евро само за Уиз дискаунт, даваш 24 евро и за груповия Уиз дискаунт, и за поддръжката на картата. Най-голямата далавера е с точките. Последните поне 20 пътувания са ми били абсолютно безплатни, с точки, никакво въвеждане на данните от картата, само кликваш да ти приспадне от натрупаната сума и вече имаш билет Wink
Правилно ли разбирам, че наличието на кредитна карта wizzair осигурява и ползване на discount срещу годишна такса за картата?

Общи условия

Активация на акаунт