WIZZAIR - 43

• 41 883
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
Някой да е срещал някъде (може и в Китай) от най-малките куфарчета със завинтващи се колелца, които да могат да се слагат и махат? За ръчен багаж искам такова нещо! Ако не са го произвели китайците мисля да пробвам да си го изфабрикувам даже - да залепя за куфарчето винтове + колелца с болт. Ама ако сте виждали някъде, да не се занимавам да чертая... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 316
  • София
... годишната такса за подръжка на картата ти е реално членството в Wizz Air Discount Club и не плащаш два пъти....

Не е точно така, а доста по-изгодно. Годишната такса е 49.80 лв., а груповото членство е 69.99 евро или почти 140 лв.

# 317
Хора, на Т1 нали минават бордни карти на телефона? Няма нужда да са принтирани?

# 318
  • София
Хора, на Т1 нали минават бордни карти на телефона? Няма нужда да са принтирани?
Минават.

# 319
Някой да е срещал някъде (може и в Китай) от най-малките куфарчета със завинтващи се колелца, които да могат да се слагат и махат? За ръчен багаж искам такова нещо! Ако не са го произвели китайците мисля да пробвам да си го изфабрикувам даже - да залепя за куфарчето винтове + колелца с болт. Ама ако сте виждали някъде, да не се занимавам да чертая... Stuck Out Tongue Winking Eye
Каква ви е идеята? Ако е да спестите височината, която "отнема" от обема на куфара, то ви препоръчвам куфар с 2 колелца, а не с 4. Иначе, те всички колелца могат да се сменят, понеже всяко си има винт и стига човек да си намери правилното колелце...

# 320
сигурно да ги махне преди да сложи куфара в клетката и да ги сложи след това...
ако куфара е с такива колела се избягва хамалогията и практически не увеличават размера

# 321
  • София
Позволено ли е да се носят шоколадови бонбони и други сладки неща в ръчния багаж 🤔

# 322
  • София
Позволено ли е да се носят шоколадови бонбони и други сладки неща в ръчния багаж 🤔
Да, но "другите сладки неща" да не са течни или полутечни.

# 323
Да, идеята ми е да ги махам преди да сложа куфарчето в джаджата за мерене, защото колелцата са едни 5 см, заради които не се побира в 40 см изискване за височина. Категорично трябва да е с 4 колелца, да плъзгам куфарчето, а не да го тегля.
Днес пътувах и се изненадах, че никой не ни провери ръчния багаж, кой с какво се качва на самолета. Даже не видях някой да чекира на гише. Отделно самолетът А320 беше "половината" празен. Полет за Мадрид. Да си бях взела ръчния багаж в куфарчето, си казах, щом никой няма да го проверява... Simple Smile
И понеже бях много разсеяна, съм забравила да взема декларация за детето и като стигнахме контролата, да се идентифицираме с детето и митничаря като рече "декларация?" и аз "олеееееее" и той "назад" и добре че се сетих да предложа таткото да дойде на място да декларира и добре че митничаря се оказа човечен и добре че нямаше почти хора на контролата в същия момент, та се съгласи и излязохме да търсим таткото, да се подпише пред него... Sweat Smile
За първи път ми се случва да тръгнем точно по разписание и да пристигнем с половин час по-рано. Точно за 3 часа София-Мадрид Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 23:03 от amy_nka

# 324
Е, щом са 5см значи нямате проблем

# 325
Сега се върнах да прочета колко см съм измерила, и е 47 см височината с колелцата. За 2 см... Rolling Eyes Иначе, веднъж минах с него, но им се наби на очи и ме караха да го пъхам в джаджата за размери, да доказвам, че се побира (и естествено хоризонтално не влизаше заради колелцата)

# 326
И колко ви глобиха когато куфарът не влезе в клетката? Глобата на място в брой ли се плаща или може по-късно по банков път?

# 327
Здравейте, нахлувам в темата, тъй като получих инфо по мейл, че са ни пренасочили към друг полет. Ако ме устройва новата дата, трябва ли да се свързвам с тях, да им потвърждавам?

# 328
Здравейте, нахлувам в темата, тъй като получих инфо по мейл, че са ни пренасочили към друг полет. Ако ме устройва новата дата, трябва ли да се свързвам с тях, да им потвърждавам?
Ако не ви устройва новата дата или алтернативни летища, когато си влезете в профила и си видите предложението, можете да изберете възстановяване на сумата по лична сметка или 120% по профила. Ако не се генерира в сайта им предложението им или не работи, тогава чак се свързвате с тях. Успех!
Относно колелцата, просто си вземете с 2. Simple Smile

# 329
И колко ви глобиха когато куфарът не влезе в клетката? Глобата на място в брой ли се плаща или може по-късно по банков път?

На летището веднага се плаща иначе няма да ви допуснат до качване сега дали навсякъде може с карта никой не може да ви отговори летища много.

Общи условия

Активация на акаунт