WIZZAIR - 43

• 41 388
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Баз багаж ходя час по рано и проблем няма.

# 556
За утрешният полет към Лисабон изискването е за три часа преди полета да сме на летището.
Има ли допълнителни мерки и натоварвност, че изискват вече да си три часа преди полет, а не два?

шаблонно е, не правят разлика между различните часове и летища. Всеки сам си преценя, ама за София 3 часа е малко множко
Особено на Т1, където няма свястна тоалетна. Колкото и много полети да има, ако нямате чекиран багаж всички опашки се минават сравнително бързо.

# 557
Риск винаги има. Имам много полети, за дестинация която съм пътувала доста, щях да си изпусна полета без да имам багаж за чекиране и 2 часа по-рано на летището. В 4.30 сутринта Т1 се пукаше по шевовете, толкова народ не съм виждала, но това беше един път, иначе двата часа минават в четене на книжки.

# 558
  • София
Според мен 3 часа е много. Ние летим в неделя от Т1, без чекиран багаж и смятам да сме там около 1,5 часа преди полета.

# 559
Абе хора, ние кога ще си имаме електронни паспорти? Другите европейци си минават през компютъра за секунди, пък ние чакаме на опашка пред контролите....

# 560
E как, уж имаме, доколкото знам. Аз не минавам, защото съм с деца, ама хората минават. Поне когато работят машините

# 561
Как имаме? Joy От къде имаме?

# 562
На компютрите не се ли минава със сканиране на червения паспорт?

# 563
Ето този символ ако имаш на паспорта

можеш да го ползваш на машините.
И стария ми паспорт отпреди 6 години има.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 18:21 от neuromancer

# 564
  • оттам, откъдето започва България
Да, с паспорт се минава на сканиращото устройство (поне за Великобритания). Не знам за страните в ЕС как е.

# 565
Да, с паспорт се минава на сканиращото устройство (поне за Великобритания). Не знам за страните в ЕС как е.
И за ЕС е така. Преди паспортна проверка те питат с ИД ли си или с паспорт и те насочват накъде да минеш. Но пак е късмет, ние последния път минахме по-бързо от тези, дето сканираха, тъй като нямаше никакви хора на гишето.

# 566
Къде се намира този символ? Rolling Eyes
Децата нямат ли?

# 567
  • оттам, откъдето започва България
Доколкото знам деца не могат да минават.

# 568
Символът е на корицата на бг паспортите под герба. В София на Т2 с деца под 14 години трябва да минете през гишето на влизане в страната, иначе може през автоматите. С деца под 18 години на излитане мисля, че задължително се минава през граничен полицай.

На летището в Лутън, ако се не лъжа, на табелка на граничен контрол пишеше с деца под 12 години да се мине през гише със служител - останалите задължително на автоматите.

На Т1 няма смисъл да идвате повече от 2 чАса преди полета дори да сте с чекиран багаж, защото гишетата за багажа отварят точно 2 чАса преди полета.

# 569
Абе хора, ние кога ще си имаме електронни паспорти? Другите европейци си минават през компютъра за секунди, пък ние чакаме на опашка пред контролите....
С нормален паспорт минавам за една 1 минута, на Т2 и не се редя на никакви опашки. Понеже пишем в темата на Уизеър, вечер пристигащите пътници след 20.00 са на Т2. Тези, които не носят паспорти,  се редят на дългите опашки.

Общи условия

Активация на акаунт