WIZZAIR - 43

• 41 335
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Влязох да прочета общите условия на застраховката ви. Не виждам да има условие за отказали се от пътуване. Иначе, ако е настъпило заболяване или нещо друго подобно, което възпрепятства пътуването на тримата, тогава се прилагат необходимите документи към иска и изплащат само на пострадалите лица.

# 646
за условията на застраховката на Уиз нямам представа, но винаги може да пътуват само част от пътниците, другите - не. Дали ще върнат пари вече зависи.

# 647
  • София
Имам нужда от помощ - предстои ни пътуване до Валенсия, при резервацията преценихме, че няма да плащаме места, където ни разпределят - сега ни чекирам, но ми излизат само платени опции като места (предложени от Wizz и наличните) - няма опция без. Как се процедира в този случай, за да продължа чек-ина?

# 648
  • София
Имам нужда от помощ - предстои ни пътуване до Валенсия, при резервацията преценихме, че няма да плащаме места, където ни разпределят - сега ни чекирам, но ми излизат само платени опции като места (предложени от Wizz и наличните) - няма опция без. Как се процедира в този случай, за да продължа чек-ина?
Безплатните места се чекират 48 часа преди полета. Изчакайте да настъпи това време и ще може да вземете безплатни места.

# 649
  • София
Много благодаря, Pleione🌸И аз това прочетох след като бях пуснала поста тук, но си е друго, когато се допитват до хора с опит.

Децата прочетох, че ще ги разпределят до родител автоматично.

# 650
  • София
Ние пътувахме четирима души (от които едно дете) в неделя и вчера и в двете посоки ни дадоха съседни места, без да доплащаме. Просто не можах да повярвам на късмета ни. Нямаше и никакво закъснение. Само да свалят малко цените за лятото и веднага купувам нови билети.

# 651
Ние пътувахме четирима души (от които едно дете) в неделя и вчера и в двете посоки ни дадоха съседни места, без да доплащаме. Просто не можах да повярвам на късмета ни. Нямаше и никакво закъснение. Само да свалят малко цените за лятото и веднага купувам нови билети.
При уиз ни се случва често това, при райън – никога.

# 652
Няма да изгубят, ако го направят да се случва (и Уиз и РА).

# 653
Може ли да се носи външна батерия на телефон в ръчния багаж? Благодаря!

# 654
# 655
Може ли да се носи външна батерия на телефон в ръчния багаж? Благодаря!

Батерии се носят САМО в ръчния багаж и има изискване за максималната мощност:

"Това дали дадена литиева батерия може да бъде превозвана по въздух зависи от нейната оценка във ватчасове (Wh) (за литиево-йонни, презареждащи се батерии) или съдържанието ѝ на литий в грамове (за литиево-метални, неподлежащи на зареждане батерии).

Когато пренасяте потребителска електроника (часовници, калкулатори, фотоапарати, мобилни телефони, лаптопи, камери и т.н.), които съдържат литиеви или литиево-йонни клетки или батерии, резервните батерии трябва да бъдат отделно защитени, за да се избегнат къси съединения (като се използва оригиналната опаковка или изводите се изолират по друг начин, напр. като се покрият със залепващ материал или всяка батерия бъде поставена в отделна найлонова торбичка или защитна чанта), и да се пренасят единствено като кабинен багаж.

Не поставяйте резервни батерии в чекирания си багаж!

Освен това всяка инсталирана или резервна батерия не трябва да надвишава следното:

Литиево-металните или литиево-сплавените батерии не могат да съдържат повече от 2 грама литий.
Литиево-йонните батерии не трябва да надвишават оценка от 100 Wh (ватчаса).
Литиево-йонните батерии, които надвишават мощност от 100 Wh, но не надвишават 160 Wh, могат да бъдат превозвани само като резервни батерии или в устройства в кабинния багаж, след одобрение от страна на Wizz Air.

Всеки пътник може да носи не повече от две (2) индивидуално защитени резервни батерии с оценка между 100 и 160 Wh."

# 656
Благодаря за подробната информация!

# 657
  • София
Извинявам се за тъпия въпрос,но бихте ли ми казали на какъв точно багаж имам право?
Освен куфар с тежест до 20 кг какво още?
И освен това този куфар се чекира,но с мен ли пътува или отделно?
И има ли точен размер за него?
Дамската ми раничка е с размер(32/32/14),тя брои ли се като ръчен багаж?
Нещо съвсем се обърках😀🤷♀
Скрит текст:
Скрит текст:

# 658
Куфърът се чекира,дамската раничка е ръчен багаж.

# 659
имаш право на чекиран куфар до 20 кг, малка раничка и още един брой с дадените размери в кабината с теб. Раничката се брои и тя, естествено

Общи условия

Активация на акаунт