WIZZAIR - 43

• 41 147
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Май се получава, че нищо не си гарантирате, а си навличате доста усложнения. Ще бъде полезно да споделите като мине полета ви, как са протекли нещата. Аз не знам какво повече да ви посъветвам.

# 91
Също винаги купувам места, защото пътуваме с децата. Едното е бебе и друго си е мъжът ти да е до теб, за да му го дадеш да го подържи, особено за по-дълъг полет. Иначе, ако пътувам с родителите си, също им купувам места, защото майка ми я е страх и е по-спокойна с татко до нея. Ако бяхме само двамата с мъжа ми, или децата бяха по-големи, едва ли бих харчила пари за места. За съжаление следващите години децата ще са малки все още и мога сямо за се надявам на по-ниски цени за местата.

# 92
А то какво е предимството на ранния чекин?
При над е малко сложен казусът и затова дадох 200 лв. за избор на 3 места за големи. Не съм толкова богата да платя 400 за 6 билета общо само за места.
Децата и майка трябва задължително да са с мен, за другият се притеснявах, че ако е отделно от нас, ще сложат някое дете с него. Така си гарантираме, че ще сме заедно. Все си мислех, че предните и задните седалки също се водят една до друга...
Според вас какво трябваше да направя в случая, като по-горе обясних условията?

ами щом искате трима заедно, купувате 3 места заедно, останалите ги слага където иска. Може да не спазвате точно имената, разбира се, който и да е от вас може да седне на всяко място от избраните. Ако искате повече хора, доплатете за още.

просто като изберете предварително, вече не се гарантира другите да са заедно, щом не сте избрали за тях значи не ви е важно. Дори не може да се гарантира, че когато се определят места за тях ще има точно до вас.

плащал съм за места като пътувахме с тъщата на 80+ години, и рядко ако не ни даде заедно с децата, примерно ако съм взел поотделно билетите

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 12:10 от neuromancer

# 93
Разбира се, че е така. Прави сте за местата. Но нали по принцип децата ги слагат с придружител и какъв е смисълът да им плащам местата, като по принцип се гарантира, че няма да са сами. А и не са по 10-15 лева (за още 3 места двупосочно, ми даваше да платя 200+ лв.).
Специално прочетох, че дори и стюардите съдействат за децата да седнат до придружител.
Не правя вЪртели или дребни сметки, за да не платя. Така си е записано в правилата, че се полага на децата. Особено едното е 3 г. Плащам за възрастните, които със сигурност щяха да разместят без места.

# 94
"Специално прочетох, че дори и стюардите съдействат за децата да седнат до придружител".
  Е да де, ама ако аз съм си купил места и стюардите искат да ме преместят заради вашите деца - няма как да се съглася и влизаме в излишни филми. Коментира се вече, или купувате още три места, или при чекирането разчитате на малко късмет и намествате пътуващите според ситуацията.

# 95
абе не те обвинявам, просто ти казвам как работи
децата ги слага до възрастен ако не избираш места, ако избираш - са само тези, другите произволно

може и да съдействат, може и да не съдействат, може да са заети местата до вас и да няма други, може да помолите хората да се преместят, става разправия и забавяне

Като видите местата на децата при чекина, ако не ви устройват се обадете да се разправяте предварително

Преди години с Бритиш еъруейс бях купил за 2 възрастни и 2 деца поотделно с цел спестяване на няколкостотин долара. По принцип за избор на места се плаща, но 24 ч преди полета вече е безплатно. Влизам в сайта 24 часа преди полета и се оказва, че не мога да направя чекин за децата, защото са сами деца. Трябваше да се обадя веднага, ама не обичам, пък и сума неща да се свършат в последния момент. На летището огромна опашка и се ужасих. Прередих всички да моля да ни сложат заедно, естествено вече нямаше места налични заедно, даде отделни и каза "ще видя какво мога да направя".
Вече на гейта ни дадоха други бордни карти заедно, явно бяха разместили някого. В смисъл бяха невероятно услужливи, но нервите си ги има и нямаш гаранция. Отделно въобще не мисля, че Уиз биха били толкова услужливи като Бритиш, че и дори от Бритиш не мисля че сега след пандемията с ниските заплати и т.н. биха се занимавали толкова.

# 96
Примерът, който дадох по-горе с "разместване от страна на стюардесата" беше конкретно: 2 майки с 3 деца без места. Системата ни разпредели на един и същи ред - 3 места отляво и 2 отдясно. Децата седнаха заедно, но стюардесата каза, че една от майките трябва да седне до две от децата, а другата - до третото. Не сме притеснявали други пътници, платили или неплатили места. Не се е местил никой, който вече си е оставил багажа в багажното и не сме забавяли качването на борда, както вие несъмнено ще направите с предизвиканата от вас ситуация.

# 97
а, измежду вашите места си се размествате както искате, без коментари. Няма значение. Проблема е ако искате от други хора да се местят.
Решили са, че три деца заедно може да са прекалено шумни или да направят някоя беля. Или в правилата за безопасност влиза да има винаги възрастен с децата...

# 98
а, измежду вашите места си се размествате както искате, без коментари. Няма значение. Проблема е ако искате от други хора да се местят.

Да, но подозирам, че потребителката го разтълкува погрешно, че стюардесите на всяка цена разпределят децата й до тях. По-важно им е възрастните да са заедно, пък децата някъде около тях евентуално.

# 99
Голяма дискусия предизвиках, но аз го разбрах така - 3 места са едно до друго купени, децата ги слагат някъде около нас, не точно до нас, пък ние си се местим както искаме (в смисъл дадените близки места плюс купените). Не съм целяла да става хаус или да притеснявам някого. Реших, че щом ги слагат в близост до придружител, явно си залагат местата при потвърдената резервация (виждам, че дават заетите места, предполагам не ги съобразяват в последния момент). Но може и аз да греша. Живот и здраве, ще видим как ще се получи на този полет и ще знаем занапред с Уиз как да процедираме.
Благодаря ви!

Даже се чудя дали да не звънна през работно време до тях, за да видя каква е точно ситуацията и евентуално да си спестя неприятности.

# 100
Голяма дискусия предизвиках, но аз го разбрах така - 3 места са едно до друго купени, децата ги слагат някъде около нас, не точно до нас, пък ние си се местим както искаме (в смисъл дадените близки места плюс купените). Не съм целяла да става хаус или да притеснявам някого. Реших, че щом ги слагат в близост до придружител, явно си залагат местата при потвърдената резервация (виждам, че дават заетите места, предполагам не ги съобразяват в последния момент). Но може и аз да греша. Живот и здраве, ще видим как ще се получи на този полет и ще знаем занапред с Уиз как да процедираме.
Благодаря ви!

Даже се чудя дали да не звънна през работно време до тях, за да видя каква е точно ситуацията и евентуално да си спестя неприятности.

Децата не се слагат "някъде около вас", а непосредствено ДО вас, когато не сте си купили места за никого. Не бих искала да седя до две деца на реда, а майка им да е 3 реда през нас. Нали трябва да ги обгрижва и контролира, ако щете.

Общо взето принципът на купуване на места е или за всички, или за никого. Ако не си купите места, за трима възрастни с три деца има няколко опции за автоматично настаняване:
1. три двойки дете+възрастен на три различни места в самолета или пък на един ред всички /това няма как да се предскаже./
2. 1 възрастен с две деца някъде и другите двама възрастни с 1 дете - отново може да се случи на един ред или на два последователни реда от едната страна на пътеката, но гаранции няма./

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 21:59 от :::

# 101
Най-точното обяснение. Браво.

# 102
  • София
И трети вариант при незакупени места  - 1 възрасрен с 2 деца, втори възрастен с 1 дете на другия край на самолета и 3-тия възрастен сам, далеч от всички останали...

# 103
И трети вариант при незакупени места  - 1 възрасрен с 2 деца, втори възрастен с 1 дете на другия край на самолета и 3-тия възрастен сам, далеч от всички останали...
ей този вариант исках да избегна Hug

Също винаги купувам места, защото пътуваме с децата. Едното е бебе и друго си е мъжът ти да е до теб, за да му го дадеш да го подържи, особено за по-дълъг полет. Иначе, ако пътувам с родителите си, също им купувам места, защото майка ми я е страх и е по-спокойна с татко до нея. Ако бяхме само двамата с мъжа ми, или децата бяха по-големи, едва ли бих харчила пари за места. За съжаление следващите години децата ще са малки все още и мога сямо за се надявам на по-ниски цени за местата.
И за децата ли купуваш места или само за теб и мъжът ти? Един до друг ли взимаш, ако плащаш само за 2 възрастни билета?

# 104
И трети вариант при незакупени места  - 1 възрасрен с 2 деца, втори възрастен с 1 дете на другия край на самолета и 3-тия възрастен сам, далеч от всички останали...
Да, така е. Прекъснаха ме и не завърших фермана.

Цитат на: dechy в сб, 17 дек 2022, 21:29
И трети вариант при незакупени места  - 1 възрастен с 2 деца, втори възрастен с 1 дете на другия край на самолета и 3-тия възрастен сам, далеч от всички останали...
ей този вариант исках да избегна Hug

Сега, като са свалени всички карти, сте могли да го избегнете, като купите 3 места - за двама възрастни и едно дете заедно. По този начин останалите 1 възрастен с две деца щяха да бъдат разпределени на 3 съседни места, макар и в другия край на самолета.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 22:15 от :::

Общи условия

Активация на акаунт