WIZZAIR - 43

• 41 812
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Ако отменят полета при оставащи по-малко от 14 дни до него, авиокомпанията дължи неустойка на пътниците. За това промените гледат да ги правят преди този срок, естествено има и изключения.
Ако мога да дишам спокойно поне 14 дни преди полета, пак ще е добре.

# 496
neuromancer, аз, че съм руса, руса съм, ама чак такава заблудена блондинка не съм Joy
И аз маркирам тези опции, но рядко ми излиза безплатна анулация преди деня на полета. Обикновено 7-10 дена по-рано.
Букнах аз едни местенца с плащане на място, ама пак са до 7 дена преди полета, иначе имат някаква такса анулация след това.
Гледах едни оферти с ден-два, но пък искат 250+ Е на нощувка, скъпо ми е.

Скрит текст:
И се сетих за изказването по-назад на Айша, че бедните да си стоят вкъщи, а да не ходят по почивки Joy

RebelHeart, и твоето е опция, но до моята дестинация нямам вариант с друга авио, а пък прекачвания и малки деца (с голямо бебе Grinning) хич не е готино. Има някакви влакове, разбрах, но цял ден ще отиде в чакане и пътуване.

Ами не знам какво излиза, но то е според хотелите, не сайта. Това имам предвид.
Аз лично имам карта с включена застраховка и въобще не се замислям по въпроса, аз каквото съм могъл съм направил.  Не че съм я ползвал тая застраховка, веднъж загубих депозита заради катастрофа, но това ми беше най-малкия проблем и въобще не се и сетих.
Сега се сещам, че големите вериги винаги имат различни тарифи за без и със право на отказ, понякога даже не се дава кредитна карта и имаш резервация до 18 часа в деня на пристигане. Но това пак зависи от хотела.
Честно казано това да не мога да спя спокойно, от тревоги да не отменят полета не мога да си го представя.

# 497
  • София
Според мен трябва по-философски да се гледа на отмяната на полети. Все пак и много други непредвидени и далеч по-неприятни неща могат да провалят една почивка и да се загубят платени пари. Важното е да сме живи и здрави, пари се губят и изкарват, а прекалените тревоти вредят на здравето. Мен лично подобни рискове не могат да ме спрат да пътувам. Щом съм дала някакви пари, мога да живея и без тях. Дано не ни се случват такива неща, но се случват все на някого, гаранции няма. Застраховката за отмяна е някакъв вариант, но трябва да се направи в определен срок от купуването на самолетните билети и аз често го пропускам.

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 22:26 от миленка_д

# 498
А как процедирате ако в последния момент ви анулират/променят дата на полет. Аз буквам хотели, които мога да канцелирам до 7 дни преди полет. След това губя цялата сума, така че не ме топли, че уиз ще ми върнат парите.
Аз предпочитам airbnb, като резервирам квартири с отказ до деня преди тръгване. Често имат и опция ако анулираш самия ден да таксуват само първата нощувка. Случвало ми се е да ми анулират полет самия ден, обаче взех билети за полет, който каца на 500км и после с автобус. Варианти има Simple Smile
Едит: много бързо връщат парите и без разправии, за разлика от букинг. Пу-пу

# 499
Да попитам ,въпреки че знам отговора ,но за мое спокойствие:Имам един билет Станстед-Бергамо и друг Бергамо -София.Разликата за прекачване е 1,5часа,но минавам транзит без да излизам от летището нали?

# 500
Здравейте, ако купя два билета от приложението на  wizz air, има ли вариант да се плати за седалки една до друга?
Или изобщо има ли такава опция ?

# 501
Да попитам ,въпреки че знам отговора ,но за мое спокойствие:Имам един билет Станстед-Бергамо и друг Бергамо -София.Разликата за прекачване е 1,5часа,но минавам транзит без да излизам от летището нали?
Излиза се няма как поне преди ковид така беше. Трябва да се минат проверките няма как на гейта да се стигне направи.

# 502
  • София
Здравейте, ако купя два билета от приложението на  wizz air, има ли вариант да се плати за седалки една до друга?
Има, да. Стига, разбира се, да са останали

# 503

Ако имате чекиран багаж - паспортен контрол на влизане в Италия, взимате багажа, после пак го чекирате, паспортен контрол на излизане от Италия. Ако нямате, зависи от организацията на летището, но може пак да се наложи влизане и излизане. Добре е да оставяте поне 3 часа, заради закъснения.

# 504

# 505
Здравейте, отдавна не съм пътувала с Уиз, пък и като съм пътувала все е било само с раница и без място, така че моля за малко помощ.
Ще пътувам с възрастен човек и затова искам да закупя приорити и места, и съответно ще добавя и флекс.
Ако се наложи да сменим полета, закупените места и приорити ще важат като услуги и за новия полет, нали? Няма да се налага отново да ги купувам? При канселиране само флекса ли удържат?

# 506

Тези "Съседни места" са някаква нова опция, различна от простото закупуване на места. Просто си купете места на общо основание. Може и след като приключите резервацията си. Ще ви пращат имейл след имейл да си купите места или допълнително багаж.

# 507
Но пък е доста по-евтино от избор на места, пък ако не ви интересуват точните места, а само да сте заедно си е точно в целта.
Здравейте, отдавна не съм пътувала с Уиз, пък и като съм пътувала все е било само с раница и без място, така че моля за малко помощ.
Ще пътувам с възрастен човек и затова искам да закупя приорити и места, и съответно ще добавя и флекс.
Ако се наложи да сменим полета, закупените места и приорити ще важат като услуги и за новия полет, нали? Няма да се налага отново да ги купувам? При канселиране само флекса ли удържат?
Приоритито се запазва след смяна с флекс, за местата  не знам (самите места не се запазват, може би дава право на избор отново). Съответно ако се откажете ви върнат и приорито, но за местата не съм сигурен. Флекса се удържа.

# 508
Но пък е доста по-евтино от избор на места, пък ако не ви интересуват точните места, а само да сте заедно си е точно в целта.
Приоритито се запазва след смяна с флекс, за местата  не знам (самите места не се запазват, може би дава право на избор отново). Съответно ако се откажете ви върнат и приорито, но за местата не съм сигурен. Флекса се удържа.
Благодаря Simple Smile

# 509
  • София
Цените на Уиз за лятото направо полудяха. А как си обяснявате това явление - цената с WDC е със стотина лева по-висока?

Общи условия

Активация на акаунт