СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 580
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Aila, отговорите на кубчетата.
Много ти благодаря!

Най-накрая имаме и първи проверен преразказ в школата по БЕЛ на Ели, - Вярабел. Оценен е с 29 точки, така че поне по БЕЛ ще има точки от втори модул. За математиката виждам как няма да има точки от там, евентуално от първата ако е със сметки задача само.
В четвъртък е класното на малката по математика, дано да не получа същото съобщение като контролното на текстовите задачи - Нищо не направих. Simple Smile
Жабче, всеки път като почна да се ядосвам, че от тренировките на Ели не и остава време да учи и се сещам за вас и осъзнавам, че Ели почти не тренира. Реално ходи 2-3 пъти седмично за по 1,5-2 часа тренировка Simple Smile
При теб другата близначка не ходеше ли на волейбол? При мен Ники е много запалена напоследък по волейбола и дори да нямат тренировки от клуба се събират съучениците и си играят отделно преди училище или почивните дни.

За ваканцията аз определено си починах, за децата не знам. Дори и днес съм все още отпуска, имам бонус почивен ден за рождиния ми ден. Отделно бяхме пуснати още от 16-ти в платена отпуска допълнителна, но пак не разбрах кога и къде минаха тези дни.
Децата се наспаха, Елена най-вече. Каките със сигурност си починаха, защото почти не са учили, но пък за първа година празнуваха НГ с приятели, а не с нас. Бяха се събрали 12 деца в апартамента на съученик, двете компании на близначките.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 10:28 от Aila

# 181
Изразните средства ги има в учебниците за 7 клас. Изискват се при нас от всички учители.

# 182
  • Пловдив
Aila,
честит рожден ден!
CakeCakeCake
Здраве и удовлетвореност ти желая!

# 183
  • София
Aila,
честит рожден ден!
CakeCakeCake
Здраве и удовлетвореност ти желая!
Благодаря. Той беше преди НГ, но тъй като тогава така или иначе бяха почивни дни, едва сега се възползвам.

Поздрави със снимка от РД на Бъдни вечер. В сивото худи е Ели, изобщо не иска да се снима напоследък Simple Smile
Скрит текст:

# 184
Aila хайде, честита да си с малко закъснение Simple Smile
Прекрасно са то девойките. Ели прилича на една от каките. Пък другата май най-много на баща им прилича Simple Smile
Здрави да са и спокойни пред тази година, въпреки че големите са избрали вече гимназията!

# 185
  • Някъде там...
Aila, ходи на волей, но ваканцията имаха точно 3 тренировки, от които тя отиде на 1. За другата беше въпросният конфликт, защото поне за волея излиза от вкъщи. Били са сборна група и затова не искаше да ходи. Този месец ще е всяка седмица на психолог, дано има напредък, защото аз също вече психясах, с нейните фобии и паник атаки, странно държане. Наистина не виждам как ще си издържи матурите в това състояние - около 40, 50 точки, не повече...
И моите не искат да се снимат. Спортистката е съгласна само ако е с медал. Smile

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 14:30 от Жабче

# 186
Здравейте! Освен Лого 3 знаете ли други школи, които организират присъствено пробни изпити за Американския колеж?

# 187
  • Пловдив
Aila,
много млада, а с големи момичета!
Бъдете живи и здрави цялото семейство! И все толкова усмихнати!:hibiscus:
Моите също не скат да се снимат. По тази причина за втора НГ не правя календар с техни снимки за бабите и дядовците. Последните пак питаха за такъв, защото им бях създала традиция, ама....

# 188
Alia,
много сте хубави и лъчезарни! Да сте  живи и здрави. Дано сте така усмихнати и щастливи, не само на празници, но и в делниците си!
Тежи ми вече много общуването с тиийна. На пръсти се броят въпросите, по които сме на едно мнение!

# 189
  • София
Alia, честит рожден ден!
ЧНГ на всики, нека новата година ни донесе здраве, много успехи и положителни емоции!

# 190
  • София
За много години! Дано всички имаме хубава и здрава година!
Айла, много сте хубави цялото семейство!!
И аз 12 години правя календар със снимки на децата за бабите и дядовците, и тази година за първи път е със стари снимки, само домашният любимец има актуална снимка. Но какво да се прави, пораснаха децата, не искат да ги снимам.
Жабче, дано ви помогне психолога!!

И с един по-различен въпрос от учебната тема - моята девойка много израсна последната половин година, а е ужасно кльощава. И като седи започна много да се изгърбва. Купихме й колан за раменете, плува всяка седмица по два пъти, карам я да прави гимнастика вкъщи. Четох темата за изкривяванията, струва ми се обаче, че не е усукана, но съм си навила на пръст да я заведа на ортопед. Някой може ли да ми препоръча някой свестен за Сф?

# 191
ЕлиГ, чувала съм много добри отзиви за център, който се намира някъде в близост до Малък градски театър зад канала.
Жабче, дано да иска да изпълнява препоръките на психолога.
При нас тази година календарите за бабите минаха на план Б. Мило другарче, което досега ни правеше каза, че приятелските деца вече били станали големи и няма да прави. След две седмици чудене, намятах снимки от ходенето до Рим през пролетната ваканция и от почивката през лятото, и оставих внучката на бабите да си играе в сайта на Фотосинтезис. На другия ден приятелката ми ни извести, че не е могла да се удържи да не направи нещо, но вече имах генерирана поръчка. Има разлика, но милите баби ще трябва да свикват, че ги чака преход към косматото четирикрако дете. Той много обича да влиза в кадрите.

# 192
  • София
EliG, с две ръце препоръчвам https://superdoc.bg/lekar/ivan-gyorev. Преглежда и в Панацея, но там не може с направление.

# 193
  • Някъде там...
EliG понеже и аз се интересувах от темата, основно в Ортомед в Горна Баня са препоръките, както и д-р Венелин Алексиев, но той е без направление. За д-р Ели Иванова също имаше добри отзиви, но не знам къде преглежда, освен в Пирогов, а там не зная дали може с направление, без спешност. Едната щерка също порасна с 8 см последната година, сумарно 15 см за последните две години и напоследък я виждам, че се изгърбва. Треньорът също го е забелязал, както и че рита по-силно с единия крак. Плува много и то предимно гръб, стилът, който се препоръчва за гръбначни изкривявания. Но мъкнат много тежки раници на училище, седят прегърбени пред устройства и домашни. И се чудя сега да я водя ли на преглед, къде да я водя и най-вече кога да го сместя и това в натоварената й програма... Засега реших да изчакам да мине първа смяна. Другата също израстна бързо и също се беше попрегърбила, но като че ли вече не е толкова видимо.

# 194
  • София
За много години, колеги в НВО подготовката! Да сте здрави, да ви е хубава годината и най-вече успешна за децата! Да влязат, където искат, както и да случат на учители и съученици!

Случайно да знаете дали има определени дати за олимпиадите по география и физика?.
Според заповедта на МОН трябва да се проведе до 16ти януари 2023 г. (поне за тази по гео беше така), но засега няма информация от училище. Само по физика е казала, че ще е през седмицата и е питала кой иска да се включи.

LaDiDa, ужас, е това ваканция ли е.., 250 задачи.. е как може, все си мисля, че идеята на ваканцията е поне малко да отдъхнат... ама какво се чудя, и моят син цяло лято решава задачи от някакъв сборник, само той и още няколко деца от класа я бяха свършили тази работа.

milasara, благодаря за препоръката! Предполагам, че няма проблем да се отиде само за преглед да се провери дали няма някакво изкривяване, без да има конкретен проблем - странен въпрос и аз задавам, ама пусто зодия Близнаци, да си попита.

Общи условия

Активация на акаунт