СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 229
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Честита Нова Година! Да е здрава и успешна!
Ние с наборката си починахме добре. От утре почва с домашните. Следващата неделя е на пробен в ПЧМГ.

# 166
  • София
Честита нова година! Да е здрава, спокойна и успешна за наборчетата!

Айла, и аз съм купувала тези кубчета за набора на каките, но си стоят запечатани- мижав е интересът към тях. Joy Ако не намериш отговорите, кажи, ще ги отворя и ще ги снимам.

# 167
Честита нова година! Да е здрава и късметлийска!

Герани, добре че напомни...това го бях забравила!

# 168
  • София
Честита Нова година на всички, много здраве и успехи на децата ни. Ние от 23.12 сме на къщата на село и наборът нищо не е пипнал цяла ваканция. Все пак е почивка, утре ще види за училище да научи и през седмицата за школата. Добре си починахме.

# 169
Честита Нова година! Да е спокойна и успешна за всички ни Simple Smile
И при нас ваканцията протече предимно в почивка - обратно на всичките ми планове да я позатегна малко с решаването на тестове и задачи… Реших, че е по-добре да я осатавя да кара по-лежерно и без напрежение за предстоящите изпити.
Мисля, че всички имахме нужда от почивка и празниците психически доста добре ни се отразиха Wink

# 170
  • Бургас
Честита Нова Година и от мен! Да са здрави и да имат късмет!
При нас ваканцията мина стресово. Не знам защо са им дали толкова много домашна. Имат 250 задачи по математика. Днес му остават още 50. По БЕЛ още не е отворил. По география са им дали да попълнят учебните тетрадки до стр. 39. Това също не разбирам защо не са го правили след всеки урок ами сега трябва да е наведнъж.
Тъкмо да бяхме отишли на почивка, никаква идея нямам как щяха да се случат нещата.
Изобщо не усетих как минаха толкова почивни дни. И съм определено тъжна, че утре отново сме на работа. Много добре си починах и искам още!

# 171
Честита нова година и от мен.
Новогодишно съм се хванала да разчистя един шкаф вкъщи и намерих едни кубчета за преговор, които съм купувала за каките по литература. За съжаление съм изгубила отговорите. Ако някой ги има или знае откъде мога да ги сваля, ще съм много благодарна.

Мисля,че ги имам свалени на компютъра.Утре ще проверя.

# 172
  • София
kasmet4e благодаря!

Честита Нова Година и от мен! Да са здрави и да имат късмет!
При нас ваканцията мина стресово. Не знам защо са им дали толкова много домашна. Имат 250 задачи по математика. Днес му остават още 50. По БЕЛ още не е отворил. По география са им дали да попълнят учебните тетрадки до стр. 39. Това също не разбирам защо не са го правили след всеки урок ами сега трябва да е наведнъж.
Тъкмо да бяхме отишли на почивка, никаква идея нямам как щяха да се случат нещата.
Изобщо не усетих как минаха толкова почивни дни. И съм определено тъжна, че утре отново сме на работа. Много добре си починах и искам още!
На Ели също и се събра доста учене в интерес на истината. Но утре имат класно по математика и имаше два теста преговорни от учителката, допълнително и аз и дадох няколко. На контролното последният учебен ден на текстови задачи отново се е панирала и нищо не е направила.
Писа и по английски, по немнски, по БЕЛ за училище и за школата, учи по разказвателни и се събра доста работа реално.
За учебните тетрадки съм забелязала обаче по нея, че учителите рядко вече редовно напомнят, но пък в даден момент ги искат попълнени. Затова тя си ги следи и си ги пише сравнително редовно и когато ги поискат рядко има много да попълва. Най-вероятно и при вас е така и ще е от полза, ако без учител да каже се попълват, никога не е излишен допълнителне преговор така или иначе.

# 173
В нашето училище никой не казва за попълването на учебни тетрадки. Тази година имат по физика, химия, биология, география (с атлас), български/литература. От 5. клас се научи, че трябва да си ги попълва редовно, защото в края на първи срок тогава се оказа, че учителите ги искаха и се взимаха предвид за тези, които бяха колебливи като оценки и тогава се оказа, че имало смисъл да дудна да се попълват редовно помагала, за които сме давали пари. Та сега си знае, щом нещо  е било искано, явно все някога в някакъв момент ще им бъде поискано попълнено и си го пише след като научи урока. Сама разбра, че писането в тетрадките следва да бъде след като си научил урока, а не преди това и е добра тренировка да видиш какво си научил.
Тази и следващата седмица ѝ предстоят финални изпитвания и контролни, класните минаха преди ваканцията. За едната си знае оценката, ще трябва да я пооправи малко, ама като не седна преди класната да се поупражнява допълнително, така се получават нещата. Другата ще я чакат като резултат след ваканцията. Още не са се върнали на училище и вече преброиха със сестра ѝ, че имало само 4 седмици до следващата миниваканция. Какво казваше Пипи - най-хубавото нещо на училището е ваканцията Simple Smile

# 174
Прасунчо,
Скрит текст:
Седмокласничката към един реши, че вече ѝ е скучно и може да си ляга, но от толкова скука първо трябваше да провери дали 2023 е просто число. Отне ѝ минута време да оправи сметката. Simple Smile
Върнах си алармите. Ще им се не знае на смахнатите чиновници, които сливат официални почивни дни с два учебни дни и го наричат ваканция. От тази година същото се случва и с пролетната ваканция. Девойката уж казва, че си е починала, но не спря да пише домашни. Останал ѝ е един проект по история и да си доучи Опълченците на Шипка за курса (в училище не им се иска учене наизуст (не броя учителките им по музика), ако няма да развиват артистични заложби). Поне се наспа. Учебни тетрадки си се попълват веднага. Понякога и преди да е прочетен урока. Като цяло досадните и трудоемките неща ги разкарва с приоритет. Тази година мисля, че нямат тетрадка по география, защото не им беше включена в списъка от училището. Взе си от "Просвета" една заради любимата госпожа по предмета, но им смениха учителката и стана невъзможно да се жертва.

П.П. Пробният изпит на ПЧМГ по формАта за прием в училището ли е или за НВО? Аз се чудя за нашите колко добра идея е техните си учители да ги проверяват. Мисля, че дори са по-критични отколкото е обичайно, но и познаването на детето и работата му дали не дава насока при оценяването. За времето, в което са заедно, са си изградили някакви взаимовръзки. Ще видя като излезе резултатът от теста по БЕЛ дали не греша.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 13:28 от рони

# 175
Aila, отговорите на кубчетата.
Скрит текст:

# 176
  • Някъде там...
Моите като че ли хем не излязоха от учебен режим, хем би трябвало да са си починали. Едното е на двуразови тренировки, после спи, учи малко и така цяла ваканция. Другото за цялата ваканция излезе само веднъж извън къщи и то, защото на нас с баща й не ни издържаха нервите и се скарахме с нея... Ако има как, няма да излезе с години от стаята си, облечена само по пижама. Резултатът е, че остана без телефон и лаптоп, трайно.
Имаха домашни по математика, по бел, някакъв проект по биология и отделно порешаваха задачи по математика. Определено се наспаха.
Аз със сигурност не си починах. Откровено мразя да прекарвам почивните дни без да пътуваме някъде. То е едно домакинстване безкрай. И вместо да се разтоваря, се натоварвам, психически най-вече.

За пробните в ПЧМГ, къде се записвате? Присъствени ли са или онлайн?

# 177
Ние бяхме в Рим с децата между Коледа и Нова година, едва днес подхвана домашните, цял ден е на бюрото, но каза, че му се виждал края. И аз днес цял ден правя класни и проверявам домашни, влизам в работен режим. Следващата ваканция е само след 4 седмици, a първия пробен по Мат - само след 20 дни Simple Smile.  Синът ми се е записал на олимпиада по БЕЛ и Физика и отсега се ядосвам, че това са 2 януарски съботи, в които няма да се наспя Simple Smile.

# 178
Изпитът в ПЧМГ е присъствен и се записва във форма на техния сайт.
ФормАта на изпита е май за НВО, но не съм на 100% сигурна. Като сложност знам, че е по-труден от обичайните, нещо като в СМГ.

# 179
Здравейте! Включвам се с пожелания за здрава, успешна и удовлетворяваща Нова 2023 година, както и с въпрос, за който ще съм благодарна да споделите опит и/или мнение. Simple Smile Четох и зная, че изискването да се използват художествени изразни средства при развиването на тезата от 25-ти въпрос на НВО е отпаднало, но ми прави впечатление, че сред учителите има противоположни мнения по темата. Някои от тях са категорични, че не бива да се намесват в аргументацията, защото вече не са задължителни, а и се изучават в 8-ми клас /но не и според всички учебници по БЕЛ за 7-ми клас/, докато други твърдят, че биха помогнали за оценяване с повече точки, евентуално. При моето дете е налице разминаване в мненията на двете му преподавателки по БЕЛ, в училище и в школата, които са и "за", и "против". Бихте ли споделили Вашите деца какви насоки получават по въпроса? В моделите на МОН за последните години определено липсват ясни критерии за оценяването на тезата, за сравнение с трансформиращия преразказ, например.

Общи условия

Активация на акаунт