СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 591
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Само за пример давам последната му оценка по Бел. в клас на контролно( лесно според него)-3.00!!! 🤦🏻♀
И моят син е така. Като питам как е минало контролното, казва, че било лесно. Пристигат резултатите - 3...

# 241
Според най-известната таблица и използвана все още в някои школи за ориентир 80 точки е 5,286.

# 242
Това, което аз съм срещала е, 77 (или 77.5) точки - петица. Ориентиране спрямо другите деца и сравнения преди март месец не е особено информативно. Ако не е някоя от силните школи, но там има факторът предварителен подбор.

# 243
Синът ми е изкарал 80т. по Бел, това каква оценка е, че намирам различни таблици?
По Мат. пълен провал 🙄
Ми няма много значение каква оценка е, като НВО се балообтазува в точки. И хич не е лоша според мен.
При положение, че най-вероятно това е първи пробен.
А със средни точки от 84 - момчетат са влезли миналата година в 1 АЕГ, 2 немска, испанската и т.н.

# 244
  • София
Това е доста добър резултат, но ако математиката е зле, балът няма да стигне за изброените гимназии.

# 245
Да, знам как се образува, този ми е втори син, минаващ през матурите Simple Smile Първи пробен е, да.
Просто имам спор с младежа и исках нещо да му докажа, но намерих различни данни колко са точките в оценка.😂
На мама се метнал-нищо не разбирам по математика, за разлика от български.

# 246
  • София
Да, има ги, заповедта е от 30.08.2022
Първото класиране за прием в 8 клас е до 12 юли 2023 г.
Документи за кандидатстване се подават между 5 и 7 юли 2023 г.
Записването на приетите ученици на първо класиране е между 13 и 17 юли 2023 г.
Второто класиране е до 19 юли 2023 г.
Третото класиране е до 31 юли 2023 г.
Обявяване на незаетите места след 3-то класиране – до 4 август 2023 г.
Много благодаря!
Може ли да я сложим информацията в първи пост в следващата тема?
Идеални са ми датите, ще ми се получат нещата и без пълномощно Simple Smile

# 247
След разговор с госпожите по БЕЛ и Математика решихме да пропуснем ПИ на Вектор за януари. Февруари ще се включим, тъкмо да понатрупат още материал ( както каза и госпожата по математика, че нашите нещо много бавно вървели, но учебника е такъв). Мен ходенето до там не ме притеснява, а това, че е синя зона и въпреки това паркирането е много трудно. А самите ПИ пак ли ще са в Климент?

# 248
  • София
Има ли отзиви за днешния ПИ в ПЧМГ? Ако някой има задачите, би ли ги споделил?

# 249
Само за пример давам последната му оценка по Бел. в клас на контролно( лесно според него)-3.00!!! 🤦🏻♀
И моят син е така. Като питам как е минало контролното, казва, че било лесно. Пристигат резултатите - 3...

И при нас е същото положението - такива ниски оценки като тази година, досега не е имал в 5 и 6 клас. Иначе по мнение на младежа - всичко е много лесно, а на контролните по БЕЛ и МАТ - реди едни четворки 🤦♀

# 250
  • Някъде там...
И при нас по математика и БЕЛ са доста по-ниски оценките като цяло на класа, отколкото предишните две години. Надявам се просто да ги натискат да учат повече, да изискват повече и това да е резултата. От друга страна поне половината деца ходят на курс по БЕЛ и МАТ от миналата година, та уж трябва да са по-подготвени...

Справка за бала /минимален и максимален/ по паралелки, има на сайта на РУО на съответната област. За София е РУО София. Ето за първо класиране:
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2022/07/po_bal_sait.xlsx

За точките ползвам тази таблица, от нета, надявам се да е достоверна:

# 251
Няма достоверна таблица. Точките отдавна не се преобразуват  в оценки. Ако се хванем за 80 точки, през 2014 те са съответствали на 5,250, през 2015 - на 5, 268, а през 2016 - на 5, 286. Имаше дори година, в която 100 точки бяха повече от 6, 00. Не виждам смисъл за преобразуване да се ползва и скалата за ДЗИ и НВО в четвърти клас.
Дори точките да бъдат преобразувани в оценка, не виждам с какво помага това. Те имат значение дотолкова, доколкото позиционират ученика на определено място сред останалите. За оценяване на контролни, класни и писмени изпитвания всеки учител изготвя собствени критерии. Смятам също, че ако учител си позволи да преобразува резултат от НВО в оценка по някаква измислена или стара скала и го впише като текуща оценка, трябва да се реагира по адекватен начин.

# 252
На Вектор пробните изпити ще са в ИУ-Варна първите месеци, после щели да бъдат във втори корпус на ИУ-Варна.

# 253
Има ли отзиви за днешния ПИ в ПЧМГ? Ако някой има задачите, би ли ги споделил?
Изпитът е бил много "гаден", според моето дете. Доста от задачите не е решила, което й се случва за първи път.
Започвам да се чудя дали е бил пробен изпит по формата на НВО или е някакъв техен изпит за тяхното училище. Ако някой знае, моля да сподели. Повече няма да я записвам на пробни там. Нямам задачите.

# 254
  • София
Имате ли сборници по физика за седми клас? Пишете ми на лс, искам да питам нещо.

Общи условия

Активация на акаунт