СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 589
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Е, много е рано за болни! То ваканцията току-що свърши.
Имат 1 дете болно от вчера.

# 226
По повод на квотите при кандидатстване и това, че се взимат под внимание някои особенисти при съзряването на децата по полов признак, ми е странно че на никой не му хрумва колко зле може да се чувстват момичетата в деня на самия изпит заради физиологични особености. Аз самата си спомням явяването ми на изпита в СМГ. Единствената ми цел беше при първа възможност да напусна стаята, за да се почистя. Беше брутално, а аз бях с любимия ми зелен панталон. Много ме беше яд, защото преди това почти цяла учебна година ми се беше наложило да оцелявам сред свръх загрижената за здравето ми родА, която ме следеше зорко да не бягам, да не правя усилия и не знам още какво, защото бях след менингит. Беше ми напълно достатъчно това, че съм освободена от бригади и трудови повинности (не че момчетата от класа ми не бяха в процес от наказание в наказие и обикновено това беше някакъв обществено полезен труд и аз ходех заедно с тях да им помагам. Келеши, но пък и приятели). На следващата година родител 1 ми предлагаше да кандидатствам в Икономическия техникум (като за момиченце), а родител 2 - в строителния (ако реша да не уча за висше образование, все някакво шефче ще стане от мен). А пък аз съм човекът "оти шо и всеки сам си преценЯ". Едни слаби токове като за мен.
Децата ще излязат човеци. Само живи и здрави да са. В списъка на Жабчето на пръв поглед има доста прилични попадения. Доколкото вече е важно да се гледа и на профили, и на боб, и на захар при кандидатстването още от седми клас, та до насочването за висше образование, има какво да се проучва.
Аз съм много доволна, когато изпадне случай да отпадне нещо и девойката там си намести разтоварване. Вчера им отмениха школа заради общински кръг на олимпиада и групичката им беше ходила да карат кънки.
Мисля, че само едно дете е било болно тази седмица. 

# 227
Честно казано гледайки списъка с различни училища и паралелки - има много дби попадени и в нискобаловите.
Проблема който аз виждам идва от липсата на мотивирани училители и слабата заинтересованост на учениците изобщо за образоавателният процес.
Едно училище от типа на 7 или 1-во предлага много добре звучащи паралелки.
Но като видиш, че учителката се явява във функцията на звероокротител, че едвам успяват да накарат учениците да стоят в час, пък камо ли да внимават или да научат нещо.....разбираш защо всеки се бори за висок бал в 7 клас.

# 228
Здравейте на всички от мен, желая Ви на първо място здрава, успешна и спокойна година 🍀!
Не съм писала от години във форума, последно бях в групата на Набор 2009 до около 3г. Възраст на детето.
От миналата година хвърлям по едно око на темата за седмокласниците - Набор 2008, а Вас ви следях стриктно от началото на тази учебна година 🤣
За статистиката - момче, спортист, гр. Пловдив. Рязко влизане в пубертета в началото на 7 клас и съответните последствия - мързел, разсеяност и тем подобни.
А моите трепети…. са си за мен🤣

# 229
И моят е същия и нямам очаквания за матурите.Затова и чета с едно око тук.

# 230
  • София
Освен датите за НВО, публикувани ли са вече датите за първо класиране, подаване на документи за второ, второ класиране  и краен срок за записване на второ? Изкочи ни едно пътуване, а не мога да ги намеря в нета, за да знам дали да мисля за пълномощно Simple Smile

# 231
Да, има ги, заповедта е от 30.08.2022
Първото класиране за прием в 8 клас е до 12 юли 2023 г.
Документи за кандидатстване се подават между 5 и 7 юли 2023 г.
Записването на приетите ученици на първо класиране е между 13 и 17 юли 2023 г.
Второто класиране е до 19 юли 2023 г.
Третото класиране е до 31 юли 2023 г.
Обявяване на незаетите места след 3-то класиране – до 4 август 2023 г.

# 232
Аз пък от 7 мо училище съм много доволна. Дъщеря ми е там- 9 клас в момента. Дисциплината е много добре, още на входа ги проверяват и не допускат със скъсани дънки и неприлично облекло. Изискванията им по различните предмети са също високи и оценки не се изкарват лесно. Изобщо, честно казано, бях приятно изненадана.

# 233
  • София
За  училищата: 127, 7, 133 и 19 визирах. Най-вече се изненадах за 19, което е с най-нисък бал от тях. Момчето, което познавам, е десети клас. Казва, че учителите са чудесни, средата също. Подобни отзиви има и за останалите, като за 127, деветокласникът, който познавам, твърди, че се учи яко. В седмо сякаш по-малко се учи, но пък средата била добра и учениците се чувстват добре там.  Децата учат в 133, то също е вариант, но по-скоро английската паралелка. Имаме и познати деца в горе  курс. Отделно, като взимам малката, виждам какви гимназисти влизат и излизат. Вдъхват ми доверие. За първа английска чувам доста лоши отзиви от майка на деветокласничка, но и за там едва ли ще му стигне балът. А и да стигне, той сам иска втори “ешелон”, защото не искал в зубърско училище 🤣
 От колежка знам, че въпреки, че държи приличен бал, 1-во училище не е добър избор. Обмислях го заради утроената оценка по БЕЛ. Ще се радвам да продължаваме да споделяме отзиви Simple Smile

# 234
  • ВАРНА
рони, от мон изобщо не мислят. Една дата. Толкоз. Болни, здрави, момичета, момчета - изобщо не им пука.
Нямам търпение вече всичко това да е зад гърба ни.

Във Варна по въпроса в ПИ все прекрасности на килограм.
Вектор - плащане само на място, в брой, от понеделник до петък, от 9ч до 17ч.
СМБ - информация само по мейл; проверените писмени работи се получават в мг офис с работно време 8.30 - 12 и 12.30-16 и молят да не се звъни на телефоните на мг.

# 235
Синът ми е изкарал 80т. по Бел, това каква оценка е, че намирам различни таблици?
По Мат. пълен провал 🙄

# 236
Резултатът му е 80/100. Точките от НВО не се преобразуват в оценки.
Оценките от дипломата се трансформират в точки - 6=50т., 5=39т., 4=26т., 3=15т.

# 237
Синът ми е изкарал 80т. по Бел, това каква оценка е, че намирам различни таблици?
По Мат. пълен провал 🙄

80 т. за пробен, правен декември е добре. Важно е как е спрямо останалите, защото има различна степен на трудност на пробните. Също е показателно колко точки е взел от 2-ри модул/преразказа/ и какви са грешките от 1-ви модул.

# 238
за Варна освен горните детайли - Вектор не приемат плащания за ПИ освен за месеца, в който отидеш - исках да платя за януари и за май, не можело, месец май пак трябва да се разходя до там. Изобщо имам усещането, че идеята е да е по-трудно на потребителя - за какво са ни банкови сметки, електронни преводи и т.н. - системата на образованието (дори и частната инициатива) сякаш е застинала в миналия век и не иска да мръдне от там!

# 239
Благодаря, чисто информативно питах за оценката, защото не разбирам 80т. повече към 5.00 ли отиват или нагоре.Има таблици в нета, но дават различни данни.Няма значение, де, каквото-такова.Аз се отказах да се боря с него и пубертетската му незаинтересованост. Само за пример давам последната му оценка по Бел. в клас на контролно( лесно според него)-3.00!!! 🤦🏻♀

Общи условия

Активация на акаунт